• جمعه 21 دی 1403
  • الْجُمْعَة 10 رجب 1446
  • 2025 Jan 10
جمعه 21 دی 1403
کد مطلب : 245823
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/MjkYR
+
-

محکم ایستاده‌ایم

واکنش نظام ولایی نسبت به ارعاب دشمن چگونه است؟

محکم ایستاده‌ایم

استقامت
بعد از اینکه سحره در مقابل حضرت موسی شکست خوردند و معجزه او را دیدند به او ایمان آوردند. فرعون آنها را تهدید به قطع کردن دست و پاهایشان کرد اما آنها استقامت کردند و پیروز شدند.(شعرا، 49-51)
 وعده الهی بر نزول ملائکه برای کمک به کسانی که استقامت دارند.
افزایش ایمان
در جنگ احزاب وقتی مسلمانان لشکر وسیع دشمن را دیدند نه‌تنها نترسیدند بلکه ایمانشان نیز افزایش یافت و همین باعث پیروزی نهایی آنها شد.(احزاب 22)
بی‌اعتنایی
حضرت ابراهیم در مقابل خواسته قومش که می‌خواستند حضرت دست از عبادت خدا بردارد و بت‌پرست شود با بی‌اعتنایی رد می‌شد و از این طریق آنها را منفعل می‌کرد.(انعام، آیات 80و 81)
تبری
حضرت لوط در مقابل تهدید قومش به تبعید از کار زشت قومش اظهار تنفر و بیزاری کرد.(شعراء، آیات 167و168)
توکل
بعد از جنگ احد که مسلمانان به ظاهر شکست خوردند و عده‌ای مجروح و زخمی برگشتند، در این حال دشمن قصد حمله مجدد داشت و تهدید کرد که شما مجروحید و به‌زودی نابود می‌شوید. پیامبر فرمود فقط همان مجروحان و زخمی‌ها آماده نبرد شوند. مجروحان با همان حال جراحت درحالی‌که ایمانشان زیاد شده بود از مدینه بیرون آمدند و گفتند «حسبنا‌الله و نعم الوکیل». دشمن وقتی این عزم و اراده را از آنها دید که با تمام جان آمده‌اند عقب‌نشینی کرد و فرار کرد.(آل عمران، آیه 173)
ذکر و یاد خدا
یاد خدا موجب اطمینان و آرامش است و هرگونه اضطراب و ترس را از دل‌ها می‌زداید. همان کسانی که ایمان آورده‌اند و دل‌هایشان به یاد خدا آرام می‌گیرد. آگاه باش که با یاد خدا دل‌ها آرامش می‌یابد.(رعد، آیه ۲۸)
مهرورزی
در برخی از موقعیت‌ها می‌توان با مهرورزی باعث تالیف قلوب شد و تهدید را به فرصت تبدیل کرد. همانطور که حضرت ابراهیم در مقابل تهدید عمویش به سنگسار کردن او گفت برای تو استغفار می‌کنم و اینگونه او را آرام کرد.(مریم، آیات 46و 47).
اقدام متقابل
ازجمله واکنش‌ها نسبت به تهدید دشمنان، اقدام متقابل و مقابله به مثل است که در آیات قرآن به آن توجه داده شده است. البته گاه می‌توان دشمن را به سرنوشت گذشتگان و تکرار آن تهدید کرد و از سابقه برای لاحقه بهره ‌برد. تهدید به گرفتار شدن دوباره و مجازات و مانند آنها، یک راه برون‌رفت از تهدید دشمنان است. (انفال، آیات 70و 71)

 

این خبر را به اشتراک بگذارید