علیاصغر بیات، رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته و مستمریبگیر تأمین اجتماعی سراسر کشور در گفتوگو با مهر، با انتقاد از سیاست یک بام و دو هوای مسئولان درخصوص تعیین میزان افزایش مستمری سال۹۹، عدماجرای قانون همسانسازی و تبعیض میان مستمریبگیران تأمین اجتماعی با مستمریبگیران سایر صندوقهای بازنشستگی در بهرهمندی از سیاستهای حمایتی دولت، گفت: اجرای قانون همسانسازی مستمریبگیران تأمین اجتماعی به موضوعی بغرنج تبدیل شده که بیانگر قانونگریزی برخی مسئولان است. وی در مورد طرح همسانسازی حقوق بازنشستگان افزود: این طرح سالهاست بهرغم وجود مصوبه مجلس شورای اسلامی، در نهایت منوط به پرداخت بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی شده است. سالهاست در حوزه بازنشستگان و مستمریبگیران تأمین اجتماعی مسائل و مشکلات مختلف درمانی و معیشتی وجود دارد که فقط با عزم جدی مسئولان و با نگاهی جهادی رفع خواهد شد. وی گفت: متأسفانه در ایام دشواری که کشور درگیر موضوع مبارزه با ویروس کروناست، بهنوعی شاهد ازهمگسیختگی و مسئولیتگریزی در زمینه توجه به مطالبات و درخواستهای بحق و قانونی بازنشستگان و مستمریبگیران تأمین اجتماعی هستیم. نهتنها از تعیین میزان افزایش حقوق مستمریبگیران خبری نیست، بلکه به بهانههای مختلف و دلایل عجیب و غریب از پاسخگویی و اجرای مطالبات ما بهویژه همسانسازی حقوق طفره میروند. دولت مسئولیت تمامی آحاد و اقشار جامعه را دارد و نباید تبعیضی در این زمینه قائل شود.
رئیس کانون عالی بازنشستگان و مستمریبگیران تأمین اجتماعی خطاب به مسئولان، تأکید کرد: در شرایطی که بیش از ۶۰درصد بازنشستگان و مستمریبگیران کشور حقوقبگیر تأمین اجتماعی هستند، آنهم کارگران زحمتکش با حداقل حقوق، آیا روا نبود دغدغه تعیین تکلیف افزایش حقوق آنها را میداشتید؟ وقتی عضو هیأت امنای تأمین اجتماعی هستید حتما از درد ما نیز خبر دارید! دولتی که قرار است برای همه باشد، تنها به فکر بازنشستگان خود است و گویا ما شهروند درجه2 هستیم. البته ۱۲۰نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نامهای خطاب به رئیسجمهور برای رفع تبعیض اجرای قانون همسانسازی حقوق میان بازنشستگان کشوری و لشکری و تأمین اجتماعی ارسال کردهاند که جای تشکر دارد.
بیات افزود: سالهاست بر این نکته تأکید داریم که سازمان تأمین اجتماعی باید به ریل اصلی خود که همان احیای شورایعالی و تقویت اصل سهجانبهگرایی است، برگردد. موازنهای در ارکان سازمان تأمین اجتماعی نیست و طبیعتا عزمی هم برای پیگیری و تحقق مطالبات چندینساله ما وجود ندارد و حتی اجرای قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی را نیز مشروط به اما و اگر میکنند. وی ادامه داد: ما بازنشستگان بهعنوان بزرگترین تشکل بازنشستگی کشور در پیگیری حقوق حقه خود دچار مشکل هستیم. ارکان عالی و مهم سازمان تأمین اجتماعی در تسخیر دولتیهاست و بدیهی است سایر شرکای اجتماعی از وزن لازم برای تحقق درخواستهای قانونی خود برخوردار نیستند. اگر آقایان مسئول در دولت، مجلس شورای اسلامی، وزارت تعاون و سازمان تأمین اجتماعی به نصایح و پیگیریهای کارشناسان و دلسوزان عمل میکردند و اراده لازم برای پرداخت بدهی انباشته دولت به سازمان وجود داشت و قانون همسانسازی بهعنوان یکی از مهمترین مطالبه بازنشستگان و مستمریبگیران تأمین اجتماعی اجرا میشد، دیگر شاهد این وضعیت ناعادلانه نبودیم و عملکرد تناقضگونه آقایان را نمیدیدیم.
رئیس کانون عالی بازنشستگان تأمین اجتماعی گفت: بدنه انتصابی و دولتی سازمان تأمین اجتماعی امکان طرح و پیگیری حقوق حقه بازنشستگان را آنگونه که انتظار میرود، مهیا نمیکند. ما همیشه مدافع سرسخت منافع سازمان و حقوق بازنشستگان و مستمریبگیران تأمین اجتماعی در دورانهای مختلف بودهایم و در برابر هر تعرضی سینه سپر کردهایم، چون این سازمان بیننسلی را از خود میدانیم. اما انتظار داریم مسئولان سازمان نیز صدای رسای ما در دولت و مجلس باشند و اجازه ندهند این رویه ناصواب به موضوعی عادی تبدیل شود. بیات ادامه داد: در سال جدید بازنشستگان سایر صندوقها به نوعی شامل حمایتهای دولت اعم از افزایش حقوق و بهرهمندی از ۱۰هزار میلیارد تومان برای اجرای قانون همسانسازی شدهاند اما سر بازنشستگان تأمین اجتماعی بیکلاه ماند و سهمشان فقط وعدههای رنگارنگ است. در این شرایط سخت معیشتی آیا بازنشستگان کارگری باید در انتهای صف باشند؟ چه قشری ضعیفتر از طبقه بازنشستگان تأمین اجتماعی که با سیلی صورت خود را سرخ نگه میدارند؟ این جامعه شریف و زحمتکش که عمر خود را برای کشور هزینه کردهاند، مستحق این شرایط نیستند.
دو شنبه 18 فروردین 1399
کد مطلب :
97650
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/o2j9X
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved