• پنج شنبه 11 بهمن 1403
  • الْخَمِيس 30 رجب 1446
  • 2025 Jan 30
پنج شنبه 11 دی 1399
کد مطلب : 120443
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/0Rp23
+
-

سرآشپز این هفته برای روزهای زمستانی پیشنهادهای خوشمزه‌‌ای دارد

عصرانه به صرف کیک

عصرانه به صرف کیک


سحر  غفوری 

از نوجوانی به آشپزی علاقه داشت و مدام در روزنامه و مجله‌ها به‌دنبال صفحه آشپزی می‌گشت. هر چه را که درست می‌کرد مورد استقبال اطرافیان قرار می‌گرفت و همین موضوع باعث ایجاد انگیزه در این آشپز جوان شد. با اینکه در دانشگاه روانشناسی بالینی را تا مقطع کارشناسی ارشد ادامه داده و هم‌اکنون هم در این زمینه فعالیت دارد اما تا امروز که ۲۸سال دارد از عشق و علاقه‌‌اش به آشپزی کم نشده و کماکان در اوقات فراغتش خود را با آشپزی سرگرم می‌کند. استعداد و توانمندی‌های ساناز حکیمی در آشپزی، پای او را به آموزش در فضای مجازی باز کرد و او به توصیه اطرافیان در این فضا فعال است تا علاقه‌مندان بتوانند از دستورهای آشپزی او استفاده کنند. حکیمی معتقد است با توجه به شرایط شیوع ویروس کرونا اگر بتوانیم در خانه با امکانات خودمان، پخت‌وپز کرده و انواع کیک‌ را برای خانواده آماده کنیم هم لذت دوچندانی خواهد داشت و هم از نظر کیفیت و سلامت مطمئن‌تر است. از همین رو آشپز جوان این هفته ما، ۴دستور پخت کیک خانگی را به ما آموزش می‌دهد.

بیسکوکیک

کیک سابله که با نام بیسکوکیک نیز در ایران شناخته شده است، نوعی کیک با پیچ و تاب‌های زیبا و منحصر به فرد نسبت به کیک‌های سنتی است که می‌توانید آنها را به شکل حروف، اعداد و اشکال مختلف برش بزنید و با انواع میوه‌، گل، شکلات و شیرینی مورد علاقه خود 
تزیین کنید.

مواد لازم
  کره یا مارگارین (نرم): ۱۵۰گرم
  پودر قند: ۱۰۰گرم
  وانیل: مقداری
  تخم‌مرغ: ۱عدد
  آرد سفید: ۳۰۰گرم

طرز تهیه
کره را با پودر قند به‌مدت ۴ تا ۵ دقیقه با همزن بزنید و بعد تخم‌مرغ و وانیل را اضافه کنید و ۱ تا ۲ دقیقه هم بزنید. آرد را الک و به مواد اضافه کنید و با قاشق یا لیسک به‌خوبی مخلوط کنید تا جایی که خمیر نرم و منسجم شده و به ‌دست نچسبد. خمیر را داخل کیسه فریزر قرار داده و در یخچال به‌مدت یک ساعت استراحت بدهید و بعد به ۲ قسمت تقسیم کنید و روی کاغذ روغنی با وردنه پهن کنید (بهتر است به ضخامت ۴ میلی‌متر برسد). طرح مورد نظرتان را روی کاغذ روغنی بکشید و برش بدید سپس روی خمیر بگذارید و دور تا دور آن را ببرید. بیسکوییت طرح‌زده را توسط کاغذ روغنی داخل سینی در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۶۰درجه به‌مدت ۲۰ دقیقه قرار بدهید تا زمانی که رنگ بیسکوییت‌ها تغییر کند و طلایی شوند. وقتی بیسکوییت‌ها خنک شد با خامه فرم گرفته که داخل قیف بدون ماسوره ریخته‌اید روی یک لایه را خامه بزنید و لایه بعد را بگذارید و مجدد خامه بزنید. حالا می‌توانید بعد با شکلات یا هرچیزی که دوست دارید تزیین کنید.

تارت کیک با کرم شکلاتی

تارت یک شیرینی بین‌المللی، قدیمی و البته متنوع است که به‌خاطر زیبایی منحصربه‌فردش در مهمانی‌ها و مجالس همیشه از آن استقبال گرمی می‌شود. نان تارت برخلاف کیک‌ها بدون پف عمل می‌آید و روی آن از مواد پرکننده مختلفی استفاده می‌شود.

مواد لازم
  تخم‌مرغ: ۲ عدد
  شکر: یک‌دوم پیمانه
  وانیل: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
  روغن و شیر(هرکدام): یک‌سوم پیمانه
  آرد: یک پیمانه
  بیکینگ پودر: یک قاشق چای‌خوری

طرز تهیه
ابتدا قالب تارت کیک به قطر ۲۵سانت را با روغن کاملا چرب و آردپاشی کنید. فر را با دمای ۱۸۰درجه روشن کنید تا گرم شود. تخم‌مرغ و شکر و وانیل را ۵ دقیقه با دور تند همزن بزنید تا سبک و حجیم شود. بعد روغن و شیر را اضافه و یک‌دقیقه دیگر با دور تند همزن بزنید تا مواد مخلوط و یکدست شوند. سپس مخلوط آرد و بیکینگ پودر که ۳ بار الک شده را در ۲ مرحله اضافه کنید و آرام هم بزنید. مایه کیک را در قالب بریزید و در فر به‌مدت ۳۰ تا ۳۵ دقیقه بگذارید. وقتی کیک پخته شد آن را از قالب خارج کرده و صبر کنید تا کاملا خنک شود. سپس می‌توانید آن را با انواع شکلات، خامه، کرم‌ و میوه‌ تزیین کنید.

پنکیک ژاپنی

پنکیک ژاپنی تقریبا همان پنکیک رایج خانگی با همان طعم و البته کمی پفی‌تر و سبک‌تر است. پنکیک ژاپنی ارتفاع بیشتری نسبت به پنکیک معمولی دارد و معمولا به کمک یک قالب یا تابه کوچک که ارتفاع بیشتری دارد پخته می‌شود و بیشتر شبیه کیک است.

مواد لازم
  تخم مرغ: ۳عدد
  شکر و روغن مایع (هرکدام) : نصف پیمانه
  وانیل: یک قاشق چای‌خوری
  آرد: 1.5 پیمانه
  نشاسته ذرت: نصف پیمانه
  بیکینگ پودر: ۲ قاشق چای‌خوری
  شیر: دو‌سوم پیمانه

طرز تهیه
زرده و سفیده را جدا کنید و سفیده را با همزن بزنید تا پف کند و سفید شود. سپس نصف مقدار شکر را کم‌کم اضافه کنید تا سفت شود. زرده را با وانیل و باقیمانده شکر هم بزنید تا کرم‌رنگ و کشدار شود. سپس روغن و شیر ولرم را اضافه کنید و با همزن هم بزنید. آرد و نشاسته ذرت و بیکینگ پودر را الک کنید و به مواد زرده اضافه کرده و با همزن دستی، هم بزنید. سپس سفیده را در دو مرحله اضافه کنید و با لیسک به‌صورت دورانی هم بزنید. تابه کوچکی را انتخاب کرده و روی شعله خیلی کم بگذارید. کمی که تابه گرم شد از مواد داخل تابه بریزید و درب تابه را ببندید تا روی شعله ملایم خودش را بگیرد. برای تشخیص آمادگی، سطح پنکیک را لمس کنید، اگر به دست‌تان نچسبید، آن را برگردانید تا طرف دوم هم پخته شود. سپس زمانی‌که رنگ کرمی پنکیک به سمت طلایی شدن رفت، شعله را خاموش کرده و پنکیک را نوش جان کنید. همچنین می‌توانید با خامه یا توت‌فرنگی و شکلات آن را تزیین کنید.

کیک شیر داغ

کیک شیر داغ یکی از انواع کیک‌ خوشمزه و پرطرفدار در سراسر جهان است. این کیک به‌خاطر وجود شیر داغ بافت لطیفی دارد و کیکی خوشمزه با عطر و بوی خیلی خاص است. تهیه این کیک مواداولیه خاصی نیاز نداشته و اغلب در همه خانه‌ها موجود است. پس همین الان خودتان را برای تهیه این کیک خوشمزه آماده کنید.

مواد لازم
  تخم‌مرغ: ۴ عدد
  شکر: سه‌چهارم پیمانه
  روغن: سه‌چهارم پیمانه
  شیر گرم: یک پیمانه
  آرد: ۲ پیمانه سرخالی
  وانیل: یک‌دوم قاشق چای‌خوری
  بیکینگ پودر: ۲ قاشق چای‌خوری
  پودر کاکائو: به میزان لازم

طرز تهیه
زرده و سفیده تخم‌مرغ‌ها را از هم جدا کنید و سفیده‌ها را با دور تند همزن بزنید تا خوب پف کند و سفید شود. در ظرفی دیگر زرده‌ها را به همراه شکر و وانیل بزنید تا کرم‌رنگ و کشدار شوند و بعد شیر (ولرم کمی رو به داغی) را اضافه کنید. ۳۰ ثانیه هم زده و بعد روغن را بریزید و در حد مخلوط شدن هم بزنید. آرد و بیکینگ پودر را با هم ترکیب و ۳ بار الک کرده و کم‌کم به مواد زرده اضافه کنید و با دور کند همزن ۳۰ ثانیه هم بزنید. در نهایت سفیده‌ها را در دو مرحله به مواد اضافه کرده و با لیسک به آرامی در یک جهت مخلوط کنید. کف قالب مربع ۲۰×۲۰ را کاغذ روغنی بیندازید. نصف مواد کیک را در قالب بریزید و بعد یک لایه پودر کاکائو روی مایه کیک الک کنید و بعد مابقی مایه کیک را به‌آرامی روی لایه پودر کاکائو بریزید. قالب را در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه به‌مدت ۴۵ تا ۶۰ دقیقه قرار دهید و سپس بعد از تمام شدن زمان پخت ۱۵دقیقه استراحت بدهید تا خنک شود.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید