
راهحل بحران آب تهران
اعضای شورای شهر در سیصد و هفدهمین جلسه پارلمان شهری درباره کمآبی پایتخت ابراز نگرانی و پیشنهادهایی ارائه کردند

پریسا نوری-روزنامهنگار
این موضوع به صحن شورای اسلامی شهر هم کشیده شد و نمایندگان مردم در پارلمان شهری روز گذشته در سیصد و هفدهمین جلسه شورا با ابراز نگرانی از آن موضوعاتی مطرح کردند. مهدی چمران، رئیس شورای شهر هم تأکید کرد که راهحل این بحران انتقال آب به تهران است. بخشی از صحبتهای طرحشده در این جلسه را میخوانید.
لزوم آبیاری کارآمد و مدیریت منابع آبی در مدیریت شهری
مهدی عباسی، عضو شورای اسلامی شهر تهران با طرح دغدغههای مردم در تنشهای آبی، چند راهکار برای برونرفت پایتخت از این مشکل داشت و گفت که، راهکارهای مختلفی برای کاهش بحران آب وجود دارد که بخشی از آن توسط سازمان بوستانها به بار نشسته و توزیع، انتقال و بازچرخانی آب برای توسعه فضای سبز در دست اقدام است؛ اما پیمانکاران فضای سبز به منابع آبی دسترسی دارند و صرفهجویی در مصرف آب توسط آنها رعایت نمیشود، بنابراین کاهش مصرف آب بهعنوان یک ضرورت مورد تأکید است تا فضای سبز را در کنار حفظ منابع آبی شاهد باشیم؛ بنابراین از سازمان بوستانها درخواست داریم نسبت به آبیاری کارآمد و مدیریت منابع آبی اقدام و گزارش آن را ارائه کند. شهرداری تهران هم نسبت به انتقال و بازچرخانی آب و ایجاد تصفیه خانهها و صرفهجویی در مصرف آب در مجموعههای مدیریت شهری اقدام کند.
کمک کنید تا آب جیرهبندی نشود
همچنین مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران با ابراز نگرانی از بحران آب در پایتخت تأکید کرد که ما دچار کمآبی شدید هستیم و این موضوع را با وزیر نیرو مطرح کرده ایم. بهطور کلی حفر چاه را به صلاح تهران نمیدانیم و باید برای انتقال آب تلاش شود و بهصورت جهادی برای انتقال آب سد طالقان و لار اقدام کرد. وزارت نیرو برای انتقال این آب و اختصاص بودجه به آن از ما تقدیر کرد اما در این میان مردم هم باید برای صرفهجویی همراهی و برای آبی که مصرف میکنند مانند همان آب شیشهای که میخرند، ارزش قائل شوند. وگرنه ما دچار کمبود آب خواهیم شد و باید صرفهجویی شود تا شاهد جیرهبندی آب نباشیم.
آبفا پاسخگو نیست
احمد صادقی، رئیس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای اسلامی شهر تهران صحبتهایی با محوریت ضرورت تأمین مخازن آب اضطراری در تهران مطرح کرد و با بیان اینکه پایتخت سیاسی همواره در معرض حوادثی همچون زلزله بوده بر لزوم تامین آب پایتختنشینان در موقع بروز بحران تاکید کرد و توضیحاتی به این شرح ارائه داد: «براساس طرح تأمین آب اضطراری سال96 طرحی در شورا تصویب شد که مخازن آب هزار لیتری بهعنوان هدفی برای حفظ جان شهروندان در محلهها پیشبینی و آب آشامیدنی در مواقع بحران تامین شود .شورا به آب و فاضلاب اجازه داد که طرح را در تهران اجرایی کند و لایحه مرتبط را به شورا ارائه دهد و در 5سال مبالغ آن را در قبوض آب دریافت کند. بیش از ۱۰همت از سال۱۳۹۹ به بعد برای تأمین این مخازن دریافت شده که میتوانستند با این رقم تمام مخازن را تأمین کنند. اما پس از گذشت ۶سال از این مصوبه تنها ۲۰۱مخزن تعبیه شده است و آبفا پاسخگوی این موضوع نیست.
دستور جلسه چه بود؟
بندهایی از لایحه انتظامبخشی گردش کار کمیسیون ماده5 تصویب شد
دستور جلسه: بررسی طرح انتظامبخشی و ایجاد شفافیت در گردش کار دبیرخانه کمیسیون ماده5
نظر اعضای شورا: مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر رویکرد علمی در تصمیمگیریهای شهری، گفت: شهر تهران در گذشته بهدلیل برخی تصمیمهای احساسی دچار چالش شده و تغییرات شتابزده در قواعد شهرسازی باید به حداقل ممکن برسد. هدف اصلی از وجود این کمیسیون ایجاد استثنا نیست، بلکه اصلاح موارد خاص بر مبنای ضرورت کارشناسی است.
رأی اعضا: بخشهایی از آن با حداکثر آرای موافق به تصویب رسید.
چمران در جمع خبرنگاران چه گفت؟
مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران، در حاشیه سیصد و هفدهمین جلسه شورا به روال همیشه در جمع خبرنگاران حضور یافت و به سؤالهای آنها به این شرح پاسخ داد.
نتیجه ساخت و تحویل واگنهای سفارشی: موافقتهایی صورت پذیرفته است. قرار بود معاون وزیر کشور و معاون اول رئیسجمهور از روند ساخت واگنها در کشور چین بازدیدی داشته باشند که این بازدید لغو و مقرر شده نمایندگانی از کشور چین به ایران بیایند و مذاکراتی درباره زمانبندی تحویل و سایر مسائل درصورت وجود، انجام پذیرد، البته اینها همه حرف است و ما امیدواریم وعدههای داده شده اجرایی شود.
تفاوت و تأثیر واگن وارداتی با واگنهای داخلی: نه فقط واگن مترو که درباره اتوبوس نیز مباحثی در هیأت حل اختلاف مطرح و تأکید شد که ما بهدنبال خرید خارجی نیستیم اما بهدلیل کمبود، مجبور به جبران از طریق واردات از خارج از کشور هستیم تا زمانی که به مرحله خودکفایی و تولید داخلی برسیم؛ این نکته اصلی است لذا هزار واگنی که سهم تهران بوده و 2هزار عدد واگنی که مصوبه مجلس در سال1392 است که قرار بود عملی شود اما تاکنون نشده است، باید جبران شود و در مرحله بعد به سمت تولید داخلی برویم و به این ترتیب چرخه متروی خود را بگردانیم و امیدواریم روزی یک واگن تولید داخلی داشته باشیم.
انتصابات سال جدید در شهرداری تهران: از نظر قانونی شورا نباید مداخلهای در موضوع انتصابات شهرداری داشته باشد و تنها درصورت درخواست خود شهرداری برای نظر مشورتی گاهی مداخلهای صورت میگیرد اما همواره بر این موضوع تأکید شده است که شورا موافقتی با جابهجاییهای مرتب و مداوم ندارد.
اقدامات انجام شده برای رفع معارض آب در میدان فتح: گفتوگوهایی در این زمینه با مسئولان ذیربط صورت گرفته و مقرر شده تمام تلاش و همکاری خود را درخصوص جابهجایی لوله آب بسیار طویل داشته باشند تا این مسئله حل شود. تصمیم بر آن بود که این کار در ایام عید نوروز انجام شود که متأسفانه بهدلیل نبود وسایل مورد نیاز این اتفاق نیفتاد اما تدابیری اتخاذ شد تا بدون قطعی آب و به مرور این اقدام صورت گیرد و این مسئله رفع شود.
انجام معاینه فنی خودروهای پلاک تهران در شهر تهران: اظهارات مدیرعامل ستاد مرکزی معاینه فنی خودروهای تهران در جلسه قبل صحن شورا ارزشمند و شفاف بود؛ اینکه خودرویی که هنوز به پایان دوره 4ساله خود نرسیده هنگام مراجعه مشخص میشود که دارای نقص است و حتی بسیار شنیده شده که خودروها یا اتوبوسها پس از ترخیص از کارخانه خراب میشوند، دلیل موجهی است بر انجام اقدام عاجل در اینباره، اگر باور داریم که معضل آلودگی هوا باید هرچه سریعتر حل شود بنابراین باید به موضوع معاینه فنی توجه بیشتری داشته باشیم، شرایط آب و هوایی تهران، مناسب نیست و باید در این زمینه سختگیریهای لازم صورت گیرد. هم راهنمایی و رانندگی و هم دوربینهای شهرداری باید این امر را به جد دنبال کنند، قبلا گفته شده و باز هم تأکید میشود خودروهایی که در تهران تردد میکنند در تهران هم معاینه فنی انجام دهند چرا که با دقت بیشتری انجام میشود.
سرنوشت تراموا در تهران: مقرر شد یکسری آزمایشهایی را شرکت حملونقل انجام دهد و ما نیز بهعنوان ناظر حضور داشته باشیم تا با توجه به نتیجه در اینباره تصمیمگیری شود، هنوز گزارش آزمایشها به شورا نرسیده است.