• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
شنبه 8 اردیبهشت 1397
کد مطلب : 14002
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/k766
+
-

بالِ پرواز

بالِ پرواز

چند هفته بعد از شروع لیگ هفدهم، بازار پیش‌بینی‌ها و نظرسنجی‌ها در مورد بهترین خرید تابستانی داغ بود اما پایان فصل، زمان ایده‌آل‌تری برای قضاوت این خریدها به‌نظر می‌رسد. فصل نقل‌و‌انتقالات تابستانی و زمستانی لیگ هفدهم، حواشی پرشماری داشت اما غیبت برخی از نام‌های بزرگ در فهرست خریدهای موفقیت‌آمیز، ثابت می‌کند یک گذشته خوب برای درخشش هیچ بازیکنی در باشگاه جدید کافی نخواهد بود. همه لیگ‌برتری‌ها دیر یا زود، با هیاهوی نقل‌و‌انتقالات درگیر خواهند شد. حتی پرسپولیس که از خرید بازیکنان جدید محروم است، از همین حالا با حرف و حدیث‌هایی درمورد جدایی بازیکنان‌اش مواجه شده و با شایعه‌های زیادی دست‌و‌پنجه نرم می‌کند. بهترین خریدهای لیگ‌برتر هفدهم، حالا دیگر مشخص شده‌اند. بهترین خریدهای لیگ‌برتر هجدهم، کدام بازیکنان خواهند بود؟ 
     میلاد شیخ فخرالدینی(ذوب‌آهن)
در نفت تهران کاملا ناامیدکننده بود و وقتی فصل جدید را در گسترش فولاد آغاز کرد، به‌نظر می‌رسید دیگر همه استعدادش را از دست داده باشد. خرید میلاد فخرالدینی برای ذوب‌آهن یک ریسک بزرگ بود اما این ریسک به شکل ناباورانه‌ای جواب داد و این بازیکن تبدیل به یکی از بهترین مهره‌های تیم اصفهانی شد. او در هر 7مسابقه آسیایی ذوب به‌میدان رفت و در نیم‌فصل دوم لیگ برای تیم قلعه‌نویی 3گل و 3پاس به‌نام خودش ثبت کرده است. 
     سرور جپاروف (استقلال تهران) 
خرید این هافبک خلاق در فصل گذشته اتفاق افتاد اما محرومیت نقل‌و‌انتقالاتی استقلال موجب شد سرور نیم‌فصل دوم لیگ شانزدهم را در ترکیب سپاهان سپری کرد. در حالی که سپاهانی‌ها علاقه‌مند به‌حذف جپاروف بودند، استقلال با اصرار زیاد این بازیکن را برگرداند و ستاره آشنای فوتبال ازبکستان را به ترکیب‌اش اضافه کرد. شروع سرور رویایی نبود اما او به تدریج تبدیل به موثرترین بازیکن آبی‌های پایتخت شد. جپاروف زیر نظر شفر آزادی عمل بیشتری به‌دست آورد و طراح اصلی حملات این تیم شد. او در 35بازی این فصل برای استقلال 6گل به‌ثمر رسانده و 5پاس‌گل داده است. 
     لوسیانو پریرا (صنعت‌نفت آبادان) 
14گل زده و 8پاس‌گل در لیگ و جام‌حذفی، لوسیانو را در جایگاه تاثیرگذارترین مهره صنعت‌نفت‌آبادان قرار می‌دهد. او که از گسترش فولاد جذب شده بود، در کوتاه‌ترین زمان ممکن در تختی آبادان به محبوبیت قابل توجهی دست پیدا کرد. او برزیلی محبوب آبادانی‌ها به‌شمار می‌رفت و بار اصلی خط حمله تیم را به دوش می‌کشید. هواداران تیم فراز کمالوند امید زیادی دارند تا لوسیانو فصل بعد را از نیز در همین باشگاه سپری کند. 
     حسین ابراهیمی (سپیدرود رشت) 
بعد از سپری کردن دوران اوج در داماش گیلان، حسین ابراهیمی دیگر هرگز نتوانسته ‌بود انتظارات را برآورده کند. او حتی برای مدتی نیز بدون تیم ماند اما بازگشت به رشت دوباره این بازیکن را به گذشته‌اش نزدیک کرد. حسین بهترین خرید فصل باشگاه سپیدرود و تنها خرید قابل دفاع این تیم بود. بازیکنی که تنها 3مسابقه را از دست داد و با 5گل و 6پاس‌گل در لیگ، به یک وزنه قابل اتکار در این تیم تبدیل شد. بدون درخشش حسین، سپیدرود شانسی برای بقا در لیگ‌برتر به‌دست نمی‌آورد. 
     مامه بابا تیام (استقلال تهران)
درمورد کیفیت این مهاجم تردیدهای زیادی وجود داشت اما رزومه او، فراتر از سطح فوتبال ایران به‌نظر می‌رسید. مامه در دو مسابقه اول، صدای اعتراض را علیه خودش بلند کرد اما ناگهان با خونسردی مثال‌زدنی و آمادگی فوق‌العاده‌اش هواداران باشگاه را به‌وجد آورد. او هم در لیگ و هم در آسیا بزرگ‌ترین مشکل استقلال را حل کرد. تیمی که برای استفاده از ایده‌آل‌ترین موقعیت‌ها نیز با مشکل روبه‌رو بود، حالا با تیام بازیکنی را در اختیار داشت که برای تبدیل کردن متوسط‌ترین موقعیت‌ها به گل لحظه‌شماری می‌کرد.
     حامد لک (فولاد خوزستان) 
با 7کلین‌شیت در 19مسابقه تا پایان هفته بیست‌و‌نهم، حامد لک یکی از بهترین فصل‌های دوران فوتبالش را در اهواز سپری کرد. او که در سایپا استانداردهای یک گلر آماده را نداشت، با حضور در اهواز دوباره خوش درخشید  و حتی به اردوهای تیم‌ملی نیز فراخوانده شد. لک البته در چند هفته نیز روی نیمکت باشگاه نشست اما دوباره جایگاه اصلی‌اش را پس گرفت. واکنش‌های تماشایی، لک را به یکی از جذاب‌ترین سنگربانان لیگ برتر هفدهم تبدیل کردند.
     آرمان رمضانی( سایپا) 
فصل را در اکسین البرز آغاز کرد اما برای لیگ برتری‌شدن تا پایان فصل منتظر نماند. مهاجم سابق فجرسپاسی و ملوان در پنجره نقل‌و‌انتقالات زمستانی به سایپا ملحق شد و جای خالی محمد عباس‌زاده را در این تیم به خوبی پر کرد. او تقریبا به ازای هر دو مسابقه یک‌گل به‌ثمر رساند تا دیگر در این باشگاه هیچ‌کس از غیبت عباس‌زاده صحبت نکنند. آرمان یکی از 3‌ضلع مثلث رویایی خط حمله سایپا با مهدی ترابی و علی قلی‌زاده به شمار می‌رفت. ترابی و قلی‌زاده احتمالا در تابستان سایپا را ترک می‌کنند اما رمضانی در خط حمله این تیم باقی خواهد ماند. 
     احسان پهلوان (تراکتورسازی) 
انتقال او به تراکتورسازی را نمی‌توان یک «خرید» به‌حساب آورد اما به هر حال احسان یک انتخاب خوب برای باشگاه تبریزی بود. او برای سپری کردن دوران سربازی ناگهان از ذوب‌آهن جدا شد و برای تراکتورسازی به‌میدان رفت. در میان همه نفرات پرشماری که در نیم‌فصل دوم به تراکتور اضافه شدند، احسان پهلوان بهترین عملکرد را داشت. او در بازی‌های اول همه را به آینده تیم ساغلام امیدوار کرد اما این تیم تا پایان فصل هرگز از بحران جدا نشد. حتی با وجود پایان تلخ این فصل، احسان در تراکتور می‌ماند تا یک فصل رویایی را در این باشگاه آغاز کند. 
     داریوش شجاعیان (استقلال) 
اوایل فصل تصور می‌شد داریوش هم مثل بختیار رحمانی در مسیر یک جدایی اجباری زود هنگام از باشگاه قرار گرفته اما این هافبک تنها به زمان نیاز داشت تا خودش را پیدا کند. داریوش در تیم شفر با پاس‌های تماشایی و دریبل‌های دیدنی‌اش خوش درخشید. ستاره محروم هفته سی‌ام لیگ در 32بازی این فصل مجموعا 11گل و پاس‌گل را رقم زده است. اوج درخشش او در نیمه‌نهایی جام‌حذفی رقم خورد. این فصل می‌تواند با قهرمانی حذفی برای داریوش عالی تمام شود. 
     جاسم کرار (صنعت‌نفت آبادان) 
در آبادان نگرانی‌های زیادی در مورد انضباط و تعهد کرار وجود داشت اما او آرام‌ترین سال فوتبال‌اش در ایران را در آبادان سپری کرد. کرار البته چند بار تهدید به خداحافظی کرد اما درنهایت تا پایان فصل در این باشگاه ماندگار شد. کرار یکی از بهترین مهره‌های فصل صنعت‌نفت آبادان بود. او که روی سکوها نیز هواداران زیادی داشت، بارها با ایستگاهی‌های تماشایی‌اش به کمک تیم فراز کمالوند آمد.

این خبر را به اشتراک بگذارید