محرم امسال هم آغاز شده است؛ درحالیکه موج پنجم کرونا با شدت پیشتازی میکند. برنامههایی که هیئات مذهبی و تشکلهای دینی برای فرا رسیدن محرم امسال تدارک دیدهاند نیز متأثر از این قضیه بوده است.
در این روزهای عزاداری سالار شهیدان که تمام شهرها سیاهپوش میشود، هر یک از افراد به طریقی بهدنبال آن هستند که دین خود را نسبت به ماه محرم ادا کنند. در این میان بعضی از افراد قصد دارند که با توزیع نذری این کار را انجام دهند.
حسن روحالامین که خالق بخشی از نقشها و تصویرهای بهشدت دیدهشده مربوط به عاشورا و محرم و مصادیق امروزین مرتبط با آن است؛ مثل همان تابلوی شهید حججی که بهشدت مورداستقبال قرار گرفت و تم اصلی آن، نگاه عاشورایی بود.
در شمارههای گذشته، مقدمه و فصل اول و بخشی از فصل دوم کتاب «در پی آن نغمه؛ موسیقی من، زندگی من» را، که گفتوگوی الساندرو د روزا با انیو مورریکونه است، منتشر کردهایم. در این شماره، بخش دوم فصل دوم این گفتوگو را منتشر میکنیم.
عبدالجبار کاکایی نه فقط برای عاشقان شعر و ادبیات که برای همه نامی آشنا دارد؛ شاعر و ترانهسرای معاصر که بسیاری از تیتراژهای برنامههای تلویزیونی، کار اوست، با بسیاری از خوانندگان سرشناس کشورمان نیز همکاری کرده است.
شیخ طائفه طبق نقل شیخ شهرآشوب نوشته است: علت واقعی پیدایش سنت اربعین حسینی را مراسم تدفین سرهای شهدای کربلا توسط امامزینالعابدینع و برپایی سوگواری و عزاداری و تجدیدخاطره مصایب جانسوز عاشورا میدانند.
ماه عزای سالار شهیدان ع دوباره از راه رسید و در و دیوار شهر سیاهپوش شده، این دومین سال است که کرونا مهمان ناخوانده شده و هنوز سایه بیماری کنار نرفته است.
هنرمند، بنده احساس و شور و الهام است. به همین دلیل است که هنرمندان، غالبا از وقایعی که شورمندانه و احساسی و حماسی هستند، تأثیر بسیاری میپذیرند. چنین است که وقایعی از این دست، ماندگاری بیشتری در تاریخ پیدا میکنند؛ چرا که شور و احساس و حماسه پنهان در آنها، باعث شده تا راه به دنیا هنر پیدا کنند و برای همیشه ماندگار شوند.
یکی از آلبومهای موسیقی خاصماه محرم، آلبوم «وداع» حسامالدین سراج است. این آلبوم که در واقع یک سوگواره موسیقایی قدیمی است، سال 1382به همت مرکز موسیقی حوزه هنری منتشر شد و آهنگسازی قطعههای آن توسط سیدمحمد میرزمانی انجام شده است.
کرونا هست، هیئتهای عزاداری محرم محدود شدهاند اما مردم عزادار حسینی همچنان با رعایت پروتکلها سعی میکنند مجالسشان را در عزای دردانه پیامبر خاتم برپا کنند.
شعر آیینی، شعر محرمی، شعر عاشورایی و... عبارتهایی است که بهخصوص این روزها زیاد درباره آنها میشنویم. موضوع شعر آیینی بهویژه در سالهای اخیر به یکی از بحثبرانگیزترین و پرمناقشهترین موضوعاتماه محرم تبدیل شده است. اینکه اساسا قلمرو شعر آیینی کجاست؟
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .