• پنج شنبه 27 دی 1403
  • الْخَمِيس 16 رجب 1446
  • 2025 Jan 16
پنج شنبه 27 دی 1403
کد مطلب : 246341
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/8qpXL
+
-

داوطلبان واکنش اضطراری شهری

با افزایش حوادث طبیعی در شهرها و حاشیه شهر‌ها، مشخص شده است که توان سازمان‌های تخصصی امداد و نجات مانند آتش‌نشانی و صلیب سرخ برای کمک‌رسانی گسترده کافی نیست یا در مواردی تأثیر مورد نظر را به‌جا نمی‌گذارد. در این مواقع از نیروهای داوطلب واکنش اضطراری محلی برای کمک‌رسانی استفاده می‌شود. این نیرو‌ها که در تهران به نام «دوام» شناخته می‌شوند، بخشی از مدیریت بحران در شهردار‌ی‌های کلانشهر‌های جهان هستند.

نیوزیلند
بارش شدید باران



شهرداری پایتخت نیوزیلند تا یکی دو دهه پیش نیازی به تاسیس گروه‌های امداد محله‌ای احساس نمی‌کرد. حوادث رخ‌داده در شهر اوکلند کوچک بود و معمولا با کمک آتش‌نشانی و پلیس رفع می‌شد.
از مدتی قبل تغییرات آب و هوایی باعث شد که این کشور کوچک در جنوب اقیانوس آرام هم دچار مخاطراتی شود که قابل پیش‌بینی نبود. مدیریت شهری اوکلند به همین دلیل از داوطلبان امداد‌رسانی ثبت‌نام کرد و گرو‌ه‌های مردمی را آموزش داد تا در هنگام حوادث به کمک آسیب‌دیدگان بشتابند. شهرداری‌های دیگر شهر‌های این کشور 5میلیون نفری هم از شهرداری اوکلند تقلید کردند و گروه‌های کوچک داوطلبان محلی به‌تدریج آموزش دیدند و تاسیس شدند. در یک دهه گذشته سیل‌های متعددی در نیوزیلند رخ داد.
 سال 2024در اوکلند آنقدر باران بارید که رکورد چندین دهه را شکست و شورای شهر اعلام وضعیت اضطراری کرد.

توفان گابریل
سال قبل توفان گابریل چند برابر توفان‌های 5سال گذشته به اوکلند خسارت زد. جاده‌های اطراف پایتخت دچار آب‌گرفتگی و بعضی خانه‌ها تخریب شدند. گروه داوطلبان امداد محلی در این زمان کیسه‌های شن را جابه‌جا می‌کردند و وعده‌های غذایی و دارو به توفان‌زده‌ها می‌رساندند. گروهی از مردم تا تعمیر خانه‌های خود نیاز به اقامت‌ موقت داشتند. جمعیت کسانی که از گروه‌های داوطلب اضطراری خدمات دریافت کردند 2500نفر بود اما توفان گابریل 2 هفته بعد باز هم باعث بارندگی شد و این بار 1500نفر آواره شدند. بدون کمک گروه‌های داوطلب کمک‌رسانی به این آوارگان ممکن نبود. در شهر دونیدن در جنوب نیوزیلند هم توفان باعث شد که برخی خانواده‌ها خانه‌های خود را تخلیه کنند و به ساختمان‌های بحران شهرداری بروند. بیش از 100نفر برای چند شب در این ساختمان‌ها باقی ماندند تا شهرداری عادی‌شدن شرایط را اعلام کرد.

اسپانیا
اتحاد گروه‌های امداد شهر‌های همسایه


در شمال غربی اسپانیا‌ و شمال پرتغال، شهر‌داری‌های شهر‌های 2طرف مرز تصمیم گرفتند گروه‌های داوطلب اضطراری محلی را با یکدیگر مرتبط کنند. حوادث طبیعی پشت سر هم مانند آتش‌سوزی در این شهر‌ها و مناطق حاشیه آنها باعث شد که شهرداری‌های شهر‌هایی مانند اکرونا و سانتیاگو‌دکامپوستلا و پونته‌ودرا گروه‌های امدادی و گروه‌های داوطلب مردمی را از طریق یک شبکه مخابراتی به یکدیگر وصل کنند. در سمت مقابل شهرداری شهر پورتو در ایالت نورته پرتغال هم اقدامی مشابه ‌ انجام داده است. هنگامی که منطقه مرزی اسپانیا و پرتغال با سیل، آتش‌سوزی جنگل، افراد گمشده یا سایر شرایط اضطراری مواجه می‌شود، داوطلبان امداد شهرداری‌های2طرف با یکدیگر تماس می‌گیرند تا فعالیت‌های خود را هماهنگ کنند. ایده اصلی از اینجا شروع شد که حوادث طبیعی از مرز‌ها عبور می‌کنند پس داوطلبان هم باید به‌صورت به هم‌پیوسته اقدام کنند.

عبور شعله‌های آتش از مرز
فضای سبز حاشیه شهر‌های شمال غربی اسپانیا به یکدیگر پیوسته است. در گذشته گروه‌های آتش‌نشان و داوطلب مردمی که به خاموش کردن شعله‌های آتش می‌پرداختند به مرز‌ شهر‌های همسایه و گاهی کشور همسایه می‌رسیدند و نمی‌دانستند که در این مواقع چه کاری انجام دهند. اکنون حتی تجهیزات نظارت بر آتش‌سوزی مانند پهپاد‌های فیلمبرداری هم تصاویر خود را به ستادهای امداد و نجات شهرداری‌های 2 کشور ارسال می‌کنند و اطلاعات دوربین‌های حرارتی به‌صورت مشترک دریافت می‌شود. در حوادث قبلی که در شهر‌های اسپانیا اتفاق افتاد تعداد زیادی از قربانیان، افراد سالمند یا ناتوان بودند و مدیران شهری امیدوار هستند با کمک گرفتن از گروه‌های داوطلب محلی بتوانند اشراف بیشتری بر ساکنان هر محله پیدا کنند و نجات‌دادن آنها با اولویت بیشتری انجام گیرد.




 

این خبر را به اشتراک بگذارید