سیدمحمد فخار
منابع متعدد کلسیمی در سبک تغذیه ایرانی وجود دارد که از شیر و گوشت قرمز تا تخممرغ و حبوبات را شامل میشود اما یکی از مشتقات شیر در زمره مؤثرترین منابع جذب کلسیم قرار دارد و بهعلت کیفیت پروتئینهای جذبشونده خود میتواند علاوه بر کلسیم، سایر ریزمغذیهای مفید را برای بدن هدیه میآورد. «کشک» به دو شکل تر و خشک در برنامه تغذیه ایرانیها وجود دارد که نوع خشک آن بهعنوان یک مکمل روزانه بسیار مفید است. طبع کشک خشک، البته سرد و خشک است اما برای افرادی که مایلند رطوبت بدنشان را کاهش بدهند، کشک گزینه مناسبی است. کشک خوراک مقوی و مناسبی برای گرم مزاجان و دمویهاست. افراد سردمزاج نیز با رعایت اندازه و همراه با مصلحات نظیر نمک و نعناع خشک میتوانند از خواص شگفتانگیز کشک بهره ببرند. کشک با داشتن کلسیم فراوان، موجب تقویت استخوانها، تسکین دردهای استخوانی و پیشگیری از دردهای مزمن استخوانی میشود.
نه چندان کشکی
در همینه زمینه :