• پنج شنبه 1 خرداد 1404
  • الْخَمِيس 24 ذی القعده 1446
  • 2025 May 22
سه شنبه 30 اردیبهشت 1404
کد مطلب : 255602
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/kZQRr
+
-

اختلاف بر سر‌قطع برق صنایع بزرگ

صنایع هشدار قرمز تعطیلی می‌دهند،توانیر صنایع را مقصر می‌داند

صنعت
اختلاف بر سر‌قطع برق صنایع بزرگ

رضا کربلائی- روزنامه‌نگار

اعمال محدودیت تامین برق صنایع بزرگ فولادی و سیمانی به اختلاف بین 2وزیر کابینه چهاردهم منجر شده و مدیران صنایع حالا منتظر ورود شخص رئیس‌جمهور هستند تا میزان قطع برق صنایع را مدیریت و کم کند. منتقدان، وزارت نیرو و کشور را مقصر می‌دانند و وزارت نیرو، صنایع را. به گزارش همشهری، دست‌کم تا‌کنون 24کارخانه تولیدکننده سیمان حاضر در بازار سهام، نسبت به اعمال محدودیت برق شفاف‌سازی و اعلام کرده‌اند که ممکن است خط تولیدشان متوقف شود؛ هرچند‌صنایع فولادی تاکنون نسبت به اعلام موضع رسمی و شفاف‌سازی اقدام نکرده‌اند، اما انتشار یک نامه از سوی شرکت برق منطقه‌ای در استان یزد نشان می‌دهد که از مدیران عامل حدود 50صنایع بزرگ شامل فولادی‌ها، سیمانی‌ها و حتی کاشی و سرامیک خواسته شده براساس سهمیه برق پیش‌بینی شده، میزان مصرف برق‌شان را کاهش دهند.‌

 زنگ خطر سیمانی‌ها
کارخانه های تولید‌کننده سیمان در سراسر کشور هشدار قرمز صادر کرده‌اند؛ ازجمله کارخانه‌های سیمان ارومیه، کرمان، صوفیان، آرتا اردبیل، خاش، اصفهان، دورود، بجنورد، قاین، ساروج بوشهر، داراب، نی‌ریز، آبیک، خوزستان، فارس، ساوه، مازندران، باقران. فهرست قطع برق صنایع روزبه‌روز بلندتر می‌شود.

درخواست کمک از پزشکیان
روز شنبه، 5تشکل‌ بزرگ صنایع فولادی، معدنی و سیمانی در نامه‌ای مشترک به رئیس‌جمهور با هشدار درباره تبعات سنگین قطع برق ۹۰درصدی، اعلام کردند این تصمیم به‌معنای تعطیلی کامل تولید و بحران در زنجیره تأمین کشور است. آنها خواستار بازنگری فوری و دخالت مستقیم دولت برای جلوگیری از توقف تولید کارخانه‌ها شدند. آنها می‌گویند برای جلوگیری از پیامدهای سنگین این محدودیت‌ها، شخص رئیس‌جمهور و معاون اول  مستقیما وارد عمل شوند. این نامه را روسای انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، انجمن سنگ آهن، انجمن نوردهای فولادی، انجمن کارفرمایان صنعت سیمان و خانه صنعت ایران امضا کرده‌اند.
آنها می‌گویند: کاهش برق مصرفی صنایع فولادی و معدنی در حد ١٠درصد دیماند کارخانه‌هایی که از ۲۴ اردیبهشت‌ماه و براساس دستور وزارت کشور اعمال شده، در عمل به منزله توقف تولید و تعطیلی کامل کارخانه‌های زنجیره فولاد، سیمان، معدن و صنایع معدنی کشور است.

صنایع مقصرند
شرکت توانیر اما مقصر محدودیت برق را خود صنایع می‌داند و می‌گوید برخی از مشترکان سیمانی و فولادی نه‌تنها تمایلی به استفاده درست از فرصت تعطیلات نوروز نداشته‌اند، بلکه خواستار دریافت برق کمتری نسبت به‌مدت مشابه پارسال بوده‌اند و صنایع مشکلات خود را نظیر نوسانات ارزی، کمبود نقدینگی و رکود بازار، پشت مسئله برق پنهان کرده‌اند.
 بازوی تامین‌کننده برق وزارت نیرو اعلام می کند: یکی از مسببان اصلی ناترازی برق، خود صنایع هستند، آنها به‌علت دریافت انرژی ارزان، هیچ تلاشی برای بهره‌گیری از تجهیزاتی با راندمان بالا و مصرف انرژی کم نکرده‌اند.

قانون چه می‌گوید؟
براساس قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق مصوب مجلس، صنایع انرژی‌بر با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت نیرو مکلفند حداقل ۹۰۰۰ مگاوات نیروگاه حرارتی با بازدهی حداقل 55درصد و ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر و پاک تا پایان سال ۱۴۰۴ از محل منابع داخلی صنایع مذکور احداث کنند.
به گزارش همشهری، به حکم قانون، درصورت عدم‌احداث، تأمین برق این صنایع در شرایط کمبود برق، در اولویت طرح‌های مدیریت مصرف برق وزارت نیرو قرار می‌گیرد و وزارت نیرو مکلف است از تأمین برق این صنایع، پشتیبانی و برق تولیدی مازاد آنها را منتقل کند.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید