05
پنج شنبه 24 تیر 1400
شماره 8270
روز هفتم
123
123
پیامـک شما را درباره این صفحه می خوانیم

علف ما را دیده است که راه می‌رفتیم

یادداشت
او و دوستانی دیگر چون او قربانی تعرض ندانم‌کاری شدند بسان باغ‌ها و جنگل‌های بسیاری که تیشه و تبر خوردند! او زخم تیغ درنده را تحمل کرد و هیچ نگفت حتی درد تیر افسرده به قلبش را تاب آورد! باورکردنش سخت بود تحمل آن جراحت برتن جوانش! آیا چون می‌دانست عاشقی اگر بی‌زخم و درد باشد نامش تنه زدن دو رهگذر گمشده است نه دلبندی! آن قلب تیرخورده تا همین اواخر، روی تنه تنومند درخت مانده بودکه بادوستان بسیارش قربانی تعریض شد.
ویژه
آشپزی از آن دسته فعالیت‌های دلچسبی است که سن و سال نمی‌شناسد و می‌تواند تا همیشه همراهتان باشد. اگر سال‌ها درگیر این حرفه باشید، رفته‌رفته فوت‌و‌فن‌ها دست‌تان می‌آید و یک حرفه‌ای و کاربلد در این هنر می‌شوید.
آن وقت‌ها که رساندن پیغام به دیگری به این آسانی و با وسایل هوشمند ارتباطی ممکن نبود، آدم‌ها اهمیت خاصی برای پیغام فرستادن قائل بودند و تنها راه‌حل ممکن برایشان، نوشتن نامه بود.
با اینکه در میان نام‌های ماندگار در دنیای ادبیات فارسی، تعداد نام‌های مردانه بیشتر است، اما زنان نویسنده هم توانسته‌اند در فهرست نویسندگان مطرح ایرانی، بدرخشند و آثاری خواندنی به یادگار بگذارند.
در این روزها که دوباره تهران قرمز شده و تدابیر امنیتی کنترل کرونا بیشتر و جدی‌تر اجرا می‌شود، قاعدتا سفر رفتن از فهرست برنامه‌هایمان خط می‌خورد، تماشای آثار باستانی در موزه‌ها هم همینطور اما در همین روزها می‌توان به جایی مراجعه کرد که هم حس سفر را به ما القا کند و هم حکم یک موزه تمام‌عیار را برایمان داشته باشد؛ جایی که از آن صحبت می‌کنیم، روستای «شهرستانک» کرج است؛ جایی که هوای خوب و آبشار و رودخانه‌اش حال یک سفر خوب را به ما می‌دهد و با آثار باستانی منحصر‌به‌فردش از جمله کاخ ناصری، کتیبه باستانی و قلعه دزدبند، موزه‌ای تمام‌عیار به‌حساب می‌آید.
هر نام بزرگی که در عرصه فرهنگ و هنر می‌بینید، ابتدا نامی کوچک بوده است؛ نامی کوچک که شاید به شروع و ادامه مسیر خودش هم مطمئن نبوده اما همینطور علاقه‌اش را دنبال کرده تا تبدیل به نامی ماندگار و بزرگ شده است.
انیو موریکونه در یادداشتی بر کتاب «در پی آن نغمه؛ موسیقی من، زندگی من» چنین نوشته است: «مشاهده و بازبینی زندگی خودت در روندی از این دست کنجکاوی‌برانگیز است.
تینا آخوندتبار از خداحافظی موقت با سینما و جاه‌طلبی‌هایش در بوکس حرفه‌ای می‌گوید

قهرمان جهان می‌شوم و به سینما برمی‌گردم

سینما به آرتیست‌ها یاد می‌دهد که چگونه با ابزار هنر، کاراکتر جدیدی بسازند و با آن زندگی کنند. تینا آخوند‌تبار که با فیلم «طلاق به سبک ایرانی» وارد دنیای پر‌زرق‌و‌برق سینما شد و به واسطه نقش‌آفرینی در فیلم‌هایی همچون «رسوایی» و «متل قو» به شهرت رسید را باید در ردیف چنین بازیگرانی دسته‌بندی کرد.
زیبای زخمی

زیبای زخمی

افغانستان هم جزو کشورهایی است که تاریخ استقلال آن، خیلی کوتاه است و تا پیش از آن، بخشی از ایران بوده و گاهی نیز بین ایران و کشورهای دیگر دست به‌دست می‌شده.
صدای من با دیدنی‌ها، لو رفت
صدای من با دیدنی‌ها، لو رفت
از معدود دوبلورهایی است که هم صدایش آشناست و هم تصویرش خاطره‌ساز! اگر بخواهیم خیلی سریع او را معرفی کنیم، باید از برنامه «دیدنی‌ها» در دهه‌های ۶۰ و ۷۰ با آن مجری آراسته و کت و شلوار پوشیده برایتان بگوییم که یکشنبه شب‌ها بسیاری را پای تلویزیون‌ها می‌نشاند.
تقاطع خیابان انقلاب و خیابان سپاه، جایی است که تهرانی‌ها به آن «پل چوبی» می‌گویند اما هر‌قدر در این محدوده بگردید، هیچ پل چوبی‌ای پیدا نمی‌کنید.

با جان و دل بازی می‌کنم و از عشق می‌گویم

وقتی نقشی را بازی می‌کند حتی اگر کسی از بیش از ۳۰ سال سابقه تئاتری او خبر نداشته باشد، حتما بر این استعداد هنری او صحه می‌گذارد.

مبارزه، خون و اشک

مینی سریالی ۸ قسمتی در ژانر اکشن و علمی-تخیلی و محصول سال۲۰۲۱ کشور آمریکا و از تولیدات پلتفرم نتفلیکس است. داستان سریال در جهانی خیالی که به دو قطب «تاریکی» و «روشنایی» تقسیم شده روایت می‌شود و همواره جنگی میان این دو سرزمین وجود دارد.

از قلم نویسنده تا هنرنمایی بازیگران

اگر اهل تماشای فیلم و سریال باشید و از طرفی به خواندن کتاب‌های رمان هم علاقه داشته باشید خوب می‌دانید که اغلب فیلم‌های موفق کار خود را از یک کتاب شروع کرده‌اند.
PDF روز هفتم
کوتاه روز هفتم
چند کودک بی‌سرپرست و باهوش توسط یک فرد خیر دور هم جمع شده و عضو گروهی می‌شوند که قرار است یک ماموریت مخفی را پیش ببرند. این خلاصه سریال «گروه اسرارآمیز بندیکت» است؛ مجموعه‌ای آمریکایی محصول سال 2021کمپانی دیزنی که با اقتباسی از رمانی به همین نام، اثر ترنتون لی استوارت ساخته شده است.
در گفت‌وگویی که با جناب علی‌اکبر صادقی داشتیم، نام ونسان ونگوگ هم به میان آمد،؛ یکی از بزرگ‌ترین نقاشان تاریخ این هنر و از بزرگ‌ترین چهره‌های هنری اروپا و هلند؛ هنرمندی که جوانمرگ شد و از نگاه ظاهری، خوب نزیست و خوب زندگی نکرد.
تصور کنید که دو تندیس و مجسمه بزرگ کنده‌کاری شده در غارهای بزرگی وجود دارند که ساخت آنها به قرن ششم میلادی بازمی‌گردد؛ تندیس‌هایی از بودا؛ تندیس‌هایی که 53 و 35متر هستند و چشم و چراغ منطقه بامیان افغانستان محسوب می‌شوند تا اینکه در ابتدای هزاره سوم میلادی، افغانستان که نفسش بابت تاخت و تاز طالبان بنده آمده است، چشم و چراغ خودش را از دست می‌دهد؛ تندیس‌هایی که ثبت جهانی یونسکو هم شده‌اند تخریب می‌شوند.