• پنج شنبه 12 تیر 1404
  • الْخَمِيس 7 محرم 1447
  • 2025 Jul 03
پنج شنبه 17 اسفند 1396
کد مطلب : 8941
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/81no
+
-

چند پیشنهاد برای مدیریت زمان در آستانه سال نو

نگرانی این روزها راه‌حل دارد

سلامت
نگرانی این روزها راه‌حل دارد

سها دادمند

عقربه‌های ساعت هم انگار عجله دارند تا زودتر به بهار برسند. می‌دوند تا همین چند روز باقی‌ مانده از زمستان را هم پشت سر بگذارند؛ چون دل به نو شدن، بهار و شادی داده‌اند‌ اما غافلند که کارهای ما هنوز هم مانده است! هنوز بخش‌هایی از خانه هستند که گَرد سال گذشته را بر پیشانی دارند و باید غبارروبی شوند. هنوز چند کار نکرده، از تعویض کارت ملی و نو کردن پرده و موکت باقی مانده است. هنوز برای عزیزان‌مان هدیه مناسب پیدا نکرده‌ایم و اگرچه در روز درختکاری، نهالی کاشته‌ایم اما هنوز گل‌ها را در گلدان‌های پشت پنجره، نکاشته‌ایم. خلاصه اینکه زمین و زمان در حال دویدن است تا زودتر به بهار برسند اما کارهای نکرده، پای همپایی از این دویدن را از ما گرفته است‌ اما می‌توانیم از این فرصت باقی‌مانده بهترین استفاده را کرده و زودتر کارهای نکرده را انجام داده و به کاروان استقبال از بهار بپیوندیم. هیچ‌ چیز به اندازه یک روان سالم و شاداب نمی‌تواند به تحول ما در سال جدید کمک کنید. برای اینکه ذهن‌ و جسم‌تان خسته نشود و تا لحظه آخر به‌ دنبال کارها ندوید، این موارد را به‌خاطر بسپارید.

 

 

روانشناسی

 

مدیریت غم

این هفته و هفته دیگر بسیاری از ما ایرانی‌ها، به رسم همیشگی، برای فاتحه اهل قبور می‌رویم. طبیعی است که غم ناشی از این دیدار ممکن است از چند روز قبل و بعد از این مراسم در ما باقی بماند. برای اینکه غم‌تان را حبس نکنید و کمتر غصه بخورید، این کارها را انجام دهید.

 

 

1-به کسی کمک کنید


شکی نیست که هیچ‌ کسی جای عزیز از دست رفته‌تان را نمی‌گیرد‌ اما برای اینکه هم در حق او نیکی کرده باشید و هم خودتان آرام شوید، به بازماندگان آن عزیز ‌ یا کسی که خودتان صلاح می‌دانید کمک مادی، معنوی یا روانی بکنید. این کار آرام‌تان می‌کند.

 

 


2-مثبت‌نگر باشید


 دسترسی به آن شخص ندارید‌ اما می‌توانید با انجام دادن کارهای مورد علاقه یا نیمه‌کاره او، فکر کردن به رفتارهای مثبتش و ادامه دادن نگاه، خواسته و رفتار او، خودتان را آرام کنید؛ برای مثال اگر شخص موردنظر دیدگاه خاصی درباره برگزاری مراسم بازدید از اهل قبور داشت، شما همان کار را انجام دهید.

 

 


3-بخندید


هیچ اشکالی ندارد که اگر سر مزار عزیزتان می‌روید، درباره او صحبت کنید و کارهای خوب و جالبش را یادآوری کرده و لبخند به لب بیاورید.

 

 


4-دعا کنید


 هر کسی به هر شیوه‌ای که اعتقاد دارد، می‌تواند برای عزیز از دست رفته‌اش طلب آمرزش و بخشش کند. بنابراین به شیوه‌ای که دوست دارید، دعا کرده، خیرات کنید. این کار اول شما و بعد روح آن شخص را آرام خواهد کرد.

 

 


5-کار خیر انجام دهید


 این کار بهتر است در راستای اعتقاد و علاقه عزیز از دست رفته شما باشد؛ برای مثال اگر او اعتقاد به خرید کتاب، غذا یا هر چیز دیگری برای نیازمندان داشت، به‌قدر وسع‌تان، این کارهای خیر را انجام دهید.

 

 


6-از دیگران کمک بخواهید


 این به معنی ضعف شما نیست‌ اما برای اینکه بتوانید این روز سخت را بگذرانید حتما سعی کنید دسته‌ جمعی بروید. اگر خلوت کردن با شخص مورد نظر را هم دوست دارید، حتما بعد از آن با چندتن از دوستان یا اقوام قرار بگذارید تا تنها نباشید.

 

 


7-از خودتان مراقبت کنید


 شک نکنید که عزیز از دست رفته، دوست ندارد شما را غمگین و بیمار ببیند. بنابراین اگر لازم است پیش از رفتن و بعد از بازگشتن از مزار، داروی آرام‌بخش بخورید. سعی کنید خوب غذا بخورید و از خودتان مراقبت کنید. به این دلیل که سامانه ایمنی بدن شما به‌دلیل فشار روانی ضعیف شده و مستعد ابتلا به بیماری است. بنابراین از خودتان مراقبت کنید. این به معنی بی‌اهمیتی یا فراموش کردن عزیز از دست‌ رفته‌ نیست.

 

 

 

به بعد موکول نکنید

 

همه کارهای باقی‌ مانده مهم را فهرست کنید. طبیعتا خرید هدیه هنوز جزو کارهای مهم نیست. بنابراین آنهایی را فهرست کنید که با مراکز اداری- دولتی در ارتباط است.

 

 

سخت نگیرید


در ترافیک و شلوغی نوروز، اصرار به خرید کالا از مکان خاصی نداشته باشید. اگر هم به این مسئله اصرار دارید، برای خرید آن صبح زود یا بعد از ساعت ترافیک اقدام کنید. زمان برای شما مهم‌ترین نکته در روزهای پایانی سال است. آن را تلف نکنید تا کارها بمانند.

 

 

از دیگران کمک بگیرید


اگر به سلیقه خواهر یا برادر یا دوست‌تان اطمینان دارید، اگر برای خرید کالایی اقدام می‌کند و از شما هم برای خرید سؤال می‌کند، خرید را به او بسپارید. به این ترتیب در زمان‌تان صرفه‌جویی کرده‌اید.

 

 

 

پوست و مو

 

خشک کنیم یا نه

یکی از سؤال‌های رایج و البته بجا، مسئله خشک کردن یا نکردن موها در فصل زمستان است. خشک نکردن موها در فصل زمستان باعث سرما خوردگی می‌شود‌ اما به‌دلیل خشکی هوا و کمبود رطوبت، خشک کردن مو باعث خشک و شکننده شدن آن می‌شود. بنابراین باید چه کار کرد تا هم سرما نخوریم و هم موها آسیب نبینند؟

 

 

1-شانه کنید


 موها را به آرامی در حمام شانه کنید تا کاملا از هم باز شده و به هم گره نخورند. این کار به خشک کردن سریع مو برای جلوگیری از دریافت حرارت بیشتر کمک می‌کند.

 


2-با حوله خشک کنید


 بعد از خروج از حمام، ابتدا موها را داخل حوله کوچکی جمع کنید. بعد از اینکه لباس پوشیدید؛ حوله را برداشته و به آهستگی، موها را با آن خشک کنید تا از موها آب نچکد.

 


3-سر و ته کنید


 سر را به سمت پایین بگیرید به شکلی که موها کاملا از ریشه مو، از ناحیه پشت سر، به سمت پایین آویزان شوند. با دست کشیدن توی موها و با فاصله 10سانتی‌متر از موها، به آنها حرارت دهید. این کار را ادامه دهید تا تقریبا موها خشک شوند.

 


4-به حالت اول برگردید


سر را به حالت عادی برگردانید. اکنون روی موها را به همان روش خشک کنید. موها را شانه کرده و باز بگذارید تا نم باقی مانده مو نیز برود.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید