سربازان وام 150میلیونی میگیرند
اولین خبر خوب را سردار موسیکمالی، مشاور عالی فرمانده قرارگاه مرکزی مهارتآموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح به سربازان داده است. به گفته او، در راستای افزایش اشتغالزایی سربازان، آنها در دوران خدمت، مهارتهای مختلفی یاد میگیرند تا بتوانند از این مهارتها پس از خدمت استفاده و برای خود شغلی ایجاد کنند. پس از مهارتآموزی نیز قرار است به این سربازان وام داده شود تا بتوانند کاری براساس نوع مهارت خود ایجاد کنند.
او مبلغ وام را از ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان متفاوت عنوان کرد و افزود: «سربازان در نوبت وامگیری هستند؛ البته خودمان هم میدانیم که این مبلغ مخصوصا در شهرهای بزرگ کم است، اما تعداد متقاضیان زیاد است و در تلاشیم تا مبلغ این وامها در بودجه کشوری افزایش پیدا کند.»
کمالی در پاسخ به این سؤال که محدودیتی در نوع مشاغل وجود دارد یا خیر، گفت: هیچ محدودیتی در نوع مشاغل ایجادی توسط سربازان وجود ندارد و در هر شغلی که افراد مهارت داشته یا آموزش دیده باشند میتوانند درخواست وام کنند.
او افزود: سالانه ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار سرباز، از خدمت وظیفه ترخیص میشوند. این افراد حدودا 2سال مشغول خدمت هستند و ما به آنها این فرصت را میدهیم که تا 3سال بعد از فراغت از خدمت بتوانند از این وام استفاده کنند.
آغاز غربالگری در 148مرکز أتیسم
خبر خوب دوم مربوط به اتیسمیهاست که «همایش ملی اتیسم، چالشها و راهکارها» روز پنجشنبه برای آنها برگزار و در آن از ایجاد شبکه ملی اتیسم خبر داده شد. به گفته سرپرست دفتر توانبخشی آموزشی، حرفهای و توانپزشکی سازمان بهزیستی کشور، اتیسم یک اختلال مستمر است، اما اگر در 2سال اول تشخیص داده شود در روند درمان خیلی موثر خواهد بود و وزارت بهداشت در این زمینه نقش بسیار مهمی دارد. نباید خیلی روی اتیسم مانور داده شود تا جایی که مردم بترسند، بلکه باید زمینههای علمی پیشگیری و بهبود مبتلایان به این اختلال را فراهم کرد. اکنون ۱۴۸مرکز اتیسم داریم و خدمات غربالگری را نیز شروع کردهایم.
زهرا نوعپرست افزود: به مراکز کمکهزینه میدهیم تا سهم هزینه خانوادهها کم و کمکی به خانواده شود. همچنین یکسری بستهها و کتاب به خانوادهها اختصاص میدهیم؛ بهعنوان سازمان بهزیستی در کنار شما هستیم، اما باید برنامه وجود داشته باشد؛ نه اینکه صرفا به خانوادهها استرس وارد کنیم، باید درست و سریع گام برداریم تا بتوانیم متوازن حرکت کنیم.
ریشههای گویشی فارسی و تاجیکی مطالعه میشود
پژوهشگاه فرهنگ فارسی تاجیکی همزمان با سفر رئیسجمهور کشورمان به تاجیکستان و در راستای گسترش روابط فرهنگی میان 2کشور با حضور سیدرضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی؛ مطلوبه خان ستاریان، وزیر فرهنگ تاجیکستان و صمد حسنزاده، رئیس اتاق ایران در شهر دوشنبه افتتاح شد. سیدرضا صالحی امیری در آیین افتتاح پژوهشگاه فرهنگ فارسی تاجیکی گفت: اعتقاد دارم افتتاح پژوهشگاه فرهنگ فارسی تاجیکی میتواند سرفصل جدیدی در توسعه روابط ایران و تاجیکستان باشد. نخستین پروژهای که در پژوهشگاه فرهنگ فارسی تاجیکی تعریف میشود، پروژه پژوهش روی ریشههای زبانی 2کشور است و ریشههای گویشهای تاجیکی و فارسی مورد مطالعه قرار میگیرد. وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بیان داشت: پژوهشکده زبانشناسی را مأمور خواهم کرد که این پروژه تکمیل شود و نسخههایی از آن به رؤسای جمهور 2کشور تقدیم شود تا بدانیم که این دو ملت برای همیشه تاریخ برای یکدیگر ماندگار خواهند بود و کنار هم میمانند.
خبر خوب
در همینه زمینه :