• پنج شنبه 12 تیر 1404
  • الْخَمِيس 7 محرم 1447
  • 2025 Jul 03
پنج شنبه 28 اردیبهشت 1402
کد مطلب : 192097
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/r0MEL
+
-

زردپوش‌ها علیه فیلترقرمزها

نگاه
زردپوش‌ها علیه فیلترقرمزها

فاطمه عباسی-روزنامه‌نگار

همه از مضرات سیگار می‌دانیم اما شاید خیلی‌ها از مضرات آن یک سوم پایانی نخ سیگار مطلع نباشند؛ همان قسمتی که به فیلتر سیگار منتهی می‌شود و به ته سیگار معروف است. قسمت سفید نرمی که به‌رغم ظاهر بی‌خطرش برای طبیعت و حتی انسان‌های غیرسیگاری مانند یک عامل کشنده و سمی عمل می‌کند.
 زباله کوچکی که کارشناسان محیط‌زیست آن را «قاتل خاموش زمین» توصیف می‌کنند. بد نیست بدانید که ته سیگار یکی از آلوده کننده‌ترین زباله‌ها بعد از زباله اتمی است و از 12هزار تار و الیاف پلاستیکی درهم تنیده به نام «استات سلولز» تشکیل شده که تجزیه‌ناپذیر است و به مرور تبدیل به میکروپلاست شده و بعد از چندین سال به آسانی وارد چرخه حیات شده و وارد بدن انسان می‌شود.  طبق گزارش گروه حفاظتی اقیانوس‌ها که از پاکسازی سواحل حمایت می‌کند، در طول 44سال متوالی، ته سیگار در بین زباله‌های جمع‌آوری شده رتبه اول و پلاستیک رتبه دوم را دارد.
روزانه 2میلیارد و سالانه بیش از 700میلیارد ته سیگار در روز توسط یک میلیاردو 200میلیون سیگاری در جهان در طبیعت رها می‌شوند؛ ایران نیز 84میلیون نفر جمعیت دارد و با 20میلیون سیگاری خلاصه که آمارها و مضرات رها کردن ته سیگار در طبیعت، جوی آب، زیر درخت و روی آسفالت خیابان تمام شدنی نیست. برای همین هم هست که هر چند وقت یک‌بار فعالان محیط‌زیست پویش‌هایی را برای جمع‌آوری ته‌سیگارها از سطح شهر یا در طبیعت اجرا می‌کنند تا زمین را از شر این زباله کوچک اما دردسرساز خلاص کنند. در تازه‌ترین اقدام هم یک گروه از فعالان محیط‌زیست قرار است برنامه‌ای را با عنوان «قدم‌های آگاهی» به اجرا در آورند که طبق آن مردم با شرکت در یک پیاده‌روی از تئاتر شهر واقع در چهارراه ولیعصر، به سمت میدان ولیعصر بروند و علاوه بر جمع‌آوری ته‌سیگارها، مردم را از مضرات این زباله آگاه کنند تا دیگر کسی به‌راحتی ته سیگارش را در خیابان یا در طبیعت نیندازد. هر کسی هم که به طبیعت و پاکیزگی شهر اهمیت می‌دهد، می‌تواند در این پویش مردمی شرکت کند. این برنامه فردا برگزار می‌شود و برای شرکت در این پیاده‌روی بهتر است لباس زردرنگ به تن داشته باشید.

این خبر را به اشتراک بگذارید
در همینه زمینه :