دانشآموزان،شهردارمدرسه میشوند
بیستوچهارمین دوره انتخابات شهرداران مدارس تهران در حال برگزاری است
زینب زینالزاده-روزنامهنگار
چند روزی است که جنبوجوشی خاص در مدارس تهران برپا شده است. دانشآموزان در حال گفتوگو و مطالعه رزومه و بررسی وعدههای داده شده هستند تا بهترین فرد را بهعنوان شهردار مدرسهشان انتخاب کنند. در برخی از مدارس انتخابات برگزار شده و تعدادی هم تا ۹آبان فرصت دارند زمینه برگزاری بیستوچهارمین دوره انتخابات شهرداران مدارس را فراهم کنند. این کار به همت اداره آموزشهای شهروندی انجام میشود و در نهایت شهرداران مدارس پل ارتباطی میان مدرسه و مدیران شهری خواهند بود.
شعارهایی از جنس متفاوت
شعارهای انتخاباتی معمولا دارای رنگ و لعاب هستند و اکثر کاندیداها سعی میکنند از الفاظ خاصی بهره بگیرند. شعار دانشآموزان نامزد شده برای تصدی شهردار مدرسه متفاوت است. «افزایش ساعت زنگ ورزش»، «اگر مدرسه خوب میخواهید به من رأی دهید»، «اندیشه، مشورت، تلاش» شعارهایی هستند که روی دیوارهای مدارس نصب شدهاند. البته برخی هم نگاه عمرانی و زیرساختی داشته و رفع مشکلات آسفالت حیاط مدارس و پیگیری رفع نقص سیستم گرمایشی و سرمایشی را محور شعارهای خود قرار دادهاند.
گعدههای دانشآموزی
تراکتها و دستنوشتههای کاندیداها در میان دانشآموزان توزیع شده است؛ برخی رنگی و تعدادی هم سیاهوسفید. بعضی از کاندیداها مشغول صحبت چهرهبهچهره با دانشآموزان هستند و تعدادی هم از دوستان خود خواستهاند در تبلیغات کمکشان کنند. گعدههای بحث و گفتوگو میان طرفداران رقبا هم برپاست و گاهی هم صداها بالا میرود؛ اما دقایقی بعد لحن گفتوگوها دوستانه میشود. همه در تلاش هستند تا آن کسی که بهترین وعدهها را داده است انتخاب شود؛ اما باز هم هیچچیز قابلپیشبینی نیست.
برگزاری انتخابات در ۵۰۷مدرسه
امسال ۵۰۷مدرسه دخترانه و پسرانه مقطع اول و دوم متوسطه برای برگزاری انتخابات شهردار مدرسه هدفگذاری شدهاند. براساس گفته مدیران شهری این عدد در مقایسه با سال قبل، رشد ۱۵درصدی نشان میدهد و بیانگر آن است که دانشآموزان و مسئولان مدارس از این طرح استقبال کردهاند. پیشبینی میشود بیش از ۲۰۰هزار دانشآموز برای تعیین شهردار مدرسه در این انتخابات شرکت کنند.
تعیین مجمع شهرداران مدارس
جلسههای متعددی در سال میان شهرداران مدارس و شهرداران نواحی برگزار میشود تا همفکری و هماندیشی صورت گیرد. از طریق این جلسات دانشآموزان مشارکتپذیری و مسئولیتپذیری را تمرین میکنند. در مرحله بعدی مجمع شهرداران مدارس مناطق ۲۲گانه تشکیل میشود تا همفکری بیشتری میان طرفین صورت گیرد. در قالب این مجمع از طرحهای برتر شهرداران مدارس حمایت میشود و نیازهای مدارس هم پیگیری خواهد شد.
پل ارتباطی مدرسه و مدیران شهری
«دانشآموز ایرانی، امیدوار، تحولآفرین و آیندهساز» این شعار بیستوچهارمین انتخابات شهرداران مدارس است. کسانی که با رأی دانشآموزان انتخاب میشوند پل ارتباطی مدارس و مدیران شهری خواهند بود. مشکلات مدارس و همچنین مواردی تا شعاع ۵۰۰متری اطراف مدرسه توسط شهرداران مدارس شناسایی و پیگیری میشود. این افراد با شهرداران نواحی ارتباط مستقیم و تنگاتنگی خواهند داشت و در موارد خاص هم میتوانند با شهرداران مناطق دیدار کنند و به بحث و گفتوگو بپردازند.
تعیین ۵ معاون توسط شهردار مدرسه
پس از انتخاب شهردار مدرسه توسط دانشآموزان، او (شهردار) میتواند برای پیگیری بهتر امور ۵فرد را بهعنوان معاون انتخاب کند. معاونان در حوزههای فرهنگی، خدمات شهری، عمرانی، ترافیکی و... فعال میشوند و اگر موردی باشد مکلف به بررسی و ارائه گزارش به شهردار مدرسه هستند. احکام شهرداران مدارس توسط شهرداران مناطق، رئیس آموزشوپرورش منطقه و مدیرکل آموزشهای شهروندی امضا میشود و طی مراسمی به آنها تنفیذ خواهد شد.
اختصاص بودجه به مدارس دولتی
مهدی امیری، مدیرکل اداره آموزشهای شهروندی شهرداری تهران:شهرداری هر سال بودجهای برای مدارس اختصاص میدهد. سال گذشته در بخش حمایت از طرحهای دانشآموزان و اجرای برنامههای آموزشی و برپایی اردوهای عملی و برگزاری برنامههای فرهنگی و... در بیش از ۴۰۰مدرسه، ۵میلیارد تومان پیشبینی شده بود. در بخش عمرانی و بهسازی مدارس هم سال گذشته ۵۰میلیارد تومان و امسال ۱۵۷میلیارد تومان بودجه (افزایش ۳برابری) اختصاص داده شد. هدفگذاری ما در مقوله بودجه، مدارس دولتی هستند و اعتبارات بسته به نیاز مدرسه و منطقه متفاوت است.