حتما شما هم از مشکلات قندخون بالای مردم شنیدهاید و میدانید که در ایران ۱۱درصد افراد بالای۲۵سال به دیابت مبتلا هستند؛ یعنی معادل ۵.۵ میلیون نفر در کشور و عجیب اینکه شیوع این بیماری بین ما ایرانیها روند افزایشی دارد.
از همان پیچ اول که عبور میکنیم، بساطی را میبینم که دورش چند زن و مرد حلقه زدهاند و چیزی را با اشتها میخورند. یک مایع قهوهای رنگ، توی کاسههای کوچک سفالیِ رنگی. از دور فکر میکنم باقلا پخته خودمان است، اما بویش شبیه باقلا نیست.
ایران سرزمین رنگارنگ غذاست؛ به هرسویش که مینگری و به هرطرفش که سفر میکنی گویی جشنواره غذا برپاست؛ یکجا غذاهای پلویی طرفدار بیشتر دارد و جایی دیگر غذاهای چلویی. در مناطق ایلیاتی، خوراکی که گوشت قرمز عنصر اصلیاش باشد، جایگاه قویتری دارد و در میان مردم ساحلنشین شمال و جنوب ایران، همه غذاها حول ماهی شکل میچرخد یا مثلاً در میان ادویهها، هرچه به طرف نواحی گرمسیری میرویم، با استفاده افزونتری از فلفل و حجم تندی بیشتری روبهرو میشویم.
امروز شانزدهم اکتبر، روز جهانی غذا با شعار «واکنش ما، آینده ما» است.
این شعار به این واقعیت اشاره دارد که رفتار بشردوستانه و دوستدار طبیعت بودن و نگاه ناظر بر آینده به غذا، میتواند سرنوشت نوع بشر را رقم بزند. به همین مناسبت به برخی نکات قابل تامل درخصوص غذا اشاره میکنیم:
وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه سهم ایران در تامین غذای کشورهای همسایه ۲درصد است، گفته: این به آن معناست که ظرفیتها و بسترهای لازم مهیا نشده و فناوری را در کشاورزی وارد نکردهایم و به همین دلیل بهرهوری پایین است و روستاییان مهاجرت کردهاند.
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .