
صاحب «چشمهایش»معرفی شد
فرمانآرا برای اقتباس ادبی از رمان پرآوازه بزرگ علوی، لاله مرزبان را بهعنوان بازیگر اصلی انتخاب کرد

شقایق عرفی نژاد-روزنامهنگار
بهمن فرمان آرا که تعدادی از مهمترین آثارش را اقتباسهای ادبی تشکیل میدهد، برای فیلم تازهاش سراغ «چشمهایش» رفته است؛ اقتباسی از رمان پرآوازه بزرگ علوی که شهرتی فراگیر دارد و بیش از ۷۰ سال است تجدید چاپ میشود و همچنان خواننده دارد. بهمن فرمان آرا که نزدیک به یک دهه است فیلمی نساخته، قرار است امسال «چشمهایش» را جلوی دوربین ببرد و حالا با انتخاب لاله مرزبان بهعنوان بازیگر اصلی فیلم خبرساز شده است. لاله مرزبان که حضورش در سریال «آبان» بیشتر با انتقاد مواجه شد حالا قرار است نقش مهمی را در فیلم یکی از معدود بازماندگان سینمای موج نو ایفا کند.فرمان آرا پیش از این فیلمهای «شازده احتجاب» و «سایههای بلند باد» را با اقتباس از آثار هوشنگ گلشیری ساخته بود و «چشمهایش» سومین اقتباس این کارگردان از ادبیات معاصر ایران خواهد بود. البته فرمان آرا پیش از این قصد داشت برخی از رمانهای اسماعیل فصیح را به فیلم برگرداند، از «زمستان ۶۲» که قرار بود فیلم سینمایی شود تا «داستان جاوید» که فرمان آرا قصد داشت براساس آن سریالی برای نمایش خانگی بسازد. در نهایت اما طلسم اقتباس از آثار اسماعیل فصیح شکسته نشد و در نهایت فرمان آرا سراغ «چشمهایش» رفت.
لاله مرزبان در «چشمهایش»
لاله مرزبان پس از سریال« آبان» بازیگر فیلم بهمن فرمانآرا شد. پس از« آبان» و نقدهای بسیاری که به بازی لاله مرزبان در این سریال وارد شد، حالا او بازیگر اصلی فیلم «چشمهایش» بهمن فرمانآرا شده است.
سال 1400درخواست بهمن فرمانآرا برای ساخت فیلم چشمهایش براساس شناختهشدهترین رمان بزرگ علوی در سازمان سینمایی ثبت شد، اما دیگر از ساخت این فیلم خبری نشد و حتی به جای آن صحبتهایی از ساخت سریال «داستان جاوید» که فرمانآرا مدتها دنبال ساخت آن بود، به گوش رسید. اما حالا او دو باره سراغ اقتباسش از« چشمهایش» بزرگ علوی رفته و پیشتولید آن را شروع کرده و لاله مرزبان بهعنوان بازیگر اصلی آن انتخاب شده است.
رمان محبوب
«چشمهایش» را علوی سال 1331نوشته و داستان دختری است به نام فرنگیس که بهدلیل وضعیت مالی خوب خانوادهاش، نتوانسته مهارتی برای پول در آوردن پیداکند. فرنگیس در یک دانشکده هنری در پاریس شروع به درس خواندن میکند و درمییابد اشکالات زیادی در کار او بهعنوان یک نقاش وجود دارد. بنابراین به ایران برمیگردد تا در فعالیتهای سیاسی استاد ماکان، برجستهترین نقاش ایران، مشارکتی داشته باشد. رمان به یکی از محبوبترین نوشتههای بزرگ علوی تبدیل شد، اما هیچوقت اقتباسی از آن در سینما و تلویزیون صورت نگرفت.
فرمانآرا 2 فیلم «سایههای بلند باد» و «شازده احتجاب» را با اقتباس از کارهای گلشیری (رمان شازده احتجاب و داستان معصوم اول) ساخته است و تجربه این اقتباسها نشان داده در این کار موفق است و توانسته زبان خودش را در اقتباسها پیدا کند و آسیبی به متن اصلی وارد نکرده.
بنابراین اقتباس او از «چشمهایش» هم از همین حالا برای دنبالکنندگان کارهایش کنجکاویبرانگیز است، هرچند 3 کار آخر او «خاک آشنا»، «دلم میخواد» و «حکایت دریا» که در دوران کرونا امکان اکران پیدا نکرد و بهصورت آنلاین منتشر شد، نتوانست تکرار آنچه باشد که از فرمانآرا انتظار میرفت. به هر حال فیلمنامه چشمهایش توسط خود فرمانآرا و شادمهر راستین نوشته شده و فرمانآرا تهیهکننده آن است. عبدالله اسکندری طراح گریم، عباس گنجوی تدوینگر، علی قاضی مدیر فیلمبرداری، امیرحسین قدسی طراح صحنه، ندا نصر طراح لباس، فرید فصیحی طراح جلوههای ویژه بصری، حسن صفری مدیر تولید و مانفرد اسماعیلی دستیار اول کارگردان و
برنامهریز این فیلم هستند.
بهمن فرمان آرا که تعدادی از مهمترین آثارش را اقتباسهای ادبی تشکیل میدهد، برای فیلم تازهاش سراغ «چشمهایش» رفته است؛ اقتباسی از رمان پرآوازه بزرگ علوی که شهرتی فراگیر دارد و بیش از ۷۰ سال است تجدید چاپ میشود و همچنان خواننده دارد