• سه شنبه 2 بهمن 1403
  • الثُّلاثَاء 21 رجب 1446
  • 2025 Jan 21
شنبه 1 دی 1403
کد مطلب : 243923
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/MjLOG
+
-

چرا روستای تاریخی بنای تاریخی ندارد؟

چرا روستای تاریخی بنای تاریخی ندارد؟

موضوع: سیل

موقعیت:  فرحزاد

موقعیت روستای فرحزاد روی گسل شمال تهران از دیرباز احتمال مواجه شدن با زلزله و سیل را برای این روستای تاریخی رقم زده است. البته به‌گفته علی فرحزادی، از اهالی قدیمی محله فرحزاد، تا زمانی که این روستا وجود داشت زلزله ویرانگری در این روستا رخ نداد اما اهالی چندین بار سیل‌های بزرگی را تجربه کردند. پیامد این سیل‌های بزرگ جابه‌جایی چندین‌باره روستانشینان به نقاط مختلف مثل روستای حسنک و.... بود.
فرحزادی می‌گوید: «در حفاری‌های انجام‌شده در محدوده باغ‌های فرحزاد یا در محدوده بزرگراه یادگار امروزی، آثار فراوانی از زندگی کشف شده است. این ماجرا نشانگر چرخه حیات انسانی در این محدوده بوده است. در مجموع تمدن بشری از جایی شکل می‌گیرد که در آن آب بوده و روستای فرحزاد هم به واسطه رودخانه‌ای که در دره آن بود شکل گرفت. اغلب باغ‌ها کنار رودخانه‌ها پا می‌گرفتند و منازل مسکونی هم در دشت‌های وسیع روستا ساخته می‌شدند. در واقع بافت قدیمی روستا به این شکل بود تا اینکه به سبب بارندگی‌های فراوان به‌ویژه در فصل‌هایی مثل تابستان، از به‌هم پیوستن آب این باران‌ها و رودخانه‌ها سیلاب ایجاد می‌شد و سیل به دشت‌ها و اراضی و خانه‌های مسکونی آسیب می‌زد. به نقل از قدیمی‌ها، در 400- 500 سال اخیر چندبار در فرحزاد سیل‌هایی اتفاق افتاد و باعث جابه‌جایی اهالی این روستا به روستای حسنک شد. این روستا اصلا آب، رود یا دره‌ای نداشت اما به‌دلیل همین سیل‌ها روستانشینان فرحزاد به این سمت آمدند.»
به‌گفته فرحزادی، یکی از دلایل نبود بنای تاریخی در محدوده روستای قدیمی فرحزاد و محله فرحزاد امروزی وقوع همین سیل‌هاست؛ مانند سیل چند سال پیش امامزاده داوود(ع) که خرابی‌های سنگینی از خود به جا گذاشت و یا سیل سال1333 که از طول روددره فرحزاد شروع شد و همه محدوده یونجه‌زار طرشت را شست و برد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید