• دو شنبه 3 دی 1403
  • الإثْنَيْن 21 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 23
چهار شنبه 28 آذر 1403
کد مطلب : 243625
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/O7NAQ
+
-

15خبر خوب برای مردم پایتخت

سخنگوی شهرداری از طرح‌هایی می‌گوید که تهران را متحول می‌کند

گزارش
15خبر خوب برای مردم پایتخت

زینب زینال زاده-روزنامه‌نگار

«تهران، شهر تلاش و سرزندگی»؛ این شعار بیانگر آن است که تمام هم‌وغم مدیریت شهری دوره ششم بهبود وضعیت شهر و کیفیت زندگی شهروندان است؛ رویکردی که از ابتدای دوره با خبرهای خوب و امیدبخش همراه بوده و شهرداری با تحقق برخی از آنها ثابت کرده با جدیت پای کار است و قصد دارد با ایجاد تحول در شهر، شهروندان را حیرت‌زده کند. در این گزارش مروری بر برخی از اتفاقات و خبرهای خوب حوزه‌های حمل‌ونقل، عمرانی، فرهنگی و... داریم که توسط عبدالمطهر محمدخانی، سخنگوی شهرداری تهران روایت شده است.

احیای ساختمان تهران
ساختمان بلدیه با هویت و تاریخ تهران گره خورده است. در ادوار گذشته به‌دلیل عدم‌نگهداشت صحیح، این بنای زیبا تخریب شد؛ اما در این دوره احیا شد و تبدیل آن به برند و نشانه تهران در دستورکار قرار گرفت. این بنا با معماری ایرانی‌اسلامی و البته تجهیزات مدرن، میراث ارزشمند مدیریت شهری ششم خواهد بود. روبان این بنا تا پایان دی‌ماه قیچی می‌شود.


 ایجاد اکوپارک در فرحزاد
روددره فرحزاد سال‌ها به‌دلیل حضور معتادان متجاهر، بی‌خانمان‌ها و کارتن‌خواب‌ها به کلونی آسیب تبدیل شده بود. با پیگیری‌های شهرداری در این دوره، طرح ساماندهی آسیب‌دیدگان اجتماعی اجرا و این روددره به اکوپارک تبدیل شد. البته فاز اول آن به بهره‌برداری رسیده و فازهای دوم و سوم هم عملیاتی شده‌اند که تا پایان دوره افتتاح می‌شوند و در اختیار شهروندان قرار می‌گیرند.

«من شهردارم» تجلی مشارکت مردم
الگوی «من شهردارم» دستاورد مهمی است که برای نخستین‌بار توسط شهرداری تهران در دوره ششم رقم خورد و شهروندان فرصت سهیم‌شدن در حکمرانی شهری و تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی‌ در شهر را به دست آوردند. از ابتدای دوره 2مرحله با مشارکت حداکثری مردم به پایان رسیده‌است و مرحله سوم هم عملیاتی شده و تا پایان آذر ادامه خواهد داشت.

 نوسازی مخازن زباله
در تهران حدود 50هزار مخزن زباله وجود دارد و سالم‌بودن این مخازن به لحاظ مسائل زیست‌محیطی و زیبایی بصری امری ضروری است؛ ازاین‌رو تا‌کنون 22هزار مخزن زباله نوسازی شده و نوسازی بقیه مخازن هم در دستورکار است. البته با مشارکت شهروندان در تفکیک پسماند از مبدا و قراردادن زباله در ساعت 9شب، شهرداری تهران قصد دارد مخازن معابر را به حداقل برساند.

 خداحافظی با دستفروشان چهارراه ولیعصر
چهارراه ولیعصر که به‌دلیل وجود ساختمان تئاتر شهر روزگاری محل و پاتوق هنرمندان بود، در گذر زمان توسط دستفروشان تسخیر شد و به شهرت ملی در این زمینه رسید. اکثر دستفروشان در این نقطه از شهر بساط می‌کردند و جلوه نازیبایی در شهر به‌وجود آمده بود. طرح ساماندهی دستفروشان بارها اجرا شد؛ اما نتیجه‌بخش نبود. در این دوره با راه‌اندازی بازارچه‌های دائمی در حوالی این محور، شهروندان با دستفروشان کنار خیابان خداحافظی کردند.

 رکورد خرید اتوبوس
شرکت اتوبوسرانی تهران با کمبود 10ساله مواجه بود که دود این غفلت به چشم مردم می‌رفت. در این دوره مدیریت شهری با انعقاد قرارداد با شرکت‌های داخلی و خارجی تلاش کرد در اسرع وقت اتوبوس مورد نیاز ناوگان را تامین کند. پایان سال عدد اتوبوس‌های داخلی خریداری‌شده به حدود ۱۸۰۰دستگاه می‌رسد که یک رکورد است. روی همین اتوبوس‌ها برچسب‌های «خریداری‌شده از محل عوارض» نصب شده است.

ایمن‌سازی‌ ساختمان‌های ناایمن
ساختمان‌های ناایمن در زمان وقوع حادثه‌ای مانند آتش‌سوزی و... می‌توانند فاجعه‌ای در تهران رقم بزنند. ساختمان پلاسکو نمونه همین ساختمان‌هاست که اگر مالکان به اخطارهای آتش‌نشانی توجه می‌کردند، شاهد پرکشیدن آتش‌نشانان از میان شعله‌های آتش نبودیم. در این دوره شهرداری 129ساختمان ناایمن را شناسایی کرد و در جلسات متعدد موفق شد با همراهی مالکان، تعداد آنها را به 80بنا برساند. ایمن‌سازی‌ بناهای باقیمانده همچنان ادامه دارد.

 ورود محموله‌های چینی
شهرداری تهران علاوه بر شرکت‌های داخلی برای تامین اتوبوس و تاکسی با شرکت‌های خارجی قرارداد بسته است. تامین 2500دستگاه اتوبوس، 10هزار دستگاه ون برقی و 10هزار دستگاه تاکسی برقی بخشی از این قراردادهاست. نخستین محموله این قراردادها هفته‌های آینده وارد تهران می‌شود و مدیریت شهری امیدوار است امسال حداقل 1500دستگاه تاکسی و 500دستگاه اتوبوس وارد شود.

 جابه‌جایی مسافران با تراموا
تراموا یک مد از حمل‌ونقل انبوه‌بر است که برای استفاده از آن در شهر تهران نیاز به زیرساخت است. شهرداری تهران پس از انعقاد قرارداد با شرکت‌های چینی، 2دستگاه تراموا از طرف خارجی هدیه گرفت. این تراموا چرخ لاستیکی دارد و برای استفاده از آن نیاز به ایجاد زیرساخت نیست. پیش‌بینی می‌شود ترامواها به‌زودی وارد تهران شوند و جابه‌جایی مسافران با آنها در محور خیابان انقلاب-خیابان دماوند انجام شود. البته این حرکت آزمایشی خواهد بود و درصورت موفقیت در تست‌ها، خرید انبوه آنها توسط شهرداری پیگیری می‌شود.

 ایجاد پاتوق فرهنگی در عمارت نگارستان
نگارستان شهر در بوستان گفت‌وگو محل تجمع اصحاب رسانه و... بود. در این دوره با بهره‌برداری از خانه روزنامه‌نگاران شهر، این عمارت تبدیل به هاب فرهنگی می‌شود. مدیریت شهری پیش‌بینی می‌کند که با تدابیر اتخاذشده این مکان به یک مرکز جدید در زمینه نوآوری و خلاقیت تبدیل شود. درواقع شرکت‌های دانش‌بنیان هم می‌توانند در این عمارت مستقر شوند و به فعالیت بپردازند.

کاهش زمان صدور پروانه
زمان‌بربودن صدور پروانه در ادوار گذشته قفل بزرگی روی ساخت‌وساز در کلانشهر تهران زده بود. کاهش زمان صدور پروانه در دستورکار قرار گرفت و با تلاش‌های انجام‌شده اکنون طی 2‌ماه پروانه صادر می‌شود. البته زمان صدور پروانه در برخی مناطق به کمتر از این مقدار هم رسیده‌است و شهرداری تهران همچنان در تلاش است تا پایان دوره زمان صدور پروانه را به کمتر از 60روز برساند.


 بهره‌مندی از زباله‌سوز
زباله‌سوز یک تجربه موفق در بسیاری از شهرهای دنیاست و با توجه به تولید روزانه بیش از ۷هزار تن زباله چاره‌ای جز استفاده از دستگاه زباله‌سوز نیست. زباله‌سوزی که اکنون در تهران وجود دارد بنا به دلایلی فعالیت مستمر و مداوم ندارد و ظرفیت آن هم کم است. بنابراین شهرداری در دوره ششم با انعقاد قرارداد خارجی اقدام به خرید زباله‌سوز 6هزار تنی کرد که با عملیاتی‌شدن آن اتفاقات بزرگی در حوزه پسماند رخ می‌دهد.

 تحول در ناوگان ریلی
فعال‌شدن قرارداد 630دستگاه واگن چینی پس از 7سال دستاورد بسیار مهمی در حوزه مدیریت شهری بود. البته با تفاهمات صورت‌گرفته تعهدات شرکت خارجی در تامین واگن‌ها افزایش یافت و به 791دستگاه واگن رسید. نخستین رام قطار چینی بهمن وارد می‌شود و از بهار سال آینده به‌طور میانگین هر‌ماه 2 تا 3رام قطار به ناوگان متروی تهران اضافه می‌شود. تولید واگن ملی هم شروع شده و بهار سال آینده شاهد ورود قطار ملی نیز خواهیم بود. همه این موارد نشان از تحول در ناوگان ریلی تهران دارد.

 برقی‌شدن موتورها
بیش از 3میلیون دستگاه موتورسیکلت در تهران تردد می‌کنند که اکثر آنها کاربراتوری هستند و آلایندگی زیادی دارند. برقی‌سازی‌ این وسایل نقلیه اهمیت ویژه‌ای دارد ولی خیلی مورد اقبال مدیران شهری ادوار گذشته نبوده‌است. با پیگیری‌هایی که انجام شد، برقی‌سازی‌ موتورها با اولویت موتورهای کار صورت می‌گیرد و سال آینده 300هزار دستگاه موتوربرقی جایگزین موتورهای کاربراتوری می‌شود.


 ایجاد بوستان در پادگان06
تفاهم با مجموعه‌های نظامی برای استفاده از فضاهایی که در اختیار دارند به نفع شهر و شهروندان، اهمیت زیادی دارد و در این دوره انجام شد. پادگان06 نمونه این تفاهمات است که مقرر شد در 35هکتار از این محدوده بوستان ایجاد شود. همچنین برای عملیاتی‌شدن پروژه شاخه غربی یادگار امام تفاهمی با ارتش انجام و این پروژه متوقف‌شده، عملیاتی شد.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید