• سه شنبه 18 اردیبهشت 1403
  • الثُّلاثَاء 28 شوال 1445
  • 2024 May 07
دو شنبه 31 اردیبهشت 1397
کد مطلب : 16951
+
-

یک شهر جهانی با هنر ایرانی

شأن پایتخت سفال با حذف اجناس وارداتی از بازار لالجین، حفظ می‌شود

صنایع دستی
یک شهر جهانی با هنر ایرانی




سفر به لالجین و گشت‌وگذار در کارگاه‌های سفالگری و خرید از فروشگاه‌های سفال و سرامیک این شهر یکی از مهم‌ترین قسمت‌های سفر گردشگران به استان همدان محسوب می‌شود. به گزارش ایرنا، با وجود جهانی شدن لالجین همچنان محصولات وارداتی در فروشگاه‌های این شهر جولان می‌دهند که تهدیدی برای صنعت سفال و سرامیک این شهر
 است. 


سفال خارجی نداریم 

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری استان همدان با بیان اینکه سفال لالجین مشابه خارجی ندارد، گفت: عرضه تولیدات خارجی در لالجین می‌‌تواند تهدیدی برای بازار لالجین باشد. 
علی مالمیر در مورد عرضه سرامیک و کالاهای خارجی و چینی در لالجین اظهار داشت: سفال چینی و عرضه اجناس چینی موضوعاتی است که باید از یکدیگر تفکیک شوند. 
وی با اشاره به اینکه سفال خارجی نداریم، افزود: بخشی از تولیدات لالجین با شبیه‌‌سازی از کالاهای چینی تولید می‌‌شود. لالجین در حوزه صنایع ‌دستی به‌ عنوان شهر جهانی سفال ثبت شده است و اگر به دنبال حفظ این مزیت، منافع مثبت شهر و حمایت از تولیدکنندگان و فروشندگان هستیم باید برای حفظ مزیت سفال لالجین تلاش کنیم تا مصنوعات دیگری که از خارج کشور وارد و عرضه می‌‌شود شرایط جهانی شدن لالجین را تحت شعاع قرار ندهد. 


مجوز فروشگاه صنایع ‌دستی

مالمیر با اشاره به مصوبه مجلس شورای اسلامی با هدف حمایت از صنایع ‌دستی بیان کرد: این مصوبه نکته‌ای امیدوارکننده‌ است که اگر آیین‌نامه‌‌های آن آماده و اجرایی شود، شرایطی فراهم می‌آورد که سازمان میراث فرهنگی و معاونت صنایع ‌دستی بتوانند مجوز فروشگاه صنایع ‌دستی را اعطا کنند. 
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری استان همدان اضافه کرد: اگرچه تیم‌‌های بازرسی کالای قاچاق کشف‌شده از فروشگاه‌ها را گزارش می‌کنند، اما عمده کالاهایی که در فروشگاه‌‌های لالجین وجود دارد از مبادی رسمی وارد استان می‌شود و دارای اظهارنامه و برگ سبز است. 

مالمیر اضافه کرد: اگر اجناس خارجی که در فروشگاه‌‌های لالجین عرضه می‌شود از مبادی غیررسمی وارد شده بود، برخورد با آن در قالب کالای قاچاق آسان‌تر می‌‌شد اما از آنجا که این اجناس از مبادی رسمی به لحاظ حقوقی و قانونی وارد شده‌ است، وظیفه دستگاه‌هایی را که می‌‌خواهند برخورد کنند محدود می‌‌کند. 
وی اظهار کرد: عرضه سرامیک و کالاهای خارجی در لالجین عنوان شهر جهانی سفال را از آن سلب نمی‌‌کند اما عرضه تولیدات کشورهای خارجی در لالجین می‌‌تواند تهدیدی برای بازار لالجین باشد. 


سفال چینی نداریم 

معاون صنایع‌ دستی اداره‌ کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان نیز در خصوص وجود اجناس خارجی در لالجین اظهار داشت: سفال چینی در لالجین وجود ندارد و علت آن عوارض گمرکی بالاست. 
علیرضا قاسمی اضافه کرد: از زمانی که بر جمع‌آوری اجناس چینی از سطح مغازه‌های لالجین تاکید شد، گشت‌های مشترکی با همکاری این اداره کل، تعزیرات حکومتی، سازمان صنعت، معدن و تجارت و اتحادیه مربوطه از فروشگاه‌های لالجین سرکشی می‌کنند. 
وی بیان کرد: وقتی شهری به عنوان شهر جهانی سفال شناخته می‌شود دیگر نباید اجناس چینی در ویترین آن باشد و تاکید ما بر این شد که این اجناس باید از فروشگاه‌های لالجین 
خارج شود. 
معاون صنایع‌ دستی اداره‌ کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان اضافه کرد: اکثر اجناس چینی ارائه‌شده در لالجین به صورت قانونی وارد کشور شده‌‌اند که این امر یکی از معضلات اصلی صنایع دستی است. تلاش می‌شود جلو ورود کالاهای مشابه صنایع دستی گرفته شود و برای تحقق این هدف باید در سطح کشور تصمیم قاطعی برای آن گرفته شود. 
قاسمی اظهار داشت: از طرف دیگر با توجه به فرهنگی که در لالجین وجود دارد تلاش می‌کنیم فروشندگان را به جمع‌آوری اجناس چینی از سطح فروشگاه‌ها ترغیب کنیم. 


حمایت از کالای ایرانی

یکی از تولیدکنندگان و صاحبان فروشگاه عرضه سفال و سرامیک در لالجین گفت: امسال سال حمایت از کالای ایرانی است و سفال لالجین هم یکی از کالاهای باارزش ایرانی است که به دلیل شاخصه‌های ویژه خود به یک برند تبدیل شده و عنوان شهر جهانی سفال را نصیب لالجین کرده است. غلامعلی کریم‌پور افزود: باید در سال 97 در راه تحقق شعار سال همه مردم، مسئولان و فروشندگان سفال دست به دست هم بدهند و فروش کالای خارجی شامل سرامیک، سفال، ماسک‌ها، سوت‌ها و هزاران اشیای بی‌ربط را از شهرمان ریشه‌کن کنند. 

وی اضافه کرد: تولیدکنندگان سفال لالجین هم باید کالاهایی باکیفیت و بی‌نقص مطابق با سلیقه جامعه و نیاز روز مردم تولید و روانه بازار کنند تا دیگر بهانه مشتری برای خرید کالای چینی تنوع این محصولات نباشد. 
کریم‌پور با بیان اینکه به عنوان تولیدکننده تمایل داریم اجناس چینی جمع‌‌آوری شود، گفت: ما نمی‌خواهیم جز سفال و سرامیک لالجین اجناس دیگری در فروشگاه‌‌های این شهر فروخته شود، چراکه این امر زیبنده لالجین نیست و اکثر گردشگران این شهر برای خرید محصول بومی به این شهر سفر می‌کنند. 


فروش سفال خارجی ممنوع 

استاندار همدان چندی پیش بر خودداری از عرضه اجناس چینی در لالجین تاکید کرد و گفت: در سالی که توسط رهبر معظم انقلاب به نام حمایت از کالای ایرانی نامگذاری شده است، فروش اجناس خارجی در شهر جهانی سفال ممنوع می‌شود. 
محمدناصر نیکبخت با بیان اینکه لالجین دیگر یک شهر معمولی نیست و جایگاه آن خیلی بالا رفته و شهری جهانی است، افزود: در‌ شأن این شهر نیست که در آن سفال چینی به فروش برسد. وی با بیان اینکه همدان در سال 2018 پایتخت گردشگری آسیا و میزبان 2 اجلاس فراملی گردشگری است یادآوری کرد: باید لالجین بهترین شرایط گردشگری را برای این 2 اجلاس مهم داشته باشد. 
 

این خبر را به اشتراک بگذارید