• پنج شنبه 11 بهمن 1403
  • الْخَمِيس 30 رجب 1446
  • 2025 Jan 30
یکشنبه 21 مهر 1398
کد مطلب : 84780
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/3BWM
+
-

رونق فصلی اشتغال در باغ‌های پسته دامغان

برداشت پسته در دامغان تا اواخر مهر ادامه دارد

اشتغال
رونق فصلی اشتغال در باغ‌های پسته دامغان

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دامغان گفت: برداشت پسته دامغان در حال حاضر ۱۳ هزار نفرروز اشتغال برای کارگران فصلی در سطح شهرستان ایجاد کرده است.

«سیدمحسن طباطبائیان» در گفت‌وگو با ایرنا افزود: کارگران فصلی دامغان، هر روز به صورت متوسط روزانه ۱۲۰ کیلوگرم پسته می‌چینند.
وی بیان کرد: با توجه به افزایش محصول پسته دامغان در سال ‌جاری، بسیاری از باغداران با کمبود کارگر مواجهند.


اشتغال 80 درصدی زنان

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دامغان ادامه داد: بیش از ۸۰ درصد از این کارگران زن هستند، چراکه میزان دستمزد زنان نسبت به مردان کمتر است.

وی اظهار کرد: هم‌اکنون، هر کارگر فصلی در دامغان روزانه 8 ساعت به برداشت پسته مشغول است که در این میان، زنان با دستمزد روزانه ۶۰۰ هزار ریال و مردان با دستمزد روزانه ۸۰۰ هزار ریال فعالیت می‌کنند.
طباطبائیان اضافه کرد: پسته دامغان پس از برداشت، برای توزیع و فروش تازه به میدان بار برای ارسال به شهرهای مختلف فرستاده می‌شود و مقداری از آن نیز در سطح شهر به فروش می‌رسد.

وی افزود: بسیاری از باغداران نیز پسته برداشتی خود را خشک کرده و به صورت فراوری‌شده به فروش می‌رسانند.


ارسال به بازارهای داخلی

به گفته طباطبائیان، بسیاری از تاجران و دلالان پسته، این محصول را پس از برداشت از باغداران خریداری و برای صادرات یا فراوری به بازارهای داخلی یا بین‌المللی ارسال می‌کنند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دامغان بیان کرد: برداشت پسته تازه دامغان در سال جاری از حدود ۱۷ هزار هکتار، ۴۸ هزار تن برآورد می‌شود. 

 برداشت محصول پسته تازه از باغ‌های شهری و روستایی شهرستان دامغان از ۲۰ مرداد آغاز شده و تا اواخر مهر ادامه دارد. 
هم‌اکنون سطح باغ‌های پسته این شهرستان ۱۷ هزار هکتار است که از این میزان ۱۲ هزار و ۶۰۰ هکتار باغ‌های بارور و بقیه به صورت نهال یا درختان با سن کم است. 

شاهپسند، خنجری، عباسعلی، اکبری و احمدآقایی از مهم‌ترین ارقام پسته شهرستان دامغان هستند که ۳۰ درصد پسته تولیدی در دامغان به صورت تازه‌فروشی و بقیه آن در ۱۰٨ واحد صنعتی و سنتی فراوری و خشک شده و برای عرضه در بازارهای داخلی و خارجی آماده می‌شوند.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید