
تغییر نام 15معبر و بوستان در پایتخت
نامگذاری معابر به نام شهدا، مفاخر، مشاهیر و فرهیختگان در جلسه پارلمان شهری پیگیری شد

پریسا نوری-روزنامهنگار
مدیریت شهری دوره ششم، تغییرنام معابر و اماکن عمومی را با بهرهگیری از منویات مقاممعظم رهبری در اولویت کمیسیون نامگذاری قرار دادهاست؛ به همین دلیل نامگذاری معابر به نام شهدا و همچنین مفاخر، مشاهیر، فرهیختگان و... جزو رویکردهای شورای ششم قرار گرفته است. بر این اساس روز گذشته، مهمترین دستور سیصدوبیستودومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران به نامگذاری 2بوستان و 14معبر در مناطق 6، 7، 10، 14و 20اختصاص یافت. همچنین به درخواست اهالی رسانه، یکی از بوستانهای تهران در مجاورت خانه روزنامهنگاران به یاد خبرنگار فقید حوزه شهری، مهدی علیرضایی نامیده شد.
دستور جلسه اول
تغییر نام معابر
بررسی چهلوسومین صورتجلسه کمیسیون نامگذاری و تغییر نام اماکن و معابر عمومی شهر تهران
توضیح: نرگس معدنیپور، رئیس کمیسیون نامگذاری و تغییر نام معابر و اماکن عمومی شهر تهران درباره تعیینتکلیف نامگذاری2 بوستان و 14معبر در مناطق 6، 7، 10، 14و 20در جلسه این کمیسیون توضیح داد.
نظر شورا: بهجز یک مورد (نامگذاری بوستانی به نام شهیدان خدمت) که برای بررسی مجدد به کمیسیون ارجاع داده شد، تمامی موارد با اکثریت آرا به تصویب رسید.
دستور جلسه دوم
ممنوعیت تبلیغ کالای اسرائیلی
انتخاب یک نفر از اعضای شورا بهعنوان عضو ناظر در اجرای بند الف ذیل ماده واحده مصوبه الزام شهرداری تهران به ممنوعیت تبلیغات محیطی کالاها و محصولات شرکتهای حامی رژیم صیهونیستی
توضیح: مهدی بابایی با این توضیح که این طرح در دیگر شهرها مانند اصفهان، شیراز و مشهد در حال اجراست، خاطرنشان کرد که فروشگاههای شهروند در تهران دیگر محصولات حامی رژیم صهیونیستی را نمیفروشند و این نظارت بهطور ویژه افزایش یافته است.
نظر شورا: علیرضا نادعلی با حداکثر آرای موافق بهعنوان نماینده شورا در کمیته اجرای بند الف ماده واحده طرح ممنوعیت تبلیغات محیطی کالاها و محصولات شرکتهای حامی رژیم صهیونیستی انتخاب شد.
دستور جلسه سوم
باغ بودن یا نبودن
بررسی وضعیت باغ یا غیرباغ بودن ۱۶پلاک ثبتی در مناطق مختلف شهر تهران
توضیح: جعفر شربیانی توضیحاتی درخصوص پلاکهای ثبتی ارائه داد.
نظر شورا: با نظر اکثریت شورا، 7پلاک غیرباغ و 9پلاک باغ تشخیص داده شد.
کدام معابر تهران تغییر نام دادند؟
با موافقت اعضای شورای شهر تهران نامهای جدیدی برای 14معبر و یک بوستان انتخاب شد که شامل موارد زیر میشود:
منطقه 6
کوچه نوید، حدفاصل خیابان شهید نجاتاللهی و خیابان شهید قرنی به نام رقیه چهرهآزاد (هنرپیشه سینمای ایران)
منطقه 7
بوستان فاقد نام در خیابان شریعتی، تقاطع خیابان طالقانی به نام مرحوم مهدی علیرضایی (از خبرنگاران باسابقه حوزه شهری که در 46سالگی بهعلت ایست قلبی درگذشت.)
منطقه 14
کوچه شاهد پنجم در خیابان نبرد، خیابان قیام به نام شهید محمد عطایی (خرداد ۱۳۷۰ در خرمشهر بر اثر اصابت ترکش مین به شهادت رسید.)
کوچه شاهد یازدهم در بلوار شاهد به نام شهید منصور فردوسی (در سال ۱۳۵۸ در مقابل سفارت آمریکا در تهران توسط گروههای ضدانقلاب به شهادت رسید.)
منطقه 20
کوچه هفتم شرقی در فلکه اول دولتآباد، خیابان شهیدعلی نواز به نام شهید محمدعلی ترکاشوند (در سال 1396بر اثر جراحت ناشی از جانبازی به شهادت رسید.)
کوچه محرمی در خیابان شهادت، به نام شهیدتقی کشاورز (در سال 1368در شلمچه به شهادت رسید.)
کوچه احسانیان در خیابان شهادت، به نام شهید صفرعلی سقا (در سال 1362در حسینآباد غرب به شهادت رسید.)
کوچه جورمند در خیابان شهیدمسجودی به نام شهید عباس محمدی میاندشتی (در سال 1388بر اثر جراحت ناشی از جانبازی به شهادت رسید.)
کوچه دلنشین در خیابان شهیدغیوری شمالی، قبل از میدان شهید بروجردی به نام شهید علیاکبر کاظمی گیلده (در سال1367در مرز کردستان به شهادت رسید.)
کوچه لاله دوم در خیابان اردیبهشت به نام شهیدمحمدرحیم براری (در سال 1362در پنجوین به شهادت رسید.)
خیابان 55، حدفاصل خیابان گلبرگ جنوبی و بلوار قدس به نام شهیدمحمد مجلسی (در سال 1394در مکه مکرمه به شهادت رسید.)
کوچه درختی در خیابان شهیدگلشنی به نام شهید محمدعیسی گل بابانژاد عزیزی (در سال 1367در بانه به شهادت رسید.)
خیابان گلسار در خیابان سلمان فارسی شرقی، خیابان میثم جنوبی، به نام شهید مهدی فرهودی (در سال 1362در فکه به شهادت رسید.)
کوچه 46در خیابان شهیدان اردستانی، خیابان شهید جعفری، به نام شهید محمدرضا دهقان دهنوی (در سال 1362در مهران به شهادت رسید.)
کوچه بهار در خیابان شهید مسجودی به نام شهید سیدمحمد میریونسی (در سال 1361در فکه به شهادت رسید.)
تنش در پارلمان شهری
دعوت به آرامش و پرهیز از اختلافافکنی
روز گذشته صحن پارلمان شهری برای دقایقی ناآرام شد. جعفر شربیانی، عضو هیأترئیسه پس از قرائت گزارش بازدیدش از منطقه 17، انتقاداتی به شهرداری و برخی اعضای شورا داشت. این موضوع واکنش و اعتراض چند تن از اعضا را بهدنبال داشت. محمد آخوندی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه با طرح موضوعاتی عنوان کرد نباید همه ما به شهرداری انتقاد داشته باشیم؛ چراکه هیچ مدیریتی بینقص نیست، اما تخریب همکاران خط قرمز ماست. احمد صادقی هم با تأکید بر اینکه رسانهای کردن اختلافات ناامید کردن مردم است، یادآور شد: مسائل و مشکلات را باید از مسیر درست پیگیری و رفع کنیم. پس از این صحبتها علیرضا نادعلی، سخنگوی شورا با بیان اینکه نباید در سخنان خود ستمگری کنیم، گفت: ما از اقداماتی مثل توسعه حملونقل عمومی و خدمترسانی به شهروندان حمایت کرده و در جلسات مطالبات تند از مدیران شهرداری داشتهایم. در نهایت مهدی چمران با یادآوری اینکه هر لحظه از جلسه شورا میلیاردها تومان به شهر تحمیل میکند بر نقش و جایگاه نظارتی شورای شهر در مدیریت شهر، حفظ وحدت و اجتناب از سیاستزدگی تأکید و اعضا را به آرامش دعوت کرد.
چمران در جمع خبرنگاران چه گفت؟
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در حاشیه سیصدوبیستودومین جلسه شورا در جمع خبرنگاران حضور یافت و پاسخگوی سؤالات آنها بود.
مهار خطرات احتمالی هنگام وقوع زمینلرزه در تهران:تاکنون زلزلههای فراوانی را حتی در شهر تهران شاهد بودهایم که هشدارهایی جدی برای ساختمانها محسوب میشدند. تمام تلاش ستاد بحران که زیرنظر شهردار تهران و مهمتر از آن وزیر کشور است بر این اصل استوار شده که بتواند آمادگیهای لازم را ایجاد کند، اما ایجاد آمادگی برای کلانشهری مثل تهران که در شرایط عادی هم دچار ترافیک بالاست، کار دشواری است؛ حتی خطوط ارتباطی نیز مختل میشود. ستاد بحران برای ایجاد آمادگی لازم و رفع این مشکل تدابیر و راهکارهای دیگری اندیشیده است. فراهم کردن امکان برقراری ارتباط با سیستمهای ماهوارهای با مسئولان ذیربط نمونهای از این فعالیتهاست، اما بهطور کلی بهترین آمادگی برای زلزله مقاومسازی است به این معنا که ساخت و سازها از استحکام و مقاومت لازم در مواجهه با حوادثی مثل زلزله برخوردار باشند؛ البته در کنار همه اینها، اقدامات دیگری نیز باید انجام شود که در این زمینه تلاش خود را انجام میدهیم؛ بهعنوان مثال مانورهایی که هر ساله انجام میشود همه در راستای ایجاد آمادگی است؛ حتی برای این منظور استانهای معین درنظر گرفته شدهاند که در شرایط اضطرار و درصورت لزوم به کمک تهران بیایند. در سایر کشورهای جهان نیز ازجمله چین و ژاپن علاوه بر اقدامات ضروری، مهمترین کار، مقاومسازی روی خط زلزله است که ما نیز باید این اصل را هم در محاسبات فنی و هم هنگام اجرا و طراحی مورد توجه قرار دهیم.
اقدامات ستاد بحران در زلزله شنبه شب:از اقداماتی که معمولا ستاد بحران در این شرایط انجام میدهد، سنجش شرایط و اعلام هشدار قبل از بروز حوادثی از قبیل توفان، زلزله و... به مناطق و سازمانهای مسئول است تا بتوان آمادگی لازم را ایجاد کرد.
نبود ایمنی کافی برای برخی از مراکز درمانی هنگام وقوع بحران:تیمی که 2سال پیش برای این منظور تشکیل شد، اعلام کرد تمام ساختمانهای مهم تهران و نیز ساختمانهای با تعداد طبقات بالا و ساختمانهای پرتردد، شناسایی و بررسی شوند که در این راستا بیش از 100ساختمان شناسایی و هشدارهای لازم به آنها داده و حتی برخی پلمب شدند. بیمارستانها هم یکی از این موارد بود؛ البته همه بیمارستانها اینچنین نیستند، اما به آن دسته که ایمنی کافی نداشتند، هشدار داده شد.
ایمنی تونلهای مترو هنگام وقوع زلزله:قاعدتا تونلها مکانهای امنی هستند و میتوانند مقاوم باشند، اما این هم محدود است؛ یعنی فرونشست در مقاومت و ایمنی تونلها مؤثر است؛ مسئلهای که نگرانکننده است و نهتنها در تهران که در سایر شهرها نیز با این مشکل مواجه هستیم.
تقدیر از معلمان
صحن شورا در دقایق پایانی به گرامیداشت هفته معلم و تجلیل از معلمان و استادان عضو شورای شهر اختصاص پیدا کرد. در این بخش از مهدی چمران، سوده نجفی، مهدی عباسی، مهدی اقراریان، سیدجعفر تشکریهاشمی، زهرا شمساحسان و حبیب کاشانی تقدیر شد.