پسردار شدن از گذشتههای دور تا به امروز در میان اقوام و فرهنگهای مختلف از چنان اهمیتی برخوردار بود که پدر و مادرها برای اطمینان از دخترنشدن فرزندشان به طبیب و حکیم و حتی جادوگر قوم و قبیله خود پناه میبردند. تا راهی برای پسردارشدن بیابند. منشأ روشهای خانگی و سنتی متفاوتی که برای «دختر» یا «پسر»شدن فرزند در میان خانوادهها دست بهدست میچرخند.
آمارها به اندازه کافی صادق نیستند. تنها آمار رسمی سقط جنین که در ایران وجود دارد، مربوط به آماری است که هر سال توسط سازمان پزشکی قانونی درخصوص سقطهای درمانی اعلام میشود.
در «لیلا» داریوش مهرجویی1375 همه مصالح برای رسیدن به آنچه منتقدان «ملودرام خالهزنکی» مینامند فراهم است.رمانی پرحجم و عامهپسند نوشته مهناز انصاری به عنوان منبع اقتباس مورد استفاده فیلمساز قرار گرفته و از خط اصلی قصه گرفته تا تیپهای نمایشی زنی که مظلوم واقع میشود، مردی که شلوارش دوتا میشود و مادرشوهری که ذاتا بدجنس است.
فرزندآوری در ایران امروز ما و سالهای اخیر چه وضعیتی داشته و دارد؟
جمعیت و کم و زیاد شدن آن، موضوعی است که طی دهه اخیر بسیار مهم و گاه نیز چالشبرانگیز بوده است. چرا مهم شده؟ چون که ایران تغییرات شدیدی را در این حوزه تجربه کرده. در دهه60، رشد جمعیت ایران و البته نرخ فرزندآوری یا باروری در آن بهشدت بالا بود.
قد و قوارهاش را که نگاه کنید بهنظر نمیرسد این قدر هزینه داشته باشد. قدش زیر 60 سانت است و وزنش به زور به 7 کیلوگرم میرسد. با اینها، همین نوزاد معصوم با هزینههای نگهداریاش میتواند پدر و مادر را ورشکست کند.
کافی است حرفی از آوردن فرزند بزنید، فورا با نگرانی و تعجب میگویند فرزندآوری در این شرایط؟ این روزها بسیاری از زوجها به دلایل متعدد اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی تمایلی به فرزندآوری ندارند.
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .