• پنج شنبه 28 تیر 1403
  • الْخَمِيس 11 محرم 1446
  • 2024 Jul 18
سه شنبه 26 دی 1402
کد مطلب : 215769
+
-

انار در مطبخ

انار که به میوه تهران شهرت داشته و دارد در بسیاری از غذاهای پایتخت‌نشینان به‌عنوان چاشنی استفاده می‌شود.


قیمه‌ناری
مواد اصلی: گوشت، لپه، انار، برنج

تهران در گذشته انارستان‌های زیادی با انار‌های آبدار و ترش و شیرین داشته که در غذاهای مختلف استفاده می‌شده است. قیمه‌ناری یا قیمه‌پلو مهدی‌خان غذایی اصیل متعلق به بومیان تهران است. برای پخت این غذا ابتدا لپه را خیس کنید و ۱۲ ساعت کنار بگذارید. پیاز را خرد کنید و آن را تفت دهید. گوشت گوسفندی را به‌صورت قیمه‌ای خرد و لپه را آبکش کنید و همه مواد را به‌مدت ۵ دقیقه تفت بدهید. در ادامه آب ‌انار را داخل قابلمه بریزید و برنج را که از 2ساعت قبل خیس کرده‌اید، به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شود. اجازه بدهید آب غذا کشیده شود، سپس بگذارید تا برنج به‌مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد.


مرغ ‌ناری
مواد اصلی: مرغ، رب‌انار

پایه اصلی این خورش خوشرنگ و لذیذ رب انار و آب انار یا دانه‌های انار است که خواص فراوانی دارد و طعم بی‌نظیری به این خورش می‌دهد. ابتدا باید تکه‌های مرغ را مزه‌دار کنید و به‌مدت یک ساعت داخل یخچال استراحت بدهید و بعد مرغ را کمی تفت داده، سپس یک لیوان آب روی آن بریزید تا با حرارت کم یک ساعت بپزد. پیاز خرد شده را بگذارید تا نرم و سبک شود، سپس سیر رنده شده را به پیاز اضافه کنید و یک دقیقه بعد مقداری ادویه بریزید. حالا 2 قاشق رب ‌انار و یک قاشق رب ‌گوجه ‌فرنگی و مقداری زعفران دم‌کرده به آن اضافه کنید. در مرحله بعد سس آماده را به قابلمه مرغ که کاملا پخته است، بیفزایید. اجازه بدهید خورش به‌مدت نیم‌ساعت بجوشد سپس آلوخورشی را که از قبل خیس کرده‌اید همراه با آب انار داخل قابلمه بریزید تا ۴۵ دقیقه دیگر بجوشد و به غلظت برسد.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید