• پنج شنبه 25 بهمن 1403
  • الْخَمِيس 14 شعبان 1446
  • 2025 Feb 13
پنج شنبه 25 بهمن 1403
کد مطلب : 248711
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/wjOAw
+
-

مراقب قاتل خاموش باشید

آموزش
مراقب قاتل خاموش باشید

سردترین روزهای سال فرارسیده و در این روزها استفاده از وسایل گرمایشی به اوج خود رسیده است. در این بین لازم است شهروندان با رعایت نکات ایمنی این روزها را به سلامت بگذرانند.
سید جلال ملکی، سخنگوی آتش‌نشانی تهران در این خصوص هشدارهای مهمی برای شهروندان دارد. او می‌گوید: یکی از خطراتی که شهروندان را تهدید می‌کند استفاده از وسایل گرمایشی غیراستاندارد در محیط‌های کوچک است. اینکه بخواهید همه راه‌های هوا را ببندید یا وسایل گرمایشی نامناسبی را اضافه کنید احتمال وقوع حادثه را بیشتر کرده‌اید. او ادامه می‌دهد: بررسی‌ها نشان می‌دهد بسیاری از قربانیان به‌دلیل استفاده از اجاق گاز به‌عنوان بخاری دچار گازگرفتگی شده و جان‌شان را از دست داده‌اند. به همین دلیل است که همیشه تأکید می‌شود: «اجاق گاز، بخاری نیست». در این‌باره لازم است این موارد را جدی بگیرید:
اجاق گازهای بزرگ و سایر وسایل گازسوزی که به‌طور ثابت در یک محل نصب می‌شوند باید به‌وسیله لوله فلزی به سیستم لوله کشی ساختمان وصل شوند. به هیچ‌وجه از اجاق گاز برای گرمایش استفاده نکنید؛ چراکه مونواکسید کربن ناشی از آن به‌خصوص در محیط‌های کوچک می‌تواند کشنده باشد. هنگام روشن کردن اجاق گاز ابتدا شمعک یا کبریت را روشن و سپس شیر گاز را باز کنید. در اجاق‌گازهايی که شمعک ندارند همیشه ابتدا کبریت را روشن و سپس شیر گاز را باز کنید. سررفتن ظرف غذا و مانند آنها روی اجاق گاز ممکن است باعث خاموش شدن گاز شود. بنابراین هنگام استفاده از اجاق گاز باید دقت شود که ظرف غذا سر نرود. چنانچه این عمل اتفاق افتاد و شعله خاموش شد باید فورا شیر گاز را بست و پس‌از خارج کردن گازمنتشر شده در فضای آشپزخانه، اجاق گاز را تمیز و آماده روشن کردن مجدد کرد. همیشه مراقب باشید که مشعل‌های اجاق گاز و ضمائم آن کاملا تمیز و مرتب باشد تا گاز بتواند به راحتی و به اندازه کافی به مشعل برسد و با شعله آبی بسوزد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید