بهترین پیتزای دنیا، جایی خارج از ایتالیا
سیدسروش طباطباییپور
پیتزا، این غذای دلبرانه که دایره، مربع و مثلثی شکل است؛ اما به هر شکل و با هر طعمی، در کسری از ثانیه، از روی میز رستورانها و کافهها ناپدید میشود. حالا، این غذای اصیل ایتالیایی در محافل خبری هم سر زبانها افتاده؛ دلیل آن، اعلام فهرست بهترین پیتزافروشیهای جهان از طرف جایزه بزرگ جهانی «50پیتزای برتر» در سال2024 میلادی است.
این مؤسسه، هر سال با حساسیت این فهرست را اعلام میکند و چیزی که فهرست امسال را جالبتر کرده، این است که در رأس این فهرست، همه شکموها انتظار داشتند پیتزافروشیهای ایتالیایی قرار بگیرند، اما یک پیتزافروشی در نیویورک پرچمدار است؛ «اونا پیتزا ناپولیتانا» به سرآشپزی آنتونی مانجیری.
مانجیری به شبکه سیانان گفته که برایش افتخار بزرگی است پس از 30سال، بهخصوص کار در شهری مثل ناپل که مهد پیتزاست، حالا پیتزاهای او در نیویورک بهترین شده است.
علاوه بر صدر جدول، نام 3 پیتزافروشی دیگر در نیویورک هم جزو بهترینهاست؛ اما پراکندگی نام کشورها در این فهرست بهگونهای است که ثابت میکند پیتزا، دیگر یک غذای جهانی شده و میتواند دل همه مردم جهان را ببرد. مثلا در این فهرست 50تایی، نام کشورهایی مثل کرهجنوبی، هند و بولیوی هم به چشم میخورد. البته نباید از حق گذشت که همچنان بیشترین سهم، مربوط به پیتزافروشیها در ایتالیاست.
مسئولان این جایزه بینالمللی اعلام کردهاند که پیتزافروشی اونا بهخاطر کیفیت فوقالعاده در نان، مواداولیه و ترکیب جادویی آنها، بهترین شده است.
مانجیری هم اضافه کرده که او برای پخت پیتزا از تنور با هیزم طبیعی استفاده میکند و بهترین گوجهفرنگیها، آویشنهای وحشی، پنیر از شیر بوفالو و نمک دریایی مرغوب سیسیلی از رستوران او سردرمیآورند.