گامی نو برای مقابله با مافیای زباله
الزام ساختمانهای 50واحدی به ساخت اتاقک پسماند
پریسا نوری-روزنامهنگار
براساس آمار حدود 05هزار مخزن زباله در تهران وجود دارد و بیش از ۷هزار زبالهگرد بهدنبال پیدا کردن طلای کثیف در این مخازن جولان میدهند. مدیریت شهری در این دوره با اجرای طرحها و اقداماتی ازجمله راهاندازی نوماند، فرهنگسازی و تشویق مردم به تفکیک زباله از مبدا، تخلیه چندباره مخازن زباله در روز، پلمب انبارهای غیرمجاز جمعآوری پسماند و... تلاش میکند شهر را از حضور زبالهگردها و مافیای زباله پاک کند و مشکلات زیستمحیطی ناشی از آن را کاهش دهد. حالا در تازهترین اقدام زمزمههایی از ساخت اتاقک پسماند برای مجتمعهای بالای 05واحد با هدف کاهش مخازن زباله شهر به گوش میرسد. جزئیات اجرای این طرح را به نقل از محسن قضاتلو، سرپرست سازمان مدیریت پسماند و حمیدرضا صارمی، معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران بخوانید.
الزام ساخت اتاقک پسماند در صدور پروانه
حمیدرضا صارمی، معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران:دستورالعمل طراحی، ساخت و جانمایی اتاقک پسماند در داخل ساختمان ازجمله برنامه 5ساله سوم شهر تهران، مبحث چهارم مقررات ملی ساختمان و طرح جامع مدیریت پسماند شهر تهران از حدود ۱۸ماه پیش آغاز و نهایی شد. این دستورالعمل با امضای تفاهمنامه بین 2معاونت شهرسازی و معماری و خدمات شهری و محیطزیست وارد فاز اجرایی میشود. جانمایی مخازن جمعآوری پسماند در داخل ساختمانها به فرایند تأییدیه دستور نقشه صدور پروانه متصل خواهد شد. جانمایی، ابعاد و فاصله اتاقک پسماند از فضاهای مشاعی نیز براساس پلان معماری ساختمان و بهصورت سیستمی انجام میشود و کاربر هیچ دخل و تصرفی در این خصوص ندارد.
مقابله با مافیای زباله
محسن قضاتلو، سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران:وجود مخازن زباله در معابر آفتهای زیادی برای شهر دارد که زبالهگردی مهمترین آنهاست. یکی از اقدامات مقابله با مافیای زباله، انتقال این مخازن به داخل ساختمانهاست. براساس تفاهمنامهای که با معاونت شهرسازی و معماری امضا شده مجتمعهای بالای۵۰ واحد باید اتاقک پسماند داشته باشند و باید در زمان صدور پروانه نیز لحاظ شود و سازندهها این مسئله را درنظر بگیرند.
به واحدهای کمتر از 50واحد هم تعمیم داده شود
سیداحمد علوی، عضو شورای اسلامی شهر تهران:اجرایی شدن این دستورالعمل بسیار مؤثر خواهد بود و ضرورت دارد تا به ساختمانهای با متراژ بالا و مراکز تجاری دارای کمتر از ۵۰واحد نیز تعمیم داده شود، ضمن اینکه تعیین مشوقها در این خصوص، موجب ترغیب مالکان سایر ساختمانها برای اجرای اتاقک پسماند میشود. اکنون سازمان مدیریت پسماند با هزینهکرد روزانه ۹میلیارد تومان فارغ از هزینههای مربوط به ۵۰هزار سطل زباله در سطح شهر در این حوزه در حال تلاش است، درحالیکه این اقدامات بهتنهایی جوابگوی این معضل نیست.