• چهار شنبه 3 بهمن 1403
  • الأرْبِعَاء 22 رجب 1446
  • 2025 Jan 22
چهار شنبه 12 مهر 1402
کد مطلب : 204595
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/pgn5N
+
-

آیا مکمل‌های غذایی واقعاً مغز را تقویت می‌کنند؟

بیش از ۵۰میلیون نفر در سراسر جهان دچار زوال عقل، یعنی بیماری‌ای که توانایی‌های شناختی را مختل می‌کند، هستند. توانایی‌های شناختی شامل حافظه، فکر‌کردن و توانایی برای انجام کارکردهای روزانه است. با وجود این آمار، بسیاری  به امید پیشگیری از زوال عقل و تقویت سلامت کلی مغز به مکمل‌ها روی می‌آورند. اما پژوهش‌ها نشان می‌دهد که بسیاری از افرادی که این مکمل‌ها را مصرف می‌کنند، از بی‌خطر‌بودن یا تأثیربخش‌بودن‌شان بر سلامت مغز آگاه نیستند. به‌علاوه برخی از این مکمل‌ها به‌عنوان درمان‌کننده برخی از بیماری‌ها و اختلال‌های مغز تبلیغ می‌شوند، بدون اینکه شواهدی در تأیید این ادعاها وجود داشته باشد.

هشدارهایی درباره مکمل‌ها
برندهای مکمل‌ها نمی‌توانند و نباید ادعا کنند که به‌عنوان درمانی برای یک بیماری معین مانند زوال عقل یا بیماری آلزایمر عمل می‌کنند. مکمل‌ها به‌خصوص  اگر به‌تنهایی مصرف شوند، برای پیشگیری، علاج یا درمان بیماری‌ها ساخته نشده‌اند. شواهد بسیاری از اهمیت کلی رژیم‌های غذایی و سبک زندگی در پیشگیری از بیماری‌ها وجود دارد. برعکس، شواهد چندانی در حمایت از استفاده از مکمل‌های غذایی به‌عنوان اقدام درمانی یا پیشگیری منفرد برای بیماری‌ها در دست نیست.بنابراین توصیه کلی این است که مکمل‌های مجوز‌دار را مصرف کنید، اما حتی چنین مکمل‌هایی لزوما برای همه افراد ایمن نبوده و به‌طورکلی هم مؤثر نیستند.

مواد مغذی برای سلامت مغز
پژوهش‌ها درباره سلامت مغز نشان داده‌اند که برخی‌ غذاها و مواد مغذی ممکن است نسبت به سایر غذاها برای مغز شما بهتر باشند. با وجود این، ممکن است فقط خوردن گهگاه این غذاهای سالم برای مغز کافی نباشد و رژیم غذایی کلی شما اهمیت بسیار بیشتری داشته باشد.
مصرف ناکافی برخی‌ مواد مغذی از طریق رژیم غذایی حتی ممکن است در برخی ‌موارد به نقصان شناختی بینجامد. شواهدی وجود دارد که مقدارهای ناکافی ویتامین B12 ممکن است به اختلال شناختی یا حتی زوال عقل بینجامد. به‌علاوه، برخی ‌بررسی‌ها نشان داده‌اند که کمبود آهن با ایجاد مشکلات شناختی همراه است.مواد مغذی گوناگون مانند مواد دارای خواص آنتی‌اکسیدان‌ها، ضدالتهابی و پروبیوتیک در بررسی‌های متعدد سلامت مغز ذکر شده‌اند. بررسی‌ها نشان داده‌اند که رژیم غذایی مدیترانه‌ای که بر میوه‌ها، سبزی‌ها و روغن زیتون متمرکز است نیز برای سلامت مغز سودمند است.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید