• پنج شنبه 12 تیر 1404
  • الْخَمِيس 7 محرم 1447
  • 2025 Jul 03
یکشنبه 8 تیر 1404
کد مطلب : 258054
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/vo2Dn
+
-

تهران ایستاده است

مدیران شهری در حاشیه تشییع پیکر شهدا بر همدلی مردم و لزوم افزایش تاب‌آوری شهر تأکید داشتند

گزارش
تهران ایستاده است

پریسانوری - محمد سرابی-روزنامه‌نگار

آیین باشکوه تشییع پیکر شهدای جنگ ۱۲روزه ایران در مقابل تجاوز رژیم صهیونیستی صبح دیروز و همزمان با دومین روز‌ ماه محرم برگزار شد و خیل عظیم مردم انقلابی، شهدای اقتدار را از میدان انقلاب تا میدان آزادی بدرقه کردند. در حاشیه این مراسم جمعی از مدیران شهری و اعضای شورای اسلامی شهر تهران با شرکت در مراسم و حضور در ساختمان شهرداری منطقه 10از همدلی مثال‌زدنی شهروندان در دفاع از میهن قدردانی کردند و درباره اقدامات مدیریت شهری برای افزایش تاب‌آوری شهر و کمک به بازسازی ساختمان‌های آسیب‌دیده گفتند.

باید کوچک‌ترین حمله را با قاطعیت پاسخ دهیم
مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران:  همانطور که آقا هم فرمودند، تسلیم از نظر ما غیرقابل تصور است و ما تا آخر ایستاده‌ایم. شاید بهتر بود تا وقتی رژیم صهیونیستی کشتار غزه را متوقف نمی‌کرد، ما موشک‌باران صهیونیست‌ها را رها نمی‌کردیم؛ آن‌قدر می‌زدیم تا رژیم صهیونیستی مجبور شود غزه را رها کند و ان‌شاءالله که به آنجا هم برسیم. باید کوچک‌ترین حمله‌ای را که به ما می‌شود با قاطعیت و در کمترین زمان پاسخ دهیم. ما باید برای حمله‌های بعدی به رژیم صهیونیستی و نابودی‌اش آماده 
باشیم.

سرویس‌دهی اتوبوسرانی به شهرهای اطراف
محسن هرمزی، معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهردار تهران: خانواده حمل‌ونقل عمومی شهرداری تهران در ۱۲روز یک لحظه خدمت‌رسانی را متوقف نکردند و در حمل‌ونقل شهری و حتی سفرهای برون‌شهری هم نقش‌آفرینی داشتند. در این مدت مشکل سوخت نداشتیم و با همکاری شرکت پالایش و پخش و استانداری سوخت موردنیاز تامین شد. در برخی روزها ظرفیت اتوبوس‌های بین‌شهری کاهش پیدا کرد. از تجربه اربعین استفاده کردیم و سرویس‌هایی را برای شهرهای اطراف تا فاصله ۲۰۰کیلومتری برقرار کردیم تا مشکل کمبود اتوبوس در پایانه‌ها تا حدی مرتفع شود.

کمک به افزایش تاب‌آوری شهر
سیداحمد علوی، رئیس کمیته گردشگری شورای اسلامی شهر تهران: تهران بحران جنگ نداشت، اما در این دوره مدیریت شهری نمره مثبت گرفت. نیروهای مدیریت شهری کمک کردند و تاب آوری شهر بالا رفت و در حوزه‌های از خدمات شهری گرفته تا آتش‌نشانی عملکرد خوبی از خود نشان دادند. ما قبلا تاب‌آوری شهر در بلایای طبیعی را داشتیم، ولی دیدیم که در شرایط خاص نیاز به آمادگی‌های بیشتری داریم و از این نظر باید طرح‌هایی را مدنظر قرار دهیم. یکی از این موارد رسیدگی به پناهگاه‌های شهر است. باید پناهگاه‌های شهر را احیا کنیم. مورد دیگر استفاده از مترو است. امکانات مترو باید به‌روز شود تا در مواقع لزوم بتوان از آن به‌عنوان پناهگاه استفاده کرد.

به سلامت روان شهروندان توجه شود
به موضوع سلامت روان شهروندان باید توجه شود. در شهرداری برخی ساختارها مانند مراقبت از سلامت اجتماعی و سلامت روان باید بیشتر کارآمد باشد تا در مواقع بحرانی بتوان به شهروندان خدمات‌رسانی کرد.

ضرورت افزایش ایمنی و تاب‌آوری شهر
پرویز سروری، ‌نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر تهران: در 12روز جنگ توانستیم نمایشی بسیار منسجم و هماهنگ از تمام دستگاه‌ها داشته باشیم. شهرداری تهران هم با اقدامات مؤثر و هماهنگ توانست در مقابله با تهدیدها و حمله‌ها نقش چشمگیری ایفا کند. جنگ اخیر نشان داد موضوع تاب‌آوری شهری به‌ویژه ظرفیت‌های پناهگاهی بسیار مهم است. اکنون ظرفیت‌های موجود عمدتا برای مقابله با زلزله طراحی شده‌اند و پاسخگوی تهدیدات پیچیده‌تر مثل جنگ و حملات نظامی نیستند. نیازمند طراحی و ایجاد پناهگاه‌های تخصصی و ایمن برای چنین شرایطی هستیم که باید جزو برنامه‌های اولویت‌دار قرار بگیرد؛ حتی مترو صرفا برای ایمنی در برابر زلزله طراحی شده و برای این شرایط بحرانی پناهگاهی نداریم که باید به آن توجه شود.

مدیریت ذخایر غذایی در وضعیت بحران 
باید به ذخیره‌سازی موادغذایی و اقلام ضروری توجه ویژه‌ای داشته باشیم. با وجود اینکه هماهنگی مناسبی با فروشگاه‌های شهروند و میادین میوه و تره‌بار در تأمین نیازهای شهروندان ایجاد شد و مردم توانستند اقلام موردنیاز را تهیه کنند، اما این تجربه به تنهایی کافی نیست و باید ذخایر استراتژیک به‌صورت جدی‌تر مدیریت و تقویت شود.

همدلی مردم در دفاع از میهن
مهدی بابایی، رئیس کمیته ایمنی شورای شهر تهران: یکی از نکاتی که در این جنگ ۱۲روزه دیده شد روحیه ملی بین همه مردم بود؛ مردم جدا از هرگونه تفکر و عقیده پای استقلال و پیشرفت کشور و دفاع از میهن بودند و این همدلی مثال زدنی بود.
حضور میلیونی مردم نشان دهنده این است که پای آرمان‌های انقلاب اسلامی قرار دارند و اعلام کرده‌اند که در راه استقلال و پیشرفت کشور  آماده‌اند.
در ۸ سال دفاع مقدس ۲۴۰ هزار شهید خونشان را فدای وطن و آرمان‌های انقلاب کردند و در مسیری که امام (ره) برای ما ترسیم کردند جانفشانی کردند. امیدواریم ما نیز در این مسیر خدمتگزار خوبی برای مردم باشیم.

اسکان خانواده‌های آسیب‌دیده 
داوود گودرزی، معاون خدمات شهری و محیط‌زیست شهردار تهران: در حال حاضر آواربرداری و پاکسازی‌های ناشی از جنگ در تهران به اتمام رسیده است. درباره کمک به خانواده‌های آسیب‌دیده از جنگ نیز با همکاری سایر نهادهای مرتبط فهرست اولیه‌ای تهیه می‌شود و شهرداری مراحل اولیه کار را متقبل شده است تا در تهیه در، پنجره و شیشه با خانواده‌ها همراهی کند، اما در مورد تخریب ساختمان، دیگر نهادها پیگیری می‌کنند و حتی فعالیت گروه‌های مردمی را داریم تا امور آن محله و ساختمان‌ها احیا شود. ما در شهرداری هتل‌ها و ساختمان‌هایی را که داشتیم در اختیار گذاشتیم و به خانواده‌های آسیب دیده در جنگ اسکان دادیم. اخیرا نیز ظرفیت اسکان را بیشتر کرده‌ایم و این اسکان تا زمان آماده‌سازی‌ منازل ادامه دارد.

خدمت‌رسانی بی‌وقفه در تره‌بار 
در مجموعه تره‌بار تلاش کردیم تا کالاهای موردنیاز شهروندان تامین شود و هیچ‌کس دست خالی از تره‌بار برنگردد. ورودی محصولات به تهران کم شده بود، اما در میادین بعضی غرفه‌ها را تجمیع و ساعت کاری را کم کردیم و باز هم به فعالیت ادامه دادیم. تلاش شهرداری این بود که هم میادین باز باشند و هم کالا موجود باشد تا اطمینان کافی برای شهروندان ایجاد شود. برنامه‌ریزی ما برای زمانی طولانی‌تر بود تا بتوانیم همچنان محصولات موردنیاز شهروندان را از مبادی تولید به تهران برسانیم و در این مسیر از ظرفیت‌های خارج از استان و داوطلبان مردمی استفاده کنیم.

اجرای کنسرت مقاومت در یادمان شهدا 
مهدی مذهبی، مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران: یادواره بچه‌های آسمان با هدف گرامیداشت شهدای غیرنظامی جنگ ۱۲روزه برگزار می‌شود. درواقع این یادمان شهدای غیرنظامی، یک یادمان بلندمدت است که در 3بخش روایت مظلومیت شهروندان را به تصویر می‌کشد؛ به‌گونه‌ای که در بخش اول بیمارستان‌هایی که مورد حمله قرار گرفتند مدنظر است که بر همین اساس تخت‌ها و آمبولانس‌های درهم‌شکسته به نمایش درمی‌آیند، در بخش دوم وسایل خانه‌هایی که مورد حمله قرار گرفته و در بخش سوم یک پارک که مورد حمله واقع شده است. تمامی وسایل این3بخش به یادمان منتقل می‌شود. در فضای دکوراتیو این یادمان، برای هر شهید غیرنظامی یک حجله برپا شده است. همچنین از خانواده‌ها خواسته‌ایم مثل گذشته‌ با وسایل موردنظر حجله‌ها را بیارایند. بعد از پایان دهه اول محرم، برنامه‌های شبانه در این مکان آغاز خواهد شد. هر شب یک مراسم همچون کنسرت خیابانی با حال و هوای مقاومت و یاد شهدا نیز اجرا می‌شود.

انسجام ملی نقطه قوت ما بود
احمد صادقی، ‌رئیس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای اسلامی شهر تهران: انسجام ملی یکی از عواملی بود که کمک کرد در غافلگیری این حمله نظامی در مقابل قدرت‌های جهان ۱۲روز مقاومت کنیم و این مقاومت آنها را مجبور به التماس برای آتش‌بس کرد. این انسجام یک واکنش اضطراری در زمان جنگ است که باید به یک نهاد پایدار ساختارمند تبدیل شود و برای این کار، ما مسئولان باید عملکرد خودمان را متفاوت‌تر کنیم.

اتحاد مردم نقشه دشمن را ناکام گذاشت
سوده نجفی، عضو هیأت‌رئیسه شورای اسلامی شهر تهران: ملت ایران در جنگ تحمیلی ۱۲روزه علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا نشان دادند که در دفاع از میهن و تمامیت ارضی متحد و یکصدا هستند و به دور از هرگونه حواشی و تفرقه افکنی با حفظ انسجام ملی به نیروهای غیور مسلح کمک کردند. مردم با هوشیاری اجازه هرگونه سوءاستفاده را از دشمنان گرفتند و متحد و یکپارچه به فکر وطن بودند. یکی از برنامه‌هایی که سران رژیم صهیونی دارند و آن را به‌صورت علنی مطرح کرده‌اند، ایجاد تنش در داخل کشور است که مردم در این ایام با اتحاد کم‌سابقه‌ای که از خود نشان دادند همه نقشه‌های آنها را نقش بر آب کردند.

تلاش برای ترمیم خانه‌های آسیب‌دیده
ناصر امانی، رئیس کمیته تشکیلات و منابع انسانی شورای اسلامی شهر تهران: مدیریت شهری تهران در طول ۱۲روز جنگ تحمیلی با همه امکانات و توان و نیروی انسانی خود در میدان بود و نیروهای سازمان آتش‌نشانی فداکارانه و ایثارگرانه مجاهدت کردند. مناطق، سازمان‌ها و شرکت‌های وابسته نیز بر مبنای مأموریت‌های محوله وظایف‌شان را انجام دادند. مدیریت شهری قطعا در ادامه راه برای بازسازی و ترمیم آسیب‌های واردشده به منازل مسکونی و واحدهای تجاری مردم بر مبنای مقرراتی که وزارت راه و شهرسازی ابلاغ می‌کند از هیچ کوششی فروگذار نخواهد کرد.

ساخت موزه شهدای مقاومت در منطقه ۱۷
 سیدمحمد ناظم‌رضوی، مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران: پس از این جنگ ۱۲روزه قرار شد با هماهنگی نیروهای مسلح و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و سازمان تبلیغات، بخشی از فضاهای محل شهادت این عزیزان یا محل خدمت‌شان که امکان تبدیل شدن به مکان- رویداد و یادمان را برای پاسداشت خون شهدا و یادآوری جنایات اسرائیل دارد، با همکاری حوزه دانشگاه‌های کشور به مکان رویداد یا یادمان تبدیل شود. برای این کار در حال جانمایی هستیم. همچنین در منطقه ۱۷ بنا داریم که موزه شهدای مقاومت را ایجاد کنیم که مکان‌یابی و طراحی آن انجام شده و در مجاورت مقبره شهدای گمنام منطقه ۱۷این موزه مدرن ایجاد می‌شود.

3خبر مهم مدیران شهری
بعد از دهه اول محرم، هر شب یک کنسرت خیابانی با حال و هوای مقاومت در میدان هفتم‌تیر اجرا می‌شود.
موزه شهدای مقاومت در مجاورت مقبره شهدای گمنام منطقه 17ساخته می‌شود.
مدیریت شهری در بازسازی و ترمیم آسیب‌های واردشده به منازل مسکونی و واحدهای تجاری شهروندان مشارکت می‌کند.















 

این خبر را به اشتراک بگذارید