محمد مشیری| خبرنگار:
یکی از مشکلات اساسی و مهم و بخشی از دغدغههای شهروندان، وجود جادههای پرپیچ و خم و خطرناک در تمامی محورهای استان کردستان است که آمار تلفات انسانی نگرانکنندهای دارد. بنابراین باید مشکلات در این زمینه حل شود. در همین رابطه گفتوگوی همشهری را با «سید البرز حسینی» مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان کردستان میخوانید.
وضعیت راههای استان و جادههای روستایی در چند سال اخیر چگونه بوده است؟
طول شبکه راههای استان 7هزار و 950 کیلومتر است که هزار و 850 کیلومتر آن بینشهری است و از این طول حدود ٢٧٠کیلومتر بزرگراه و مابقی دارای مشخصات راه اصلی و فرعی است. 6هزار و 100 کیلومتر نیز راه روستایی وجود دارد که حدود 2هزار و 800 کیلومتر آن آسفالته و مابقی شنی و خاکی است. همچنین در طول شبکه راههای موجود استان که در حال بهرهبرداری است، حدود 8هزار دستگاه پل بزرگ و کوچک، 10 دستگاه تونل و حدود 50 گردنه برفگیر و مهم وجود دارد.
چه مشکلات و معضلاتی در مسیر توسعه راههای استان وجود دارد؟
اصلیترین مشکل عدم تامین اعتبار است که امکان نگهداری بهموقع و منظم راهها را میسر نمیکند. معمولا کمتر از ٥٠ درصد اعتبار از هر دو محل ملی و استانی تامین میشود که تخصیص و نقدینگی آن هم صد درصد نیست.
برای بهبود ایمنی راهها چه برنامهای دارید؟
مثل معروفی بین راهداران هست که میگوید باید اول راه و جادهای ساخته شود تا ما از آن نگهداری کنیم. در زمینه ایمنی راه هم بخش بزرگی از آن با ساخت راه همراه است و بخش دیگر آن اقدامات راهداری است. الزامات ایمنی راه شامل خطکشی، نصب تابلو و حفاظ و موارد دیگر ضرورت دارد. همچنین نقاط پرتصادف استان با توجه آمار تصادفات در بازه زمانی 2 تا 3 سال گذشته شناسایی شده است. در این زمینه ضمن رعایت دستورالعملهای موجود، اقدامات نوین و جدیدی که در کاهش شدت تصادفات هم موثر بوده، انجام شده است.
همچنین یکی از اقدامات نوین، مطالعات ممیزی ایمنی راهها بوده که ضمن بازدید کامل از تمامی طول راهها، راهکار و تحلیلهای لازم برای ایمنسازی آنها پیشنهاد شده و بعد از تامین اعتبار برای انجام آن اقدام خواهد شد. در این زمینه مطالعات در استان صورت گرفته و مرتب در حال بهروزرسانی است. هرچند باید توجه داشت که 5 عامل در تصادفات نقش دارند؛ انسان، راه، خودرو، عوامل امدادی (پلیس، هلالاحمر و اورژانس) و عوامل محیطی (مه، گرد و غبار، رانش زمین، تگرگ، بارش و...). هر یک از این عوامل به سهم خود در کاهش تلفات رانندگی نقش دارند، اما اصلیترین عامل انسانی است.
شنبه 24 شهریور 1397
کد مطلب :
30509
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/r7wp
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved