• پنج شنبه 4 بهمن 1403
  • الْخَمِيس 23 رجب 1446
  • 2025 Jan 23
یکشنبه 23 دی 1403
کد مطلب : 246024
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/NxV92
+
-

جذب گردشگر با پدیده صورتی

گلفشان نفتلیجه بعد از 4سال دوباره صورتی شد و گردشگران برای تماشای آن به گمیشان سفر کرده‌اند

گزارش
جذب گردشگر با پدیده صورتی

راحله عبدالحسینی-روزنامه‌نگار

صورتی شدن گلفشان نفتلیجه در شهرستان گمیشان استان گلستان بعد از 4سال گردشگران را به این منطقه تماشایی کشانده‌است. ویدئویی از این پدیده این روزها بسیار پربازدید شده‌است. گِلفشان پدیده‌ای زمین‌شناسی است که از یک یا چند دهانه آتشفشانی به‌طور مداوم گِل سردی ناشی از خروج گازهای طبیعی داخل زمین به بیرون پرتاب می‌شود و با انباشته شدن گل‌ها روی هم، کم‌کم مخروط‌های کوچک و بزرگی تشکیل می‌شود که دیدنی است. امید سقلی، فرماندار گمیشان به همشهری می‌گوید که برای جذب گردشگران بیشتر، ایجاد زیرساخت در محدوده گلفشان و تولید مشاغل برای بومیان در دستور کار است؛ اتفاقی که اسفند 1402آغاز شده است و با برنامه‌های مطالعاتی از سوی اداره منابع طبیعی استان ادامه دارد.

گلفشان صورتی
پدیده گلفشان یک جاذبه گردشگری طبیعی است که تا پیش از این فقط در جنوب کشور (سیستان و بلوچستان و هرمزگان) و با گِل خاکستری رنگ به چشم می‌خورد. این پدیده طی اتفاقی نادر در گلستان به رنگ صورتی یا بنفش درآمده که در نوع خود یک جاذبه گردشگری خاص است. گلستان 3گلفشان به نام‌های «نفتلیجه»، «قارن یارق» و «اینچه» دارد که هر 3ثبت ملی هم شده‌اند.» امید سقلی، فرماندار گمیشان به همشهری می‌گوید: «تغییر رنگ گلفشان به‌صورتی یا بنفش به سبب برخی فعل و انفعالات زمین‌شناسی است که گاهی اتفاق می‌افتد و همین سبب جذابیت گردشگری برای این گلفشان شده‌.» تغییر رنگ نفتلیجه حاکی از وجود ماده‌ معدنی و ارزشمند ید در محیط اطراف آن است که در دشت‌های شمال و شمال‌غربی گلستان فراوان است. ید در آب دریا و شورابه‌های خارج شده از اعماق زمین با ترکیبات سدیم و پتاسیم وجود دارد و در آب‌های شور خروجی از چاه‌های نفت و نمک نیز دیده می‌شود.

آلاچیق‌های ترکمن، میزبان گردشگران
اما نفع این پدیده طبیعی برای اهالی گمیشان در رونق گردشگری و اشتغال‌زایی خلاصه می‌شود. فرماندار گمیشان در این‌باره می‌گوید: «اسفند 1402برای نخستین بار امکاناتی برای راحتی گردشگران و حضور آنان در این منطقه فراهم شد. گلفشان نفتليجه به سبب رنگ خاص آن میزبان گردشگران بیشتری نسبت به گلفشان‌های دیگر استان است.»
امید سقلی در توضیح بیشتر می‌گوید: «از اسفند 1402، 3آلاچیق سنتی ترکمن برای اقامه نماز، فروش خوراکی‌ و عرضه صنایع‌دستی و خوراک بومی محلی و همچنین 2چشمه سرویس بهداشتی در نزدیکی گلفشان نفتلیجه برپا شده‌است. آبرسانی هم با تانکر است، زیرا این محدوده لوله‌کشی آب ندارد. استقرار غرفه‌های دائم به ایجاد زیرساخت نیاز دارد. جاده‌کشی از دل مرتع می‌گذرد که سازوکار آن از سوی اداره منابع طبیعی استان در دست بررسی و مطالعه است.»

اشتغال‌زایی برای اهالی
امید سقلی، فرماندار گمیشان معتقد است که ایجاد مشاغل پایدار در حوزه گردشگری برای شهرستان کم‌برخوردار گمیشان با استقبال اهالی روبه‌رو می‌شود و ادامه می‌دهد: «تجربه این مدت کوتاه نشان داد که با ایجاد امکانات رفاهی برای گردشگران، آشنایی آنان با صنایع‌دستی، غذا، نان و شیرینی‌های محلی نیز بیشتر می‌شود.»







 

این خبر را به اشتراک بگذارید