• شنبه 8 اردیبهشت 1403
  • السَّبْت 18 شوال 1445
  • 2024 Apr 27
سه شنبه 22 مرداد 1398
کد مطلب : 72051
+
-

مزاحمانی در پیاده‌رو

در شهر
مزاحمانی در پیاده‌رو

حقوق مردم در حوزه عمومی از جمله بخش‌هایی در جامعه است که گاهی مورد بی‌توجهی برخی قرار می‌گیرد و این روزها نقض آن به‌ویژه در حوزه معابر شهری و پیاده‌روها بسیار شنیده می‌شود. به گزارش ایرنا. حضور برخی صنوف که شهرداری آنها را به عنوان صنوف مزاحم می‌شناسد گاهی اوقات شرایطی را برای نقض حقوق عمومی به‌وجود می‌آورد که برخی دستگاه‌های دولتی و شهری تنها راه رفع این نقض حقوق و مزاحمت‌ها برای مردم را در خارج کردن آنها از مرکز شهر دیده‌اند. بنگاه‌های فروش خودرو یکی از این صنوف مزاحم محسوب می‌شوند که فعالیت گسترده آنها در برخی خیابان‌های شهر سنندج مشکلاتی را برای شهروندان به‌ویژه افراد کهنسال، کودکان و زنان هنگام تردد از پیاده‌رو مقابل این اماکن صنفی به‌ وجود آورده است.

 بلوار توحید شهر سنندج این روزها به محل تمرکز بسیاری از بنگاه‌های خرید و فروش خودرو و دلال‌های این بازار تبدیل شده و هر روز شاهد تجمع خودروهایی در 2 طرف بلوار هستیم که علاوه بر تعرض به پیاده‌روها و نقض حقوق عمومی ‌باعث ترافیک در این مسیر نیز شده‌اند، ایجاد ترافیک در این مسیر علاوه بر هدررفت زمان، افزایش مصرف سوخت و فشارهای روحی، تبعات دیگری هم در پی دارد.

 با توجه به این‌که بلوار توحید مسیر ورودی و خروجی به بیمارستان توحید (بیمارستان تخصصی قلب) شهر سنندج است، وجود این ترافیک گاهی اوقات مانع سرعت عمل خودروهای اورژانسی مرکز فوریت‌های پزشکی در انتقال بیماران می‌شود و حتی می‌تواند موجب به خطر افتادن جان بیماری شود.


دود بی‌توجهی‌ها به چشم خود مردم می‌رود

تکنیسین فوریت‌های پزشکی در این باره با اشاره به ترافیک برخی از مسیرها و معطلی آنها در زمان انتقال بیمار یا زمان حضور بر بالین بیماران اورژانسی گفت:‌ ترافیک بلای جان مردم و کارکنان فوریت‌های پزشکی شده است. «طالب اسفندمز» اضافه کرد:‌ زمان طلایی برای رسیدن بر بالین یک بیمار سکته مغزی 4 تا ۶ دقیقه است. اگر اکسیژن به او نرسد آسیب می‌بیند، بنابراین دقیقه‌ها و ثانیه‌ها هم در کار ما اهمیت بسزایی دارد.

وی با اشاره به اعتراض مردم به این‌که دیر بر سر بیمار می‌رسیم، اظهار کرد:‌ در یکی از تجربه‌های کاری خود به یاد دارم بیماری در میدان بسیج شرایط حساسی داشت و با همه شوک‌ها و انجام CPR نتوانستیم او را احیا کنیم که اگر مسیر ترافیک کمتری داشت و زودتر به بیمارستان می‌رسیدیم احتمال زنده ماندن او بیشتر می‌بود. اسفندمز به بی‌توجهی برخی افراد جامعه به حضور آمبولانس‌های فوریت‌های پزشکی در معابر نیز اشاره کرد و افزود:‌ بسیاری گمان می‌کنند اگر بیماری در آمبولانس نباشد نباید ما عجله‌ای داشته یا آژیر را روشن کنیم، اما به این موضوع آگاه نیستند که در آن زمان در حال اعزام به بالین بیماری بدحال هستیم پس نیاز است راه را برای عبور ما باز کنند.

 وی تاکید کرد:‌ هیچ تکنیسینی تمایلی به روشن کردن آژیر ندارد چراکه هم برای خود او و هم برای بیمار استرس‌زاست اما حتی با روشن کردن آژیر نیز مسیر برای عبور باز نمی‌شود و بارها به این دلیل ناسزا هم شنیده‌ایم. اسنفندمز در رابطه با ترافیکی که به دلیل وجود مشاوران فروش خودرو در بلوار توحید ایجاد شده است، گفت:‌ بارها در این زمینه از مسئولان شهری و استانی برای ساماندهی درخواست کرده‌ایم اما بعد از سال‌ها هیچ تغییری در وضعیت این بلوار به‌ویژه ابتدای آن دیده نشده است.

وی یادآور شد: دود بی‌توجهی به تردد آمبولانس‌های فوریت‌های پزشکی از سوی مردم و یا کسانی که برای کسب و کار در این مسیر حضور دارند و راهبندان ایجاد می‌کنند در نهایت به چشم خود مردم می‌رود. صحبت‌های این تکنیسین فوریت‌های پزشکی به‌خوبی نشان داد بی‌توجهی به حقوق عمومی توسط تک‌تک افراد جامعه دور تسلسلی از نقض حقوق همین افراد جامعه را موجب می‌شود.


تعیین مشاوری برای خروج مشاوران از شهر

شهردار سنندج هم در مورد صنوف مزاحمی که عملکرد آنها به نقض حقوق عمومی انجامیده است، گفت:‌ صنوف مزاحم از جمله مصالح‌فروشی‌ها و تعمیرگاه‌ها، مشکلاتی را برای مردم به وجود آورده‌اند و طرحی برای ساماندهی و انتقال آنها به خارج از نقاط پرتردد مرکزی شهر مدنظر بوده است. «حشمت‌الله صیدی» افزود:‌ در جلساتی که با اداره صنعت، معدن و تجارت، فرمانداری سنندج، استانداری کردستان و اتحادیه‌های مرتبط داشته‌ایم، مسائل مختلف را بررسی کرده‌ایم و خواسته‌ایم بعد از مطالعه راهکاری ارائه دهند که چه زمینی برای هر کدام از این صنوف مزاحم مناسب است.  وی اظهار کرد:‌ بنگاه‌داران و مشاورین فروش خودرو هم صنوف مزاحم محسوب می‌شوند و برای خروج آنها از نقاط مرکزی شهر برنامه‌ریزی شده است. 

صیدی با بیان این‌که چند نقطه نیز برای انتقال این صنوف مدنظر است، اضافه کرد: مشاوری به‌تازگی برای بررسی این موضوع تعیین شده و کارهای تحقیقاتی خود را نیز آغاز کرده، البته در کنار مشارکت اتحادیه‌ها و فعالین این مشاغل، نیاز به عزم جزم مدیران هم وجود دارد. 


حوزه عمومی مظلوم واقع شده است 

یک وکیل دادگستری هم در زمینه رعایت حقوق عمومی گفت:‌ نقض حقوق مردم در حوزه عمومی به‌وفور دیده می‌شود که بسیاری از موارد آن توسط خود مردم صورت می‌گیرد. «مرتضی جوانمردی» اضافه کرد:‌ هر شهروندی طبق قوانین شهرداری حق مراجعه به شهرداری و مطالبه حقوق خود در حوزه عمومی را دارد اما نقض قانون حوزه عمومی همه‌گیر شده و شاید به این دلیل شهرداری نمی‌تواند مقابله کنند. 

وی یادآور شد:‌ نقض حقوق در حوزه عمومی قبل از این‌که مربوط به قصور اداره یا دستگاهی ناظر باشد به فرهنگ حوزه عمومی مربوط است که یک نمونه بارز آن ریختن زباله در معابر عمومی است. این استادیار دانشگاه اظهار کرد:‌ ما قبل از این‌که سمتی داشته باشیم شهروند هستیم اما آیا همچون شهروندی که باید حافظ شهر و حوزه عمومی باشد عمل می‌کنیم؟ 

وی افزود:‌ در درجه اول باید در حوزه فرهنگی و آگاه‌سازی مردم تلاش شود چون در واقع آن احساس مسئولیت و تفکر اجتماع‌گرایانه در ما ضعیف شده و این در دستگاه‌های مرتبط هم نمود پیدا می‌کند.جوانمردی تاکید کرد: باید به طور مستمر حساسیت ایجاد کنیم که حوزه عمومی مورد توجه قرار گیرد. چطور فردی به خود اجازه می‌دهد خودرویی را وسط کوچه‌ای پارک و کوچه را مسدود کند؟

 وی افزود:‌ قانون این حق را داده است که نقض حقوق عمومی در هر قسمتی از شهر روی داد و حتی اگر محل سکونت فرد هم دور بود به شهرداری یا مراجع قانونی شکایت برد.  جوانمردی با تاکید بر این‌که حوزه عمومی مظلوم واقع شده است، یادآور شد: همه از آن متضرر می‌شویم حتی کسی که در حال نقض حق دیگران است به دلیل ترویج این رویه در زمانی دیگر حق او را هم دیگری نقض می‌کند.

وی گفت: رفع آن عزم بزرگی می‌خواهد، چراکه نقض حقوق حوزه عمومی گستره وسیعی را از اختلاس تا ایجاد مانع در معابر عمومی شامل می‌شود. ین وکیل دادگستری با بیان این‌که بسیاری افراد از حوزه عمومی به نفع حوزه خصوصی می‌زنند، اضافه کرد:‌ از شهرداری انتظار می‌رود در کنار سایر وظایف، حوزه عمومی را از تصرفات موقت و دائم محافظت کند.

این خبر را به اشتراک بگذارید