• پنج شنبه 28 تیر 1403
  • الْخَمِيس 11 محرم 1446
  • 2024 Jul 18
شنبه 9 مرداد 1400
کد مطلب : 136850
+
-

رکوردشکنی کرونا در مازندران ادامه دارد

تعداد بستری‌شدگان کرونایی مازندران از 2هزارو500 نفر هم عبور کرد تا موج پنجم به سهمگین‌ترین موج کرونایی این استان تبدیل شود

رکوردشکنی کرونا در مازندران ادامه دارد

اشکان جهان‌آرای-خبرنگار

در روزهای اخیر موج پنجم همه‌گیری ویروس کرونا بخش‌های زیادی از کشور را دربر گرفته‌است و بسیاری از استان‌ها با تعداد زیادی فوتی و مبتلایان جدید مواجهند. دراین میان مازندران جزو استان‌هایی است که روزهای سختی را پشت‌سر می‌گذارد؛ تعداد قربانیان همه‌گیری ویروس کرونا در مازندران در سال‌جاری از مرز 800نفر هم عبور کرده‌است و تخت‌های بیمارستانی این استان نیز روز به روز بیشتر از قبل در اشغال بیماران مبتلا به کرونا قرار می‌گیرند.
 درچنین وضعیتی تعطیلی 6روزه پایتخت هم مزید بر علت شد تا کارشناسان پیش‌بینی کنند، موج سفرها به این استان، روزهای کرونایی سختی را برای مازندران رقم خواهد زد؛ موضوعی که نگرانی‌ها را بابت خدمت‌رسانی به حجم قابل‌توجه بیماران جدید دوچندان
 می‌کند.
موج پنجم همه‌گیری ویروس کرونا در مازندران که از 30خردادماه آغاز شده بود، به‌سرعت درحال افزایش و گسترش و شکستن رکوردهای پیشین کرونا دراین استان است. تعداد بیماران کرونایی بستری شده در بیمارستان‌های مازندران روز پنجشنبه 7مرداد از 2هزارو950 نفر هم عبور کرد که بیشترین تعداد بستری‌شدگان کرونایی این استان، از ابتدای شیوع ویروس کرونا در اسفند 1398 تا امروز است.

سهمگین‌ترین موج
بررسی‌ها نشان می‌دهد در موج چهارم کرونا، بیشترین آمار بستری‌شدگان کرونایی مازندران هزارو644 نفر و در موج دوم هزارو416 نفر بود. در موج سوم این بیماری که دقیقا یک سال پیش رخ داده بود نیز بالاترین تعداد بستری‌شدگان هزارو913 نفر بود. با عبور تعداد بستری‌شدگان کرونایی مازندران از 2هزارو950 نفر، حالا رکورد مجموع بستری‌شدگان کرونایی مازندران که مربوط به موج نخست این بیماری و اسفند 1398 بود نیز شکسته شد تا موج پنجم سهمگین‌ترین موج کرونایی این استان شود. تعداد بالای مرگ‌های کرونایی در مازندران نیز نشان می‌دهد که شرایط این استان بحرانی است؛ فروردین‌ماه امسال و در موج چهارم کرونا 250بیمار مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستان‌های مازندران جان باختند. این تعداد در اردیبهشت‌ماه به‌دلیل استمرار موج چهارم، به 279نفر رسید. اما خردادماه با فروکش کردن همه‌گیری ویروس کرونا، به 66نفر کاهش یافت. از اواخر خردادماه که موج پنجم همه‌گیری ویروس کرونا پس از بی‌توجهی‌ها و عادی‌انگاری‌ها به شکلی آرام آغاز شد تا 20تیر تعداد مرگ‌های کرونایی در این استان بین یک تا 4نفر در هر روز در نوسان بود، اما از 21تیر این تعداد دوباره روند افزایشی به‌خود گرفت و به 6 تا 18نفر در روز رسید. نتیجه این روند نیز مرگ 167بیمار مبتلا به کرونا در مازندران طی یک ماه بود. اینها درحالی‌است که به‌نظر می‌رسد این روند کماکان ادامه دارد؛ فقط در 7 روز نخست ماه‌جاری، 108نفر در بیمارستان‌های این استان براثر ابتلا به ویروس کرونا جان باختند که با احتساب 672جان‌باخته کرونا در 4ماه ابتدایی سال، مجموع قربانیان کرونا دراین استان طی 132 روز را به 870 نفر رساند.

موج عادی‌انگاری‌ها
رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی مازندران درباره وضعیت کرونایی مازندران می‌گوید: متأسفانه با توجه به اتفاق‌هایی که در چند هفته اخیر افتاد و عادی‌انگاری‌ها و بی‌توجهی‌های جامعه نسبت به همه‌گیری ویروس کرونا، با وجود گذر از قله هر 4موج قبلی، همچنان روند شیوع کرونا در مازندران افزایشی است.
دکتر «سیدعباس موسوی» می‌افزاید: وضعیت موجود نشان می‌دهد که سویه جدید این ویروس با توجه به سرعت بالای انتقال، افزایش بیش ازحد انتظاری را در مازندران رقم زده‌است. 
وی ادامه می‌دهد: اکنون بیش از 2 هزار و 950 بیمار کرونایی در بیمارستان‌های مازندران بستری هستند که بالاترین تعداد بستری‌شدگان کرونایی در مازندران است و با استمرار این وضعیت، روند ارائه خدمات به بیماران با مشکل مواجه خواهد شد. متأسفانه تعداد مراجعه‌های سرپایی مربوط به ابتلا به ویروس کرونا نیز در مازندران افزایشی است و به حدود 7هزار نفر در روز رسیده‌است.
موسوی با اشاره به عادی‌انگاری جامعه نسبت به همه‌گیری ویروس کرونا و پروتکل‌های بهداشتی اظهار می‌کند: در جامعه برخی به‌گونه‌ای رفتار می‌کنند که انگار هیچ اتفاق خاصی نیفتاده‌است. به‌همین دلیل شاهد برپایی محافل خانوادگی و مهمانی‌های مختلف اعم از جشن‌ها و مراسم عزا هستیم.
وی تصریح می‌کند: مسافرت‌ها به شکل گسترده‌ای انجام می‌شود و در رفتار برخی افراد جامعه هیچ نشانه‌ای حاکی از شرایط بحرانی و همه‌‌گیری بیماری مهلکی به نام کویید19 دیده نمی‌شود. حتی با توجه به اوضاع بغرنج کنونی، می‌بینیم که تعداد عروسی‌ها بیشتر شده‌است.
این مسئول با بیان اینکه تعطیلی 6 روزه تهران نیز مشکل ما در مازندران را چندبرابر کرد، می‌گوید:‌ می‌دانیم که مردم از در خانه ماندن خسته شده‌اند، اما همه باید دست به دست هم دهیم تا گردش ویروس کرونا را متوقف کنیم.

روزهای سخت پیش‌رو
در مازندران با احتساب تخت‌های بیمارستان‌های بخش خصوصی، حدود 4هزارو500 تخت برای بیماران وجود دارد که درحال‌حاضر حدود 3 هزار تخت در اختیار بیماران کرونایی قرارگرفته است. در برخی بیمارستان‌های استان حتی تخت بخش‌های تخصصی نیز به بیماران کرونایی اختصاص یافته است.
بیمارستان آیت‌الله طالقانی چالوس یکی از بیمارستان‌هایی است که طی روزهای اخیر بخش جراحی قلب آن به بیماران کرونایی اختصاص داده شده‌است. در شهرستان قائمشهر نیز ظرفیت همه بیمارستان‌ها تکمیل شده و پیش‌بینی می‌شود با توجه به وضعیت موجود در مازندران و حضور یک هفته‌ای مسافران دراین استان در دوران اوج همه‌گیری ویروس کرونا، روند افزایشی تعداد مبتلایان به ویروس کرونا همچنان ادامه داشته باشد و احتمالا مازندران در روزهای آینده با چالش‌های جدی‌تری در ارائه خدمات درمانی به بیماران مواجه خواهد شد.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید