• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
شنبه 13 مرداد 1397
کد مطلب : 25535
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/229J
+
-

راه‌اندازی سامانه انتخاب رشته مجازی

خبر
راه‌اندازی سامانه انتخاب رشته مجازی


مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور از احتمال ارائه مشاوره‌های نادرست و غلط درخصوص انتخاب رشته داوطلبان مجاز به انتخاب رشته در کنکور‌۹۷ هشدار داد و گفت: داوطلبان می‌توانند در این زمینه از امکان انتخاب رشته مجازی سازمان سنجش استفاده کنند. حسین توکلی در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن اعلام این مطلب اظهار کرد: براساس گزارش‌های رسیده، برخی مؤسسات و مشاوران با وجود آگاهی کامل از محتویات کارنامه داوطلب، با ارائه اطلاعات ناقص و نادرست به داوطلبان مشاوره غلط می‌دهند. به‌عنوان مثال، یکی از این نمونه‌ها که طی روزهای گذشته در فضای مجازی پخش شده، عبارت است از اینکه اعلام شده سازمان سنجش، رتبه‌های ایثارگران با رتبه‌های مناطق یک و2 و 3 را جمع کرده و رتبه‌ها نامناسب به‌نظر می‌رسد و به همین دلیل رتبه‌های 7هزار کارنامه در انتخاب رشته، 2هزار و ۵۰۰ لحاظ می‌شود. وی ادامه داد: مطالب فوق و مطالب مشابه آن نادرست بوده و با توجه به تعداد اندک داوطلبان، سهمیه ایثارگران که رتبه منطقه‌ای هم گرفته‌اند، در رتبه داوطلبان اختلاف قابل توجهی ایجاد نمی‌شود. توکلی گفت: توصیه می‌شود داوطلبان درباره کارنامه منتشره و انتخاب رشته به مواردی که اعلام می‌شود دقت کنند، چند موضوع مهم در این زمینه باید مورد توجه داوطلبان قرار گیرد.

به گفته مشاور عالی سازمان سنجش و آموزش کشور، داوطلبان بر اساس مندرجات کارنامه و رتبه و نمره نهایی زیرگروه ارائه شده در کارنامه، انتخاب رشته کنند. همچنین داوطلبان جهت آگاهی از شانس قبولی خود در دانشگاه مورد نظرشان می‌توانند از سامانه انتخاب رشته مجازی که از امروز (شنبه ۱۳ مرداد) در سایت سازمان سنجش فعال خواهد شد، استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه تبلیغات نادرست موجب گمراهی داوطلبان کنکور می‌شود، یادآور شد: در تبلیغات برخی مؤسسات در صدا و سیما، نسبت به اعلام قبولی افرادی با رتبه‌های بالا (از نظر عددی بالای 2هزار) در دانشگاه‌های معتبر اشاره می‌شود که براساس بررسی‌های انجام شده در سازمان سنجش، موارد اعلام‌شده مربوط به رشته‌های پذیرش صرفا با سوابق تحصیلی (بدون آزمون) است که عملا رتبه و نمره کنکور در پذیرش آنها ملاک عمل نیست. توکلی گفت: این نوع پذیرش مربوط به مؤسسات غیرانتفاعی، پیام نور و پردیس‌های خودگردان غیرپزشکی دانشگاه‌هاست. همچنین این اطلاعات ناقص باعث اشتباه در انتخاب رشته و سوق داوطلبان به این مؤسسات می‌شود و نوعی سوءاستفاده مالی است.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید