• پنج شنبه 28 تیر 1403
  • الْخَمِيس 11 محرم 1446
  • 2024 Jul 18
یکشنبه 8 مهر 1397
کد مطلب : 32307
+
-

صعود به دماوند ممنوع شد

معاون فنی محیط‌زیست مازندران از جمع‌آوری نشدن زباله از سوی کوهنوردان داخلی انتقاد کرد

زیست‌بوم
صعود به دماوند ممنوع شد

معاون فنی محیط‌زیست مازندران در این باره گفت: با دستور کارگروه ساماندهی دماوند، صعود به این قله تا اطلاع ثانوی متوقف شد.
 به گزارش ایرنا،«علی‌اکبر یداللهی » اظهارکرد: توقف صعود به دماوند تا راه‌اندازی سامانه ثبت‌نام ادامه خواهد داشت و با متخلفان نیز طبق قانون برخورد می‌شود.
وی اضافه کرد: با راه‌اندازی سامانه با دستور کارگروه ساماندهی دماوند، از صعود گروه‌های کوهنوردی آماتور به این قله ممانعت می‌شود.

یداللهی رها‌سازی زباله، فاضلاب انسانی و رعایت نکردن مسائل ایمنی کوهنوردی را علت اصلی درخواست توقف کوهنوردی در قله دماوند از سوی محیط‌زیست و موافقت کارگروه ساماندهی قله دماوند بیان کرد.


رها‌سازی زباله در منطقه

معاون فنی محیط‌زیست مازندران، ساماندهی بحث زباله و فاضلاب انسانی کوهنوردان را از دیگر شرایط از سرگیری کوهنوردی در قله دماوند دانست که باید از سوی فدراسیون کوهنوردی پیگیری شود.
کارگروه ساماندهی قله دماوند 2 سال پیش از سوی محیط‌زیست مازندران با ریاست معاون عمرانی استانداری این استان تشکیل شد.
 

بی‌انضباطی کوهنوردان داخلی 

معاون محیط‌زیست مازندران گفت: اکثر کوهنوردان داخلی با رعایت نکردن اصول کوهنوردی، به قله دماوند آسیب زدند و به جای صعود از یک مسیر، چهارراهی را برای این کار در قله ایجاد کردند که گامی در جهت تخریب این اثر طبیعی است.

یداللهی یکی از دیگر گلایه‌ها نسبت به کوهنوردان داخلی را حضور در پای کوه با خودروی شخصی عنوان کرد و گفت: این در حالی‌است که طبق اصول فنی کوهنوردان باید حداقل حدود 5 تا 7 کیلومتری دامنه کوه را پیاده روی کنند.
وی عدم جمع‌آوری زباله و فاضلاب انسانی از سوی کوهنوردان داخلی را از دیگر شکواییه‌های محیط‌زیست دانست و گفت: به دلیل سرمای حاکم در دماوند این زباله‌ها و فاضلاب انسانی برای چند ده سال بر سطح باقی می‌ماند که می‌تواند اثر تخریبی بر جای بگذارد.


جمع‌آوری 500 تن زباله در دماوند

به گفته یداللهی، تاکنون حدود 500 نایلون زباله از کوهنوردان ایرانی از قله دماوند جمع‌آوری شده و همچنان مقادیر زیادی زباله که در مسیرصعود رها شده، وجود دارد.


 قاطرهای سرگردان در دماوند

معاون محیط‌زیست مازندران گفت: در حال حاضر 70 راس قاطر فدراسیون کوهنوردی در دامنه قله رها شده‌اند که از گیاهان دارویی دامنه قله به عنوان تغذیه استفاده می‌کنند.
یداللهی اضافه کرد: این قاطرها که برای حمل بار کوهنوردان به خصوص خارجی‌ها استفاده می‌شدند باید از سوی فدراسیون ساماندهی شوند.
 کارگروه ساماندهی دماوند
یداللهی افزود: برای ساماندهی مشکل دماوند از 2 سال قبل کارگروه ساماندهی با مسئولیت معاون عمرانی استانداری مازندران تشکیل شد.
معاون محیط‌زیست مازندران اظهار داشت: با وجود دعوت چندین باره از فدراسیون کوهنوردی، هیچ نماینده‌ای از این فدراسیون (که بیشترین نقش را در بهره‌گیری از دماوند دارد) در این کارگروه شرکت نکرد.
یداللهی مهم‌ترین اهداف کارگروه را ساماندهی صعود و جلوگیری از صعود آماتورها به قله دماوند اعلام کرده است.

این خبر را به اشتراک بگذارید