
امید کارخانه اسید سیتریک به «شستا»

فاطمه کمانی/کرمانشاه - خبرنگار
کارخانه اسید سیتریک یکی از مهمترین واحدهای صنعتی راکد کرمانشاه است که کار خود را به عنوان اولین و تنها واحد تولیدکننده اسید سیتریک در کشور سال 86 با ظرفیت تولید سالانه ۱۲ هزار تن آغاز کرد. کارخانه چند سال بیشتر روی پا نماند و سال ۸۹ دچار رکود و تعطیلی شد. حالا این واحد به تملک بانک درآمده و ورشکستگی آن اعلام شده است.
همه ۲۶۰ نیروی این واحد صنعتی از کار بیکار شدهاند و 8 سال چشمانتظاری برای شروع مجدد فعالیت آن همچنان ادامه دارد. در سفر اخیر مسئولان شستا (شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی) به کرمانشاه وعدههایی برای راهاندازی مجدد کارخانه که حالا حدود ۱۰۰ میلیارد تومان میارزد، داده شد. با وجود گذشت مدتها از این وعده اما هنوز خبری از فعالیت کارخانه نیست.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه درباره آخرین وضع کارخانه اسید سیتریک به همشهری میگوید: در صورتی که شرکت سرمایهگذار شستا همت کند و با تمام توان پای کار بیاید، کارخانه آماده است دوباره فعالیت خود را آغاز کند. محسن رستمی با بیان اینکه چند سال قبل حدود ۱۰ میلیارد تومان خرج بازسازی کارخانه شد، اما تاکنون این ظرفیت بدون استفاده باقی مانده است، میافزاید: در سالهای گذشته واردات بیرویه اسید سیتریک خارجی و چینی توان رقابت را از این واحد گرفت و حالا در صورت راهاندازی مجدد کارخانه باید جلو واردات انواع بیکیفیت خارجی گرفته شود تا مشکلی برای این واحد رخ ندهد. وی افزایش تعرفه واردات اسید سیتریک را راه دیگری برای سرپا ماندن کارخانه میداند و اظهار میکند: شکر خام ماده اولیه اسید سیتریک است که تعرفه آن باید برای تولید این کارخانه کاهش یابد. سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه تاکید میکند در صورت اجرای موارد ذکرشده در بالا، کارخانه امسال هم میتواند راهاندازی شود.