رئیس قوه قضاییه در نشست دیروز شورایعالی این قوه، خطاب به قضات رسیدگیکننده به پرونده عناصر و مسببان اصلی اغتشاشات اخیر دستورهای مهمی را صادر کرد؛ عناصر و مسببان اغتشاشات باید بهصورت بازدارنده محاکمه و مجازات شوند.
براساس گزارش میزان از این نشست، غلامحسین محسنیاژهای با بیان اینکه صف معترضان و افراد تحتتأثیر هیجانات از عناصر اصلی که دست به جنایت زدهاند و از دشمن دستور گرفتهاند، جداست، گفت: مردم در همه راهپیماییهای اخیر خود، ازجمله راهپیمایی 13آبان از قوه قضاییه درخواست جدی داشتند با عناصر و مسببان اصلی جنایتهای صورت گرفته، برخورد «قاطع» و «سریع» داشته باشد و محاکمه و مجازات بازدارنده آنها را براساس قانون، اجرایی و عملیاتی کند.
وی با بیان اینکه در زمینه برخورد با عناصر اصلی آشوبها موفقیتهای خوبی بهدست آمده و این روند ادامه دارد، افزود: عناصری که در قضایای اخیر مرتکب قتل و جرح دیگران شدند، با خود سلاح بههمراه داشتند، اموال مردم را به آتش کشیدند، در نظم اجتماعی اختلال ایجاد کردند، مانع از کسبوکار مردم شدند، خوف ایجاد کردند و آرامش مردم را برهم زدند، باید هرچه زودتر شناسایی و به دستگاه قضایی معرفی شوند.
محسنیاژهای با اشاره به دستگیری و آغاز فرایند محاکمه برخی عناصر که در جریان قضایای اخیر مرتکب قتل شدهاند، گفت: باید هرچه زودتر همه افرادی که در جریان اغتشاشات اخیر مرتکب قتل شدهاند، شناسایی و به دستگاه قضایی معرفی شوند.
قاضیالقضات همچنین به معاون اول خود و دادستان کل کشور دستور داد، روند تکمیل پروندههای عناصر اصلی اغتشاشات اخیر را بهصورت روزانه پیگیری کنند و مساعدتهای لازم را با مقامهای ذیربط قضایی که مسئول تکمیل پرونده این عناصر هستند، داشته باشند.
محسنیاژهای با اشاره به عیان شدن ماهیت قضایای اخیر برای همه قضات و مقامهای ذیربط قضایی، به تبیین و تشریح موادی از قانون مجازات اسلامی و مشخصاً ماده ۲۷۹ تا ۲۸۸ این قانون ناظر بر جرائم «محاربه»، «افسادفیالارض» و «بغی» و مصادیق و مجازات آنها پرداخت و در همین راستا توصیههای تخصصی را خطاب به مقامات قضایی مطرح کرد.
وی در این باره ادامه داد: در جریانات اخیر کسانی هستند که مشمول یکی از این مواد یا حتی بیش از این مواد هستند؛ قضات این موارد را با دقت تطبیق دهند؛ ممکن است فردی یک فعل مرتکب شده باشد که عنوانهای متعددی بر آن صدق کند؛ در اینجا هم قانون تکلیف را روشن کردهاست.
محسنیاژهای ادامه داد: برای نمونه، کسی که سلاح گرم یا سرد در دست گرفته و از آن استفاده کرده، برای همراهی با دشمن یا بهعنوان عامل دشمن، امنیت کشور را برهم زده، در محدودهای خوف ایجاد کرده و درعین حال کسی را هم به قتل رسانده، این فرد را هم میتوان قصاص کرد و هم عنوانهای دیگری بر آن صدق میکند.
وی تأکید کرد: روشن است که مستکبران عالم، یعنی آمریکا، صهیونیستها، انگلیس و برخی دیگر، با همه توان و با یکسری اقدامهای ترکیبی در راستای مقابله با نظام و ضربهزدن به امنیت کشور ما، اقدام میکنند و پشت قضایای اخیر هستند و در داخل نیز برخی وابستگان و نفوذیهای آنها همان منویات را با همان نیت اجرا میکنند.
محسنیاژهای با اشاره به سخن افرادی که در داخل میگویند نباید همه این قضایای اخیر را به دشمن نسبت داد، گفت: حتماً اشکالاتی نیز وجود دارد که دشمن بخواهد از این اشکالات سوءاستفاده کند و باید به این موضوعها نیز بهصورت جدی رسیدگی کرد، اما تردید نداریم دشمن همه اقدامهای سخت، نرم و ترکیبی خود را در راستای تلاش برای متوقف کردن قطار پیشرفت انقلاب بهکار گرفتهاست.
وی افزود: باید توجه کنیم که حاشیهسازیهای دشمن، ما را از وظایف و مسئولیتهای اصلی خود غافل نسازد. ما در قوه قضاییه باید با همه توان و جدیت، سند تحول و تعالی را عملیاتی و درصورت نیاز نسبت به اصلاح آن اقدام کنیم.
سه شنبه 17 آبان 1401
کد مطلب :
176371
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/Q10nq
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved