• پنج شنبه 12 تیر 1404
  • الْخَمِيس 7 محرم 1447
  • 2025 Jul 03
دو شنبه 29 بهمن 1397
کد مطلب : 48236
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/3x4O
+
-

80 نقطه بحرانی آب‌گرفتگی در یزد

رئیس کمیسیون عمرانی شورای اسلامی‌ شهر: یزد مسطح است و مانند بسیاری از شهرهای کشور در زمان بارندگی با مشکل آب‌گرفتگی مواجه می‌شود

گزارش
80 نقطه بحرانی آب‌گرفتگی در یزد

سارا گلابگیریان|   یزد- خبرنگار:


 بارندگی بی‌سابقه شهر یزد که بیش از یک شبانه‌روز ادامه داشت، موجی از خوشحالی در بین شهروندان یزدی ایجاد کرد، اما بعضی از مشکلات ناشی از این بارش بی‌سابقه برای برخی از شهروندان دردسرساز شد. اصلی‌ترین مشکل ایجادشده در پی این بارندگی، آب‌گرفتگی معابر بود که نارضایتی بسیاری از شهروندان را در پی داشت. گیر افتادن خودروها در پل تقاطع غیرهمسطح همافر یکی از فیلم‌هایی بود که در شبکه‌های اجتماعی یزد دست به دست می‌شد. آب‌گرفتگی همچنین در بافت تاریخی منجر به تخریب چند دیوار قدیمی‌ شد. همه این موارد موهبت باران را از چشم مردمان دیار کویر دور نکرد، اما آنها انتظار دارند که مسئولان مربوط برای این مواقع بحرانی برنامه‌‌ریزی کنند. به همین منظور سال گذشته 400 نقطه بحران آب‌گرفتگی شهر شناسایی و 320 نقطه آن رفع خطر شد.


خواسته‌های شهروندان

یکی از شهروندان یزدی به آب‌گرفتگی در نقاطی که همیشه در پی بارندگی‌ها دچار آب‌گرفتگی می‌شود اشاره می‌کند و می‌گوید: مدیران شهری دیگر با گذشت زمان باید برای این موضوع برنامه‌‌ریزی و سعی کنند که اقداماتی انجام دهند که این مشکلات در یک نقطه تکرار نشود.

«مرتضی وکیلی» ادامه می‌دهد: تکرار برخی از مشکلات در شهر مردم را از اقدامات مدیریت شهری ناامید می‌کند، چراکه در دیدگاه شهروندان زمانی که برای یک مشکل قدیمی ‌اقدامی‌ صورت نگیرد، دیگر به اقدامات جدید امیدی نیست.

وی می‌افزاید: به‌راحتی می‌توان نقاط بحرانی را که در زمان بارندگی دچار آب‌گرفتگی می‌شوند شناسایی کرد و با راه‌حل مناسب جلو تکرار این وضعیت را گرفت. وکیلی با بیان این‌که زیرگذر همافر همواره با اندک بارندگی دچار آب‌گرفتگی می‌شود می‌گوید: مسئولان بعد از این همه سال باید این مشکل را حل کرده باشند، اما امسال باز هم با بارندگی، این زیرگذر مسدود شده بود.


حجم زیاد بارندگی‌ها

یکی دیگر از شهروندان اما از تلاش‌های مدیریت شهری برای رفع آب‌گرفتگی‌ها تقدیر می‌کند و می‌گوید: حجم بارندگی امسال در یزد بی‌سابقه بود و شاید دلیل مشکل آب‌گرفتگی در برخی از نقاط شهر، به‌ویژه نقاطی که هرگز دچار آب‌گرفتگی نمی‌شد، همین بارش بسیار بود. «زهرا میرحسینی» ادامه می‌دهد: شهروندان باید مدیران شهری را درک کنند و بدانند چنین بارشی در یزد بی‌سابقه بوده است. از این رو باید با شکرگزاری این نعمت الهی در کنار مدیران شهری برای حل مشکلات احتمالی تلاش شود و صبوری به خرج دهیم تا مدیران با خیال راحت و فارغ از دغدغه‌ها به کار خود بپردازند.

وی می‌افزاید: برخی از افراد با انتشار تصاویر و فیلم‌هایی در شبکه مجازی بخشی از زمان مورد نیاز برای رفع بحران را به درگیری مدیران شهری با این تصاویر و فیلم‌ها معطوف می‌کنند، در حالی که آب‌گرفتگی‌ها مشکل امروز و دیروز شهر نیست و ضعف‌هایی است که در طی سال‌ها ایجاد شده و باید برای آن برنامه‌‌ریزی کرد تا در آینده حل شود.


اقدامات انجام شده را زیر سوال نبریم

یکی از نیروهای خدمات شهری هم از فضای مجازی یزد در مورد عملکرد نیروهای خدمات شهری و آتش‌نشانی برای مدیریت بحران آب‌گرفتگی در معابر شهر انتقاد می‌کند و می‌افزاید: همه زحمت کشیدند که مشکلات حل شود و نباید به این شیوه همه زحمات را زیر سوال برد. «حمید یارمحمد» می‌افزاید: در این روز‌ها حتی برخی از کارگران خدمات شهری یک شبانه‌روز در حال کار بودند تا مسیر‌ها آزاد شود و مردم بتوانند راحت در شهر تردد کنند، اما این‌که عنوان شود کارگران زحمتی نکشیدند و شهر بسیار با مشکل مواجه شده بی‌انصافی است.
وی با اشاره به تلاش‌های خود و همکارانش برای ایجاد آرامش برای شهروندان می‌گوید: انتظار قدردانی از تلاش‌هایمان را نداریم، اما راضی هم نیستیم که همه زحماتمان با انتقادهای بی‌جا و نادرست زیر سوال برود.


شناسایی نقاط بحرانی آب‌گرفتگی

رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی ‌شهر یزد درباره معضل آب‌گرفتگی در معابر شهر می‌گوید: 36 ساعت بارندگی که هفته قبل اتفاق افتاد، با میزان 41 میلی‌متر در یزد در 40 سال گذشته بی‌سابقه بوده است.
«محسن عباسی هرفته» می‌افزاید: این طبیعی است که اتفاقی معمولی در شهر روی ندهد و از طرفی، در مناطقی چون اسکان و حسن‌آباد که بر اساس اصول شهرسازی درستی شکل نگرفته است این مشکلات شدت داشت.

وی با تاکید بر این‌که شهر ما برای بحران طراحی نشده است می‌افزاید: یزد چنان‌که باید ایمن نیست و طبیعی است که این اتفاقات را در پی بحران‌های احتمالی شاهد باشیم. شهر ما مسطح است و مانند بسیاری از شهرهای کشور در زمان بارندگی با مشکل آب‌گرفتگی مواجه خواهد شد، به‌ویژه این‌که حجم این بارندگی بی‌سابقه باشد.

سخنگوی شورای شهر یزد صاف بودن شهر و حجم زیاد بارندگی و شهرسازی غلط را باعث آب‌گرفتگی معابر شهر می‌داند و می‌افزاید: سال گذشته 400 نقطه بحران آب‌گرفتگی شهر شناسایی و 320 نقطه آن رفع خطر شد. وی ادامه می‌دهد: 80 نقطه بحرانی آب‌گرفتگی باقی مانده است که در بارندگی اخیر 27 نقطه آن بحران ایجاد کرد.عباسی تاکید می‌کند: طبیعی است که در یک سال نمی‌توان مشکلات پنجاه‌ساله شهر را حل کرد. با این‌که در مقابل حوادث خیلی خاص و بارندگی بی‌سابقه نمی‌توانیم شهر را کاملا ایمن کنیم تلاش کردیم که مشکلات مردم را به حداقل برسانیم.


مشکل شهرسازی 

رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی‌ شهر یزد با بیان این‌که شهر طراحی خوبی ندارد و شهرسازی آن مشکل دارد اظهار می‌کند: برای رفع بحران 80 نقطه باقی‌مانده شهر نیز امسال برنامه داریم و سال آینده برطرف خواهیم کرد تا مشکل بارندگی و آب‌گرفتگی تا حد زیادی رفع شود.

«محسن عباسی هرفته» می‌گوید: البته در بارندگی بی‌سابقه اخیر هم هنوز 24 ساعت از بارندگی نگذشته بود و هیچ نقطه‌ای از شهر آب‌گرفتگی نداشت. تلاش شبانه‌روزی نیروهای شهرداری به‌ویژه ماموران آتش‌نشانی، سازمان سیما و منظر و سازمان عمران شهرداری با استفاده از توان محدود نتیجه‌بخش بود.وی بیان می‌کند: البته نمی‌توان گفت در بارندگی بعدی بحران نخواهیم داشت، اما باید تلاش کنیم این 80 نقطه را بر طرف کنیم.

سخنگوی شورای شهر به نقش مسیل یزد برای جلوگیری از ورود آب خارج از شهر به داخل شهر اشاره می‌کند و می‌افزاید: مسیل شهر مسدود است و آب به جای جاری شدن در مسیل، به داخل شهر هدایت می‌شود.
وی تاکید می‌کند: به دلیل خطاهای شهرسازی شاهد بحران‌های متعددی هستیم. شهر ما اساسا آمادگی بحران ندارد، چراکه بر اساس دانش شهرسازی شکل نگرفته است و متخصصان سهم زیادی در شکل‌گیری شهر نداشته‌اند.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید