• شنبه 30 فروردین 1404
  • السَّبْت 20 شوال 1446
  • 2025 Apr 19
پنج شنبه 28 فروردین 1404
کد مطلب : 253066
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/LgXEw
+
-

ماجرای کشف سکه‌های تاریخی در کاوش‌های بافت تاریخی شیراز

ماجرای کشف سکه‌های تاریخی در کاوش‌های بافت تاریخی شیراز

کاوش‌های باستان‌شناختی در محل بافت تاریخی شیراز ظاهرا به یافته‌های جدید رسیده است. یک روز پس از انتشار تصاویر مرتبط با یافتن آثار معماری در ترانشه‌های باستان‌شناختی که آثاری از دوره قاجار تا زندیه را شامل می‌شود، حالا برخی فعالان میراث فرهنگی از کشف حدود ۲۰سکه تاریخی در کاوش‌ها خبر می‌دهند، اما هنوز رئیس تیم باستان‌شناسی این موضوع را تأیید نکرده است.
به گزارش ایلنا و براساس تصاویر منتشر شده از ترانشه‌های باستان‌شناختی حفر شده در محل احداث ایستگاه متروی بافت تاریخی شیراز، سازه‌های معماری خشتی از دل خاک بیرون آمده که احتمال تاریخی بودن آنها و تعلق‌شان به دوره قاجار و صفوی را تقویت کرده است.
اما ماجرا به همین‌جا ختم نمی‌شود، برخی فعالان میراث‌فرهنگی در استان فارس روز گذشته از کشف سکه‌های تاریخی در ترانشه‌های حفرشده در محل حفر تونل مترو در محل بافت تاریخی شیراز خبر دادند. حال آنکه ستار خالدیان، رئیس دانشگاه هنر شیراز و مسئول مستقیم پروژه کاوش‌های باستان‌شناختی متروی شیراز این خبر را تأیید نمی‌کند.
وی درباره این سکه‌ها و تاریخ آنها و نیز احتمال یافت اشیای دیگری در این کاوش‌ها به ایلنا گفت: برخی دوستان می‌گویند در کاوش‌های باستان‌شناختی بافت تاریخی شیراز سکه به‌دست آمده است. من به دوستان توضیح دادم و گفتم اصلا به این صورت نیست که شما فکر می‌کنید. بزرگواران به دلایل مختلف می‌گویند اینجا کوزه طلا به‌دست آمده؛ درحالی‌که اینطور نیست که این دوستان مطرح می‌کنند.
گفتنی است از منظر قانونی یافته‌های باستان‌شناسی اعم از آثار معماری و سفال‌ها و هر اثر به‌دست آمده در محل ترانشه‌های حفر شده برای بررسی باستان‌شناختی در هر عملیات باستان‌شناسانه و ازجمله حفاری‌های باستان‌شناسی متروی بافت تاریخی شیراز باید به یگان حفاظت میراث فرهنگی استان فارس تحویل شود. همچنین تمامی عملیات کاوش، بهره‌برداری و بررسی آثار باید با حضور ناظر تعیین شده از سوی اداره کل میراث فرهنگی استان فارس صورت بگیرد.
کاوش‌های باستان‌شناختی در ایستگاه متروی بافت تاریخی شیراز قرار بود براساس مجوز صادر شده از سوی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری از ۲۸اسفند سال گذشته به‌مدت یک‌ماه آغاز شود، ولی با یک هفته تأخیر در تاریخ ۵فروردین سال‌جاری آغاز شد.

این خبر را به اشتراک بگذارید