• پنج شنبه 20 دی 1403
  • الْخَمِيس 9 رجب 1446
  • 2025 Jan 09
چهار شنبه 19 دی 1403
کد مطلب : 245688
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/g5RAl
+
-

روزگار سپری‌شده بندر شرفخانه

روزگار سپری‌شده بندر شرفخانه

بندر شرفخانه یکی از بندرهای دریاچه ارومیه در آذربایجان شرقی است که حالا به‌عنوان خشک‌ترین بندر دنیا شناخته می‌شود و تماشای کشتی‌ها و قایق‌های در خشکی لنگر‌گرفته و همچنین استفاده از لجن بندر برای خواص درمانی، آن را به یک جاذبه گردشگری تبدیل کرده‌است. به گزارش همشهری، با خشک‌شدن تدریجی دریاچه ارومیه، بندر تجاری شرفخانه نیز ‌ به خشک‌ترین بندر تجاری تبدیل شده و شهر بندری شرفخانه نیز به‌دلیل توفان‌های نمکی و بایر‌شدن مزارع روزبه‌روز در حال تبدیل‌شدن به یک شهر متروکه است.

در آینه تاریخ
نام قدیم این بندر، سرنجه لر بود. هر‌چند از سال۱۳۱۲ شهرداری داشت، در سال۱۳۴۰ به نقاط شهری ایران‌ اضافه‌ شد. در جلد چهارم فرهنگ جغرافیایی ایران در باب بندر شرفخانه آمده ‌است که این بندر در ۱۸کیلومتری شرق بخش مرکزی شبستر واقع شده‌ و در ساحل شرقی دریاچه ارومیه با 6هزار‌نفر جمعیت قراردارد. مردم این دیار برای ارتزاق به کشاورزی و کشت انواع غلات و حبوبات و زردآلو، آلبالو، گیلاس، گلابی، آلوچه و سیب مشغول بودند.

اسکله تال
نخستین جاذبه گردشگری در بندر شرفخانه، اسکله تال است که قدمت ساخت آن به اواخر دوران قاجار برمی‌گردد و با بیش از یک قرن قدمت، ثبت میراث ملی شده‌است. با وقوع خشکی دریاچه ارومیه، امروز امکان قایقرانی و کشتیرانی از اسکله تال در دریاچه ارومیه وجودندارد و بندر شرفخانه امروزه به گورستانی از کشتی‌های نه‌چندان بزرگ تبدیل شده‌‌ و برای گردشگران جذاب است.‌




 

این خبر را به اشتراک بگذارید