• پنج شنبه 28 تیر 1403
  • الْخَمِيس 11 محرم 1446
  • 2024 Jul 18
پنج شنبه 2 شهریور 1402
کد مطلب : 200990
+
-

ارسال چه پیامک‌هایی جرم است؟


اگر پیامکی دریافت کردیدکه مـحـتوای ناراحت‌کننده داشت اولین‌کاری که به ذهنتان می‌رسد چیست؟ آیاهمه پیامک‌ها قابلیت طرح شکایت دارند؟
‎ سعید محمدی، وکیل پایه یک دادگستری در ایـن‌باره توضیح می‌دهد:«نکته حائز اهمیت در این زمینه این است که ارسال هرگونه پیامک مجوزی برای طرح شکایت اشخاص نیست. در واقع باید پیام‌ها شامل مواردی باشد که در قانون و مقررات کشور، به‌عنوان جرم تعریف شده و قانونگذار مجازاتی را برای آن درنظر گرفته باشد. برای نمونه در ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی عنوان شده است که هرکس به وسیله تلفن برای اشخاص ایجاد مزاحمت کند، علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات، به حبس از یک تا شش‌ماه محکوم خواهد شد.» همچنین طبق ماده واحد قانون تأسیس شرکت مخابرات هرکس تلفن خود را وسیله مزاحمت افراد قرار دهد و یا عمداً باعث اختلال در ارتباط دیگران شود، مرتکب جرم شده و به قطع ارتباط به‌مدت محدود، جریمه نقدی و نهایتاً قطع دائم سرویس ارتباطی محکوم خواهد شد.» محمدی همچنین اضافه می‌کند:«درصورت اثبات این جرم مردی  که از طریق تلفن همراه اقدام به نشر و اشاعه دروغ اخبار و یا تشویش اذهان عمومی نموده است، مجرم شناخته‌شده و مشمول افترا و نشر اکاذیب شده می‌شود. مجازات اینگونه جرائم، از 2‌ماه تا2 سال  حبس یا ۷۴ضربه شلاق است.»

 متن شکایت مزاحمت تلفنی
وکیل پایه یک دادگستری در پاسخ به این سؤال که آیا هر نوع پیامک یا تماس به منزله مزاحمت تلقی می‌شود؟ می‌گوید:«خیر. طبق قانون پیام‌های حاوی محتوای توهین‌آمیز و فحاشی جرم محسوب می‌شود. البته برای اثبات مزاحمت پیامکی شروطی لازم است. اول اینکه سیم کارت ارسال‌کننده متن پیامک تحت مالکیت متهم باشد. دوم اینکه دریافت‌کننده پیامک مالک سیم کارت باشد و همان شخص شاکی درپرونده مزاحمت پیامکی باشد.»
محمدی، به‌طور خلاصه از پیش‌بینی مجازات مزاحمت‌های پیامکی صحبت می‌کند و می‌گوید:«از یک‌ماه تا یک سال حبس تا 74ضربه شلاق یا جزای نقدی با توجه به مستندات پرونده در انتظار افرادی است که با ارسال پیامک برای دیگران ایجاد مزاحمت کنند. البته پیگیری مزاحمت پیامکی روش‌های دیگری هم دارد که آن اقدام از طریق مرکز مخابرات است. در این روش، شرکت مخابرات ابتدا به فرد خاطی اخطار کتبی می‌دهد و درصورت تکرار، یک‌ماه سیم کارت را قطع می‌کند. پس از آن نیز می‌توان با مراجعه به دادسرا و طرح شکایت مبنی بر مزاحمت پیامکی همراه با دلایل و ضمائم به اینگونه جرائم رسیدگی کرد.»

 

این خبر را به اشتراک بگذارید