• پنج شنبه 12 تیر 1404
  • الْخَمِيس 7 محرم 1447
  • 2025 Jul 03
یکشنبه 8 تیر 1404
کد مطلب : 258074
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/W76po
+
-

بدرقه تاریخی

تشییع پیکرهای شهدای جنگ تحمیلی دوم در تهران به صحنه عظیم پیوند ناگسستنی مردم با نظام و نیروهای‌مسلح تبدیل شد

گزارش
بدرقه تاریخی

علیرضا احمدی-روزنامه‌نگار

روز شنبه تشییع تاریخی  پیکرهای سربازان وطن در پایتخت، حضور حماسی مردم تهران در این آیین باشکوه را به «تیتر یک» رسانه‌های جهان تبدیل کرد و نشان داد پیوند مردم با نظام و نیروهای مسلح ناگسستنی است و ایرانیان درس‌ تاریخی به متجاوزان دادند. دیروز مسیر میدان انقلاب اسلامی تا میدان آزادی تهران شاهد حضور میلیونی مردمی بود که آمده بودند ضمن نشان دادن قدرشناسی خود نسبت به سربازان وطن، یک‌صدایی و همدلی ایرانیان در دفاع از میهن‌شان را به رخ دشمنان بکشند؛ آیینی که با صحنه‌های کم‌نظیری از وحدت و انزجار از دشمنان ایران همراه شد.

شهدایی که تشییع شدند
در آیین تشییع باشکوه روز شنبه در تهران، پیکرهای 60تن از شهدای حمله رژیم‌صهیونیستی  علیه ایران، بر دوش مردم قدرشناس پایتخت به‌سوی آرامگاه ابدی‌شان بدرقه شدند.

   شهیدان سلامی، شانه‌ای و ربانی و خانواده
خاکسپاری: حرم حضرت عبدالعظیم(ع)
    شهیدان محمدباقری و محرابی
خاکسپاری: در کنار شهید باقری در قطعه ۲۴
    شهید شادمانی
خاکسپاری: گلزار شهدای همدان
    شهیدان محمودباقری و حاجی‌زاده
خاکسپاری: قطعه ۵۰ در میان مدافعان حرم
    شهید غلامعلی رشید 
خاکسپاری: گلزار شهدای دزفول 
    شهید محمدسعید ایزدی
خاکسپاری: حرم حضرت معصومه(س)
    شهید شهریاری
خاکسپاری: امامزاده صالح(ع) تجریش

    شهید طهرانچی     شهید عباسی 
    شهید ذوالفقاری     شهید فقیهی
دیگر شهدا
    جمعی از شهدای نیروهای‌مسلح
    جمعی از خانواده‌های فرماندهان شهید
    جمعی از خانواده‌های دانشمندان هسته‌ای

سکوت و خشم ضد‌انقلاب

بدرقه میلیونی پیکرهای شهدای اقتدار در تهران علاوه ‌بر خشم رسانه‌های ضدانقلاب، مانند گذشته با رویکرد انکاری آنان همراه شد.

ایران اینترنشنال: این رسانه صهیونیستی فارسی‌زبان ضمن سکوت درباره حضور میلیونی مردم تهران در آیین تشییع شهدای اقتدار کوشید اینگونه جلوه دهد که این مراسم در فضایی امنیتی برگزار شده‌است.

رادیوفردا: این رسانه ضدانقلاب نیز روز شنبه تلاش کرد حضور حماسی مردم تهران در آیین تشییع شهدا را انکار کند و آن را در مقایسه با «دوره‌هایی از مقاطع مهم برای جمهوری اسلامی» کم‌جمعیت‌تر جلوه دهد؛ ادعایی که به‌وضوح برخلاف گزارش‌های رسانه‌های غربی و آمریکایی بود.

منوتو: شبکه ضدانقلاب منوتو نیز ترجیح داد ضمن سانسور خبری حضور میلیونی مردم تهران، برگزاری این آیین باشکوه را کم‌اهمیت جلوه دهد.

بی‌بی‌سی فارسی: این شبکه تلویزیونی فارسی‌زبان لندن‌نشین نیز بدون اشاره به حضور میلیونی مردم تهران در آیین بدرقه شهدای اقتدار، خط خبری ضدایرانی روزهای اخیر خود را دنبال کرد و به بزرگنمایی حملات رژیم‌صهیونیستی علیه ایران ادامه داد.

 ایندیپندنت فارسی: این رسانه فارسی‌زبان ضدانقلاب که در روزهای اخیر نقش برجسته رسانه‌ای در حمایت از رژیم‌صهیونیستی ایفا کرده، بدون اشاره به حضور حماسی پایتخت‌نشینان در این آیین باشکوه، کوشید فضای این مراسم را امنیتی جلوه دهد.

 دویچه‌وله فارسی: این رسانه آلمانی فارسی‌زبان نیز تنها به انتشار خبر برگزاری مراسم تشییع شهدای حمله رژیم‌صهیونیستی در تهران بسنده کرد و ترجیح داد حضور حماسی مردم در این آیین را سانسور کند.

فعالان مجازی ضدانقلاب: بخشی از فعالان معاند در شبکه‌های اجتماعی تلاش کردند حاضران در آیین باشکوه روز شنبه را از قشر خاصی معرفی کنند؛ ادعایی که انتشار گسترده عکس‌ها و فیلم‌های این مراسم در فضای‌مجازی شاهدی است بر دروغ بودن آن.


حضور گسترده چهره‌های سیاسی
حضور گسترده مسئولان و چهره‌های سیاسی کشور از جلوه‌های خاص آیین باشکوه تشییع روز شنبه در تهران بود.
سران قوا
     مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور 
      غلامحسین محسنی‌اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه
      محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس

مسئولان و چهره‌های سیاسی
      سردار اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران
      عباس عراقچی، وزیر امورخارجه
      علی شمخانی، مشاور سیاسی رهبرمعظم‌انقلاب
      محسن رضایی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام
      محمد مخبر، مشاور و دستیار مقام معظم رهبری
      حسین طائب، مشاور فرمانده‌کل سپاه
      محمدجواد ظریف، وزیر پیشین امورخارجه
      مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران
      علی نیکزاد، نایب‌رئیس مجلس
      پرویز فتاح، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام‌خمینی(ره)
      احمد وحیدی، مشاور فرمانده کل سپاه
      اسکندر مومنی، وزیر کشور
      عبدالکریم حسین‌زاده، معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم
      احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی
      زهرا بهروزآذر، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده
      ذبیح‌الله خداییان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور
      امین حسین رحیمی، وزیر دادگستری
      سردار محمد قنبری، رئیس پلیس آگاهی فراجا
      احمد خمینی، عضو بیت امام خمینی (ره)
      اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه
      حسین سیمایی صراف، وزیر علوم
      ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات
      ابراهیم عزیزی، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس

بازتاب مراسم تشییع شهدای اقتدار  در رسانه‌های جهان 
مراسم تشییع ۶۰شهید اقتدار در تهران بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های جهان داشت

      شبکه الجزیره قطر: 4روز پس از آتش‌بس، ایران ۶۰نفر از فرماندهان بلندپایه نظامی و دانشمندان هسته‌ای خود را در مراسمی باشکوه تشییع کرد.
      روزنامه لو پاریزین فرانسه: آیین ملی تشییع کشته‌شدگان(شهدای) جنگ اخیر ایران و اسرائیل در تهران برگزار شد.
      شبکه المیادین: علاوه بر جمعیت زیادی از ایرانیان، هیأت‌هایی از بحرین، عراق و دیگر کشور‌های عربی نیز برای شرکت در مراسم به میدان انقلاب آمده بودند.
      شبکه المنار: مشارکت مردم ایران در مراسم تشییع شهدا در تهران پررنگ بود. ما شاهد حضور گسترده مردم در مراسم تشییع شهدای ایران بودیم.
      شبکه تی‌آرتی ترکیه: ایران مراسم تشییع دولتی تاریخی برای فرماندهان ارشد کشته‌شده در جنگ ۱۲روزه با اسرائیل برگزار کرد.
     روزنامه لا کروآی فرانسه: مراسم تشییع ملی در مسیر 11کیلومتری میدان انقلاب تا میدان آزادی و با حضور پزشکیان برگزار شد.
     شبکه الحدث عربستان سعودی در پوشش زنده مراسم تشییع شهدای اقتدار ایران: حضور مردم در این مراسم پرشمار بود.
      آسوشیتدپرس: هزاران نفر در تهران برای تشییع فرماندهان نظامی و دانشمندان هسته‌ای ایران که در حملات اسرائیل جان خود را از دست دادند، به خیابان آمدند.
      شبکه سی‌ان‌ان: جمعیت عظیمی در تهران در مراسم تشییع شعار «مرگ بر اسرائیل» و «مرگ بر آمریکا» سر دادند.
      فرانس۲۴ فرانسه: هزاران نفر در مرکز تهران گرد هم آمدند تا در سوگ شماری از بلندپایه‌ترین فرماندهان نظامی کشور عزاداری کنند.
      شبکه العربیه عربستان: ایران مراسم تشییع دولتی برای فرماندهان ارشد کشته‌شده(شهید) در جنگ با اسرائیل را باشکوه برگزار کرد.
      اسکای نیوز انگلیس: هزاران نفر از سوگواران در تهران برای مراسم تشییع حدود ۶۰ نفر از فرماندهان و دانشمندان هسته‌ای گرد هم آمدند.
      خبرگزاری فرانسه: ایران مراسم رسمی تشییع‌ حدود ۶۰نفر ازکشته‌شدگان(شهدا) در جنگ را برگزار کرد.
      روزنامه الاخبار لبنان: تهران پیکرهای ۶۰شهید از فرماندهان نظامی و دانشمندان هسته‌ای را تشییع کرد. این مراسم در فضایی مملو از حزن و حماسه در تهران برگزار شد.
      پایگاه خبری العهد: مراسم تشییع که با شعارهای انقلابی و سرودهای حماسی همراه بود، با فریادهای «لبیک یا خامنه‌ای» رنگ و بویی ویژه یافت.
      خبرگزاری رویترز: جمعیت زیادی از عزاداران ایرانی که لباس سیاه به تن داشتند، برای حضور در مراسم تشییع به خیابان‌های تهران آمدند.
      روزنامه فایننشال تایمز: مراسم بزرگ تشییع فرماندهان نظامی و دانشمندان هسته‌ای به نمادی آشکار از ایستادگی ایران در برابر آمریکا و اسرائیل تعبیر شده است.
      خبرگزاری آناتولی ترکیه: انبوهی از اقشار مختلف مردم ایران و همچنین مقام‌های ارشد نظامی و دولتی در مراسم تشییع حضور یافتند.
      اسرائیل تایمز: ایران مراسم تشییع رسمی برای کشته‌شدگان(شهدای) جنگ را با شعارهای «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسرائیل» برگزار کرد.
      تارنمای خبری المانیتور: در گزارشی از مراسم تشییع شهدا تصویری از تلاش مردم برای لمس تابوت شهدا را منتشر کرد.
     یورونیوز: در این مراسم رسمی دولتی، تابوت‌ شهدا در حضور صدها هزار نفر از میدان انقلاب تا میدان آزادی بدرقه شد؛ تابوت‌های پوشانده با پرچم ایران.

وقتی دانشگاه شریف به نماد وحدت تبدیل می‌شود 
شهدای هسته‌ای و نظامی؛ از فقدان تا وحدت ملی


بدرقه میلیونی شهدای اقتدار در تهران موجب  خشم و انکار رسانه‌های ضدانقلاب شد. 

خسارت مادی و معنوی
      ترور فرماندهان نظامی و دانشمندان هسته‌ای ضربه‌ای سخت به توان دفاعی و علمی کشور بود. 
      جایگزینی این نخبگان دشوار خواهد بود. 
      اما شهادت آنان اثری متعالی در پی داشت. 

 معجزه شهادت در وحدت ملی
      جامعه ایران با وجود تفاوت‌ها یکپارچه شد. 
       رسانه‌های خارجی مانند فایننشال تایمز اعتراف کردند: حملات اسرائیل به جای تضعیف، وحدت ملی ایران را تقویت کرد. 

ناکامی دشمن در دانشگاه
      پاییز 1401: دشمن تلاش کرد دانشگاه شریف را به کانون آشوب تبدیل کند. 
      امروز: دانشجویان همان دانشگاه با سلام نظامی به شهدا، وفاداری خود را نشان دادند. 
      تأیید پیش‌بینی شهید سلیمانی: جوانان فریب‌خورده به دامان ملت بازمی‌گردند. 

 3 درس کلیدی
   شهادت تنها یک فقدان نیست؛ زایش جدیدی در پی دارد. 
    وحدت ملی قوی‌ترین سپر در برابر دشمن است. 
   دانشگاه‌ها سنگرهای اصلی جنگ نرم هستند. 

 پیروزی‌های نامرئی
       شکست پروژه تفرقه‌اندازی دشمن 
       همبستگی ملی فراتر از مرزهای فکری 
       اثبات کارآمدی گفتمان شهادت در جامعه 

همدلی سیاسی
حضور طیف‌های مختلف سیاسی کشور در آیین تشییع شهدای اقتدار از نمودهای وحدت ملی شکل گرفته این روزها در کشور به‌حساب می‌آید.

       علی‌اکبر ناطق نوری، رئیس پیشین مجلس
       اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم
       محمدجواد آذری‌جهرمی، وزیر ارتباطات در دولت دوازدهم
       بیژن زنگنه، وزیر نفت دولت‌های یازدهم و دوازدهم
       عباس آخوندی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و وزیر راه 
       محمد صادق خرازی، دبیرکل سابق حزب اصلاح‌طلب ندای ایرانیان
       آذر منصوری، رئیس جبهه اصلاحات
       محسن میردامادی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب
       علی شکوری‌راد، دبیرکل سابق حزب اصلاح‌طلب اتحاد ملت
       محمد سالاری، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و عضو پیشین شورای‌شهر تهران
       حسین نورانی‌نژاد، قائم‌مقام دبیرکل حزب اصلاح‌طلب اتحاد ملت






 

این خبر را به اشتراک بگذارید