• پنج شنبه 12 تیر 1404
  • الْخَمِيس 7 محرم 1447
  • 2025 Jul 03
دو شنبه 19 خرداد 1404
کد مطلب : 256963
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/G5nl5
+
-

تمام نشدنی

کریستیانو رونالدو در اول چلچلگی به جوانان درس داد

تمام نشدنی

تقابل پرتغال و اسپانیا در فینال لیگ ملت‌های اروپا را رویارویی کریستیانو رونالدو و یامال لقب داده بودند. پدیده 17ساله بارسلونا هم خیلی کری خواند و هم مدعی شد برای بردن این جام‌ها به دنیا آمده است، اما قهرمان این بازی و این کری‌خوانی‌ها رونالدو بود و از او بهتر، بازیکنی که روبه‌روی یامال بازی کرد؛ نونو مندس. مدافع چپ جوان پاری‌سن‌ژرمن حتی اگر گل و پاس‌گل هم ثبت نکرده بود، بهترین بازیکن این دیدار و کل تورنمنت بود. مندس که بهترین دفاع چپ فعلی جهان است، هر بلایی دلش خواست سر یامال و مینگسا آورد. انتظار این بود یامال بارها او را جا بگذارد اما این نونو مندس بود که بازیکن تکنیکی اسپانیا را دریبل ‌زد. حتی رونالدو هم دو بار به عقب آمد و توپ را از یامال گرفت. یامال یکشنبه‌شب بدترین بازیکن زمین شد، چون روبه‌روی بهترین بازیکن جام بازی می‌کرد؛ مقابل نونو مندس.
عملکرد نونو در فینال مقابل نامزد اصلی توپ طلای امسال: یک‌گل، یک حرکت منجر به گل، ۷دوئل برنده، ۲بازپس‌گیری توپ، ۳دفع توپ، ۴تکل موفق و چندین دریبل موفق مقابل یکی از تکنیکی‌ترین بازیکنان فعلی جهان. مندس حتی یک‌بار هم دریبل نخورد.
یامال در این بازی 21بار توپ از دست داد و بدترین بازیکن زمین بود، اما برچسب‌ها و حمایت‌های رسانه‌ای باعث شد که او از همه سایت‌ها نمره نزدیک به 8بگیرد. حالا که صحبت از برچسب شد، باید از خود تیم ملی اسپانیا هم بگوییم که فریب همین برچسب‌ها را خورد. برخلاف انتظار، بازی فینال که 4گل داشت و در پنالتی تکلیف قهرمانش مشخص شد، بازی زیبایی نبود. در شرایطی که دیدار رده‌بندی بین فرانسه و آلمان در حد فینال جام‌جهانی از آب در آمد، نمایش اسپانیا و پرتغال چنگی به دل نزد. شاید این شکست برای اسپانیایی‌ها لازم بود. آنها زیادی فریب نتایج‌شان را خورده بودند و در بازی با هلند هم حق‌شان صعود نبود و در پیروزی 5بر 4مقابل فرانسه هم شانس آوردند که گل‌های حریف دو رقمی نشد.
در بازی فینال رونالدو دقیقه90به‌دلیل مصدومیت تعویض شد. او مثل بازی نیمه‌نهایی سرحال نبود، چون با مصدومیت بازی می‌کرد: «من مصدوم بودم و موقع گرم کردن احساس ناراحتی داشتم، اما اگر لازم بود برای پرتغال پایم را بشکنم، این کار را هم می‌کردم... من عناوین زیادی دارم، اما هیچ‌چیز مثل پیروزی با تیم ملی برابری نمی‌کند. ما کشوری کوچک با جاه‌طلبی‌های بزرگ هستیم.»

   تعداد جام‌های ملی کریستیانو به عدد3رسید؛ 2جام لیگ ملت‌ها، یک‌جام یورو و یک‌شکست در فینال یورو2004.
   رونالدو در سی‌ونهمین فینال حاضر شد، با 36قهرمانی. البته برای نخستین بار بود که او در یک فینال برای پرتغال گل می‌زد. رونالدو به رکورد رایان گیگز رسید: لیونل مسی 45‌جام، دنی آلوز 44جام، مکسول و آندرس اینیستا 37جام، رایان گیگز و کریس رونالدو 36جام، کریم بنزما، ‌ویتور بایا، سرخیو بوسکتس، جرارد پیکه و کنی دالگلیش 35جام، مارکینیوش و زلاتان ابراهیموویچ 34جام.
   رونالدو با 8گل در 9بازی و گلزنی در هر سه مرحله حذفی آقای گل این رقابت‌ها شد. بازیکنی که در عربستان و آسیا بازی می‌کند، دو برابر نزدیک‌ترین رقبایش، یعنی اویارسابال، فلوریان ورتس، کلیندینسنت و کولوموانی گل زد.
   کریس در ادوار لیگ ملت‌ها 15بار موفق به گلزنی شده و ارلینگ هالند با 19گل بهترین گلزن این رقابت‌هاست اما او تاکنون در سطح A بازی نکرده.
   گلی که رونالدو به اسپانیا زد گل شماره938او در دویست‌وبیست‌ویکمین بازی ملی بود (با 45پاس‌گل). او حالا فقط 62گل تا رکورد 1000گل رسمی فاصله دارد.
   پرتغال قبل از رونالدو در 3دوره از ۱۷دوره جام جهانی حاضر شده بود و بهترین رتبه این تیم در این جام‌ها سومی سال ۱۹۶۶بود. این تیم قبل از رونالدو ۳بار هم در ۱۱دوره یورو حاضر بود بدون اینکه به‌عنوان و رتبه خاصی برسد. و اما پرتغال پس از رونالدو؛ آنها در هر ۵‌دوره جام جهانی و در همه ۶دوره یورو حاضر شدند، به قهرمانی یورو۲۰۱۶، نایب‌قهرمانی یورو2004و قهرمانی لیگ ملت‌های اروپا ۲۰۱۹ و ۲۰۲۵ رسیدند.
   کاپیتان پرتغال آینده‌اش را نیز مشخص کرد. او با رد کردن پیشنهادهای باشگاه‌های حاضر در جام‌جهانی باشگاه‌ها اعلام کرد که در النصر می‌ماند. کریستیانو رونالدو: «آینده من؟ اساسا هیچ‌چیز تغییر نخواهد کرد. ماندن در النصر؟ بله».
   آمار دیگو کاستا، دروازه‌بان پرتغال در مهار پنالتی: 28ضربه پنالتی دریافتی، 17گل خورده، 11مهار، 39.3 درصد سیو پنالتی. کاستا در جام ملت‌های اروپا۲۰۲۴ هم موفق شده بود هر سه پنالتی مقابل اسلوونی را مهار کند.
   اویارسابال مرد فینال‌های تیم ملی اسپانیاست؛ گلزنی در فینال لیگ ملت‌های اروپا ۲۰۲۱ (مقابل فرانسه)، فینال یورو۲۰۲۴ (مقابل انگلیس) و فینال لیگ ملت‌های۲۰۲۵ (مقابل پرتغال).
   در 4سطح لیگ ملت‌های این دوره 184بازی برگزار شد؛ با ۴۹۸گل زده شده(2.71 گل به‌ازای هر بازی) و حضور4.293.898 تماشاگر (23.336 نفر به‌ازای هر بازی). گیوکرش از سوئد با 9گل هم بهترین گلزن همه سطوح بود. میانگین گلزنی در لیگ اصلی بالاتر بود. در لیگ سطح A، ۶۰مسابقه برگزار شد و ۱۹۰گل به ثمر رسید(۳.۱۷گل در هر مسابقه).
   لیگ ملت‌های 2024-25تا حدودی با مسابقات انتخابی جام‌جهانی فیفا۲۰۲۶ در اروپا مرتبط است. 12تیم برتر گروه‌های انتخابی پس از دور اول (مرحله گروهی) مستقیم به جام‌جهانی راه پیدا می‌کنند و در دور دوم (پلی‌آف) 12تیم دوم گروه‌ها به همراه 4تیم برتر لیگ ملت‌ها، براساس رتبه کلی لیگ ملت‌ها که خارج از 2تیم برتر گروه انتخابی خود قرار گرفته‌اند، برگزار می‌شود. پلی‌آف‌ها به 4مسیر تقسیم و در 2دور حذفی تک مسابقه‌ای (نیمه‌نهایی و فینال، با قرعه‌کشی تیم‌های میزبان) برگزار می‌شوند و 4تیم دیگر نیز از بین آنها به جام‌جهانی صعود می‌کند.
   پرتغال (2)، فرانسه و اسپانیا تاکنون قهرمان این رقابت‌ها شده‌اند.
   جوان‌ترین گلزن ادوار لیگ ملت‌ها: کنستانتینوس کارتساس با ۱۷سال و ۱۲۴روز سن، گلی که او برای یونان و به اسکاتلند زد(۲۳ مارس ۲۰۲۵ در بازی‌های پلی‌آف صعود/سقوط 25-2024)‌ 
   مسن‌ترین گلزن: کریستیانو رونالدو با 40سال و 123روز سن، گلی که برای پرتغال به اسپانیا زد(8ژوئن 2025در فینال2025).

 

این خبر را به اشتراک بگذارید