• پنج شنبه 10 آبان 1403
  • الْخَمِيس 27 ربیع الثانی 1446
  • 2024 Oct 31
سه شنبه 8 آبان 1403
کد مطلب : 238906
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/oYxmz
+
-

گرینویچ

پادشاه نودل

دنیای امروز، دنیای سرعت است و هر آنچه سرعت زندگی را بالا ببرد، طرفدار پیدا می‌کند. یکی از آنها، «نودل» است؛ غذایی پر طرفدار که در کسری از ثانیه آماده و به سرعت هم خورده می‌شود. این غذا در ژاپن هواداران فراوانی دارد و یکی از کسانی که به‌خاطر این غذا، این روزها اسمش سر زبان‌ها افتاده، «سوکوسکایسای اویاما» است؛ مردی که در ژاپن به پادشاه نودل معروف است و می‌گویند در 30سال اخیر، هر روز و لااقل در یکی از وعده‌های غذایی خود، نودل خورده است.
در ژاپن از این غذای محبوب، صدها نودل با طعم‌ها و افزودنی‌های گوناگون وجود دارد که اویاما، همه را امتحان کرده و برای خودش در دنیای نودل‌ها، تبدیل به یک صاحب‌نظر شده است. تازه در طول این سال‌ها، در تغییر مزه نودل‌ها و اضافه‌کردن مواد غذایی گوناگون به این غذا، ابتکاراتی هم داشته که آنها را به نام خودش ثبت کرده است. او یک مهندس است و سال‌ها پیش به‌خاطر عشقش به نودل، مهندسی را رها کرد و حالا در تلویزیون و شبکه‌های اجتماعی به یک منتقد حرفه‌ای نودل تبدیل شده است.
او در سال 2018و در یکی از مسابقه‌های تلویزیونی، قهرمان طبخ بهترین نودل با طعمی خاص شد و از آن روز به بعد به شهرت رسید. او در طول این سال‌ها، کلکسیونی از انواع نودل را نگه داشته که به حدود 6000نوع گوناگون می‌رسد. البته اویاما تعدادی نودل با طعم خاص هم به نام خودش ثبت کرده است.

پرتره‌هایی  با شیشه‌های ترک‌خورده

«نیال شوکلا»، نویسنده و کارگردان با استعدادی است؛ اما روزی تصمیم گرفت تغییری در شغلش ایجاد کند و شاید دم دستش، تنها یک شیشه و چکش بود و آنچه باید بشود، شد! او توانست با چکش، ترک‌هایی هنرمندانه روی شیشه ایجاد کند و با همین ترک‌های اتفاقی، نقش پرتره‌هایی خلاقانه را روی شیشه بیافریند؛ او حالا هنرمندی شناخته شده در سبک ترک‌های شیشه‌ای است.
این روزها مجله «موزه» چاپ لندن با او گفت‌‌و‌گو کرده است. او می‌گوید: وقتی تصاویر نخستین پرتره‌هایش را که با این سبک خلق کرده در صفحه‌ مجازی گذاشته، در 4روز اول، بیش از 4میلیون نفر از آن بازدید کردند و در سال اول، او بیش از 100هزار نفر دنبال‌کننده پیدا کرده است.
او معتقد است، در این هنر، جای اشتباه وجود ندارد و باید اعصابی پولادین داشت؛ زیرا اگر فشار ضربه چکش روی شیشه، بیش از حد باشد، روی شیشه ترکی بزرگ و بی‌قاعده ایجاد می‌شود و حتی گاهی اثر هنری می‌شکند و خرد می‌شود. اگر ضربه، کم‌اثر هم باشد، باز هم کار پیش نمی‌رود.
شوکلا به هفته‌نامه موزه می‌گوید: هنر ترک‌های شیشه‌ای، هنری تصادفی و منحصر‌به‌فرد است؛ زیرا نمی‌توان صد درصد، رد ترک‌های ایجاد شده را کنترل کرد.
به اعتبار نظر کارشناسان، این هنرمند خودآموز ترک‌های شیشه‌ای، حالا یکی از نام‌های شناخته شده در این هنر مدرن است.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید