
بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران اسرائیلی به شکست این رژیم در جنگ غزه اعتراف کردهاند
اعتراف تلخ،شکست سخت

صهیونیستها اذعان دارند جنگی که طی بیش از 15ماه در غزه جریان داشت، خسارتبارترین و زیانبارترین نبردی است که تاکنون تلآویو متحمل شده است؛ جنگی که از اکتبر 2022در باریکه غزه آغاز شد،همچنان ادامه دارد. این گزارش قرار است تأثیرات جنگ غزه بر اسرائیل را از نگاه کارشناسان یا مقامات صهیونیست مورد بررسی و ارزیابی قرار دهد.
شکست سختی خوردیم
گیورا آیلند ، رئیس سابق شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی «شاباک»، اواخر بهمنماه یعنی کمتر از یکماه پیش در گفتوگو با روزنامه «معاریو» اعتراف کرد که اسرائیل در جنگ غزه شکست سختی خورد. وی با اشاره به توافق آتشبس در غزه این گفته خود را اینگونه تشریح کرد که شکست اسرائیل در جنگ غزه را میتوان با توجه به اینکه چهکسی به اهدافش رسید و کدام طرف اراده خود را بر طرف مقابل تحمیل کرد، سنجید. این ژنرال سابق رژیم صهیونیستی در ادامه برای دلیل شکست این رژیم در جنگ غزه در مقابل مقاومت فلسطین گفت: با توجه به توافق غزه، اسرائیل گذرگاه رفح را باز کرد، از محور نتساریم عقبنشینی کرد و هزاران فلسطینی به شمال غزه بازگشتند. پیشتر نیز گیورا آیلند اواخر دیماه و هنگام اعلام توافق آتشبس در غزه اعتراف کرد که «جنگ غزه با شکست فجیع اسرائیل و پیروزی حماس به پایان رسیده است.»
معتقدان به پیروزی: 8درصد
در همین رابطه روزنامه صهیونیستی معاریو نیز اعلام کرد که تنها ۸ درصد از اسرائیلیها معتقدند که کابینه نتانیاهو اهداف مورد نظر از جنگ غزه را بهصورت کامل محقق کرده است.
اسرائیل در وضعیت فرسایشی
آکادمی مطالعات امنیتی رژیم صهیونیستی نیز به تازگی در گزارشی اعلام کرده است که ارتش در مأموریتی که هیچ تأثیری بر شرایط پایان جنگ و اعلام توافق آتشبس نداشت، به فرسایش کشیده شد. اسرائیل حماس را از بین نبرد، چرا که قادر به این کار نبود.
پیچیدهترین جنگ برای اسرائیل
در دیماه گذشته درحالیکه جنگ اشغالگران در غزه به آتشبس نزدیک میشد، آیال علیمه، تحلیلگر مسائل نظامی رژیم صهیونیستی در شبکه تلویزیونی کان اسرائیل تأکید کرد که جنگ در نوار غزه در حال حاضر در حساسترین مراحل خود بهسر میبرد و ادامه این جنگ ممکن است باعث بروز چالشها و مشکلات اساسی در داخل تلآویو شود. وی مهمترین چالشهای این جنگ را در زمینه روند مبارزات و اهداف اعلامشده اسرائیل نسبت به جنگ دانست که تاکنون محقق نشده است، علاوه بر اینکه ادامه این روند میتواند بیش از پیش نشاندهنده تناقض بین اهداف اسرائیلیها باشد و محافل اسرائیلی نتوانند بر این تناقض سرپوش بگذارند که این بهمعنای تحقق نیافتن اهداف جنگ خواهد بود.
از بینرفتن بازدارندگی تلآویو
«عاموس هارئیل» دیگر کارشناس نظامی صهیونیست نیز پیش از دستیابی به آتشبس در غزه هشدار داده بود که در نتیجه طولانیشدن جنگ، حماس ارتش اسرائیل را در برابر چالشهای زیادی قرار میدهد که تنها منحصر به محورهای حملات و واردکردن تلفات سنگین به نظامیان ارتش و تجهیزات و خودروهای نظامی آنها نیست بلکه عمق سرزمینهای اشغالی را نیز در معرض آسیب قرار میدهد. این تحلیلگر مسائل نظامی توضیح داده بود که موشکهای شلیکشده به سمت تلآویو نشان داد که حماس همچنان قدرت ایجاد تزلزل در جبهه داخلی اسرائیل را دارد و از طرف دیگر تلآویو در برابر حملات حماس قدرت بازدارندگی ندارد.
اسرائیل در چاه عمیق
«ناحوم بارنیاع» تحلیلگر سیاسی روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت نیز در برنامهای اعلام کرد که حوادث اکتبر ۲۰۲۳ اسرائیل را در یک چاه عمیق فرو برد و خارجشدن از این چاه مستلزم تحقق اهداف جنگ است، اما این اهداف نیز غیرواقعی است و امکان تحقق آن وجود ندارد. وی با اشاره به روند تحولات جنگی در عرصه میدانی و عدمدستیابی به اهداف مورد نظر اسرائیل در جنگ، تأکید کرد که این رژیم تلفات انسانی زیادی را میان نظامیان خود متحمل شده و فاجعه انسانی را در نوار غزه رقم زده که مسئولیت آن بر عهده تلآویو است. بارنیاع تصریح کرد که جنگ غزه چهره بینالمللی رژیم صهیونیستی را به مخاطره انداخت و اسرائیل را در موقعیتی بسیار خطرناک در جامعه بینالمللی قرار داد.
اعتراف مؤسسه مطالعات امنیتی رژیم صهیونیستی
ماه گذشته نیز در جریان مبادله اسرای فلسطینی و اسرائیلی، مؤسسه مطالعات امنیتی اسرائیل اعلام کرد که اسرائیل از تحقق هدف اصلی خود در جنگ مبنی بر تخریب کامل تواناییهای نظامی و اداری جنبش حماس، عاجز ماند. این مؤسسه همچنین اشاره کرد که با وجود اینکه حماس خسارات بسیاری متحمل شد اما توانست همچنان به حیات خود ادامه دهد و اسرائیل از جنگ غزه متحمل هزینههای جبرانناپذیر اقتصادی و نظامی شد.
ناتوانی ارتش اسرائیل از تامین امنیت
پایگاه خبری صهیونیستی «واللا» در گزارشی همزمان با جنگ غزه نوشت که حادثه هفتم اکتبر فقط یک شکست نظامی و سیاسی نبود بلکه یک ناکامی بزرگ در دستیابی به پیروزی بود. به نوشته این پایگاه خبری عبریزبان، شهرکنشینان صهیونیست در این اندیشه هستند که شاید اسرائیل عمر طولانی نداشته باشد.
خفت و خواری کامل اسرائیل در غزه
«آویگدور لیبرمن» رهبر حزب «یسرائیل بیتنو» و وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی همزمان با جریانداشتن جنگ غزه در سالگرد این جنگ در پاییز گذشته اعتراف کرد که پس از یک سال جنگ علیه غزه، اسرائیل به جای پیروزی کامل، به خفت و خواری کامل رسیده است. وی افزود: اسرائیل نتوانست حماس را نابود کند و پس از ماهها جنگ بدون نتیجه و بیدستاورد در نوار غزه، ما روزبهروز بیشتر در بحرانهای داخلی و خارجی خود فرو میرویم.
اعتراف به شکست در عملیات توفانالاقصی
ارتش رژیم صهیونیستی در بیانیهای رسمی که یکماه پیش منتشر شد، اذعان کرد که در جریان حمله 7 اکتبر (15مهرماه 1402/طوفانالاقصی) نتوانست از شهرکنشینان مناطق همجوار غزه دفاع کند و یگان غزه این ارتش در همان ساعات اولیه در برابر حمله حماس شکست خورد. در این بیانیه تأکید شده است که موفقیتهای بهدستآمده در جنگ اخیر نمیتواند شکست روز ۷ اکتبر را پنهان کند. مسئولان سیاسی و نظامی اسرائیل پیشتر غزه را تهدیدی محدود تلقی کرده و تصور میکردند که بازدارندگی در برابر حماس برقرار شده است. اما حمله ۷ اکتبر این باور را بهکلی فروپاشید.
وضعیت بد معیشتی اشغالگران
روزنامه صهیونیستی هاآرتص چاپ تلآویو نیز در گزارشی همزمان با جنگ غزه نوشت که اسرائیل در جنگ غزه دچار مجموعهای از شکستها و صدمات در عرصههای دیپلماتیک، اقتصادی و اجتماعی شده است. هاآرتص تأکید کرد که تحریمها گسترش یافته و پیامدهای منفی بلندمدتی برای هزینههای زندگی و قدرت رقابت در اسرائیل داشته و اسرائیل عملاً شاهد افزایش قیمتها در ماههای اخیر بهعنوان یکی از تأثیرات جنگ غزه بوده است.
فاجعه بزرگ
«آوی دیختر» عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی در تابستان گذشته در اوج جنگ غزه تأکید کرد که اتفاقات هفتم اکتبر(عملیات طوفان الاقصی) شکست، ناکامی، فاجعه و اختلال بزرگی برای اسرائیل بوده است. این مقام صهیونیست، تصرف بخشی از سرزمینهای اشغالی توسط مقاومت فلسطین در کمتر از یک ساعت را بیانگر میزان قدرت مقاومت و ضعف رژیم اشغالگر دانست.