
غرش آب روی صخرههای سیاه

میگویند مسیر آبشار سیاهبند در ارتفاعات فرحزاد یکی از سختترین و خطرناکترین مسیرهای آبشارگردی است؛ مسیری بعد از جاده قدیمی کتل خاکی در دل کوههای البرز. قدیمیهای روستای فرحزاد آبشار سیاهبند را بهخوبی میشناسند؛ چون اکثر مردان فرحزادی علاقه خاصی به کوهنوردی دارند و برای گردش و تفریح هم شده مسیر کتل خاکی را پیموده و به آبشار سیاهبند رسیدهاند. سنگهای تیز و برنده در این مسیر بیشتر از هر جایی به چشم میخورد و خطر ریزش کوه همیشه وجود دارد.
«مصطفی لآلی» از پیرمردهای پا به سن گذاشته فرحزادی که علاقه خاصی به کوهنوردی دارد میگوید: «کوهها و صخرههای محدوده آبشار به رنگ سیاه هستند و همین باعث شده تا این محدوده به سیاهبند معروف شود. آبشار سیاهبند، قله سیاهبند و دره سیاهبند در این مسیر قرار دارند. بعد از کتل خاکی مسیر را باید به سمت آبشار عوض کنیم. این محدوده به دلیل صخرههای بزرگ و خطر ریزش کوه خطرناک است برای همین رسیدن به آبشار راهبلد میخواهد و هرکسی نمیتواند به آنجا برود.»
مسیر کتل خاکی همان مسیر قدیمی جاده فرحزاد به سمت امامزاده داوود(ع) است. در روزگار قدیم، این مسیر اصلی برای رفتن به امامزاده بود و زائران بیشماری از آنجا عبور می کردند. کتل خاکی بعد از یونجهزارهای معروف فرحزاد بود و بهنوعی استراحتگاه زائران و مسافران محسوب میشد و قهوهخانه داشت. لآلی میگوید: «سالها پیش دانشگاه آزاد این مسیر را تا کتل خاکی که قبلاً راه باریکه بود عریض کرده و قرار بود در نزدیکی آبشار سیاهبند مرکز تفریحی و هتل ساخته شود. برای همین ماشینهای شاسیبلند میتوانند تا ۵۰۰ متری آبشار بالا بیایند ولی از آنجا به بعد کوه ریزش کرده و باید مسیر را تا آبشار پیاده گز کنند.»
«اسماعیل حسنی» طبیعتگرد و آبشارگرد تهرانی، در باره آبشار سیاهبند میگوید: «به جرئت میتوان گفت این آبشار یکی از طویلترین و خطرناکترین آبشارهای تهران است. رسیدن تا پای آبشار کار سادهای نیست و خطر ریزش کوه و لغزندگی سنگهای سیاه اطراف آن وجود دارد. برای همین باید با همراهی کوهنوردان حرفهای و با تجهیزات به دیدن این آبشار زیبا برویم.»