• شنبه 29 اردیبهشت 1403
  • السَّبْت 10 ذی القعده 1445
  • 2024 May 18
پنج شنبه 30 آبان 1398
کد مطلب : 88353
+
-

همکاری بین‌المللی برای نجات 2گردشگر سوئیسی

زن و مرد آفرودسوار که در جاده‌ای برفی در ارتفاعات زنجان گرفتار شده بودند در عملیاتی نفسگیر نجات یافتند

همکاری بین‌المللی برای نجات 2گردشگر سوئیسی

پیامک گردشگران سوئیسی به مرکز عملیات اضطراری یکی از کشورهای اروپایی، گزارش این ماجرا به سازمان هواپیمایی کشور و در نهایت عملیات نفسگیر تیمی از امدادگران هلال‌احمر در جاده‌ای برفی دست به‌دست هم داد تا گردشگران سوئیسی که در ارتفاعات زنجان و در دمای چند درجه زیر صفر گرفتار شده بودند، از مرگ حتمی نجات یابند.

به گزارش همشهری، حدود ساعت18:10 بیست‌وهفتم آبان‌ماه تماسی از سوی سازمان هواپیمایی کشوری با هلال‌احمر صورت گرفت که از گرفتارشدن زن و مردی سوئیسی در ارتفاعات برفی زنجان حکایت داشت. ظاهرا این زن و مرد که برای آفرود وارد جاده‌ای کوهستانی شده بودند، در مسیری که ارتفاع برف در آن به یک‌متر می‌رسید گرفتار شده بودند و خطر مرگ آنها را تهدید می‌کرد. آنها اما به سامانه هشداردهنده پیشرفته‌ای مجهز بودند که در مواقع خطر می‌توانستند از طریق آن پیامی به مراکز عملیات اضطراری در چند کشور بفرستند و موقعیت ماهواره‌ای خود را به اطلاع آنها برسانند. یکی از این مراکز که پیام این 2گردشگر را دریافت کرده بود نیز در تماس با سازمان هواپیمایی کشور، ماجرا را به مسئولان اطلاع داده و برای نجات آنها درخواست کمک کرده بود.
به این ترتیب بود که ماجرا به هلال‌احمر گزارش شد و تیمی از امدادگران برای نجات گردشگران سوئیسی وارد عمل شدند.

خانواده نگران
بررسی‌های ابتدایی امدادگران نشان می‌داد که این زوج سوار بر یک خودروی لندکروز به استان زنجان رفته و در منطقه‌ای که ارتفاع برف در آن به یک‌متر می‌رسید به‌دلیل خارج شدن خودرویشان از جاده، گیر افتاده‌اند. مهم‌ترین سرنخی که از مکان این زوج در دست بود، موقعیت جغرافیایی -طول وعرض جغرافیایی منطقه- بود. علاوه بر این، سرنخ دیگری که در اختیار مرکز کنترل و هماهنگی عملیات هلال احمر بود، شماره تلفن ماهواره‌ای بود که تماس از طریق آن برقرار شده بود اما با وجود تلاش بسیار، امکان برقراری ارتباط با این شماره وجود نداشت.
تیم نجات بررسی محل دقیقی که این زوج در آنجا گیر افتاده بودند را آغاز کردند و با وجود مشکلاتی که در سیستم اینترنتی کشور وجود داشت، با محاسبات دقیق توانستند مختصات دقیق محل گیرافتادن آنها را پیدا کنند؛ مکانی در 28مایلی شمال غرب زنجان، در مسیر جاده نوکیان به سمت ماسوله و در شمال‌شرقی روستای آندارق.
از آنجا که قبل از شروع عملیات در این مسیر سخت و دشوار، باید صحت این گزارش تأیید می‌شد، با همکاری سازمان هواپیمایی کشور، با خانواده‌ای در سوئیس تماس گرفته شد و آنها تأیید کردند که شماره تلفن بین‌المللی، متعلق به دختر آنهاست که همراه با نامزدش، سوار بر یک خودروی لندکروز برای گردش به ایران رفته‌اند ولی هم‌اکنون خبری از آنها ندارند و به‌شدت نگرانشان هستند. پس از تأیید این گزارش، ابتدا یک تیم پیشرو و پس از آن 2تیم تخصصی کوهستان از مرکز استان زنجان، عازم منطقه شدند.

عملیات در دمای زیر صفر 
همزمان با شروع عملیات، 2تیم نجات نیز از شهرستان فومن در استان گیلان در تاریکی و سرمای شب عازم منطقه شدند شاید بتوانند از مسیر ماسوله به گردشگران برسند. اما از آنجا که بیش از یک متر برف منطقه را پوشانده بود، این تیم نتوانست به محل گردشگران سوئیسی دسترسی پیدا کند.
ساعت 1:20بامداد بود که تیم پیشرو به ‌روستای جلال‌آباد در نزدیکی محل گرفتارشدن زوج سوئیسی رسید. با این حال مسیر مسدود بود و آنها تصمیم گرفتند تا رسیدن دومین گروه، با کمک اهالی روستا به بررسی راه‌های دسترسی به گردشگران بپردازند. ساعت نزدیک به 3بامداد بود که تیم دوم که از متخصصان صعود به کوهستان تشکیل شده بود به جلال‌آباد رسید. نجاتگران این‌بار تصمیم گرفتند به دل برف زده و با بازکردن مسیر خود را به زوج سوئیسی برسانند. در این شرایط تنها وسایلی که آنها برای بازکردن مسیر در اختیار داشتند چند بیل دستی بود. درحالی‌که دمای هوا به چند درجه زیر صفر رسیده بود، نجاتگران همچنان سرگرم باز کردن مسیر بودند و به این ترتیب خودروی امدادی تا 2کیلومتری محلی که گردشگران خارجی در آنجا گرفتار بودند پیش رفت. اما ادامه مسیر غیرممکن بود و به همین دلیل تیم نجات با پای پیاده به سمت خودروی لندکروز به راه افتاد. هدف آنها این بود که اقدامات درمانی اولیه را روی این زوج انجام دهند و خوراکی و مواداولیه مورد نیاز به آنها برسانند تا از خطر مرگ نجات پیدا کنند. آنها با به خطر انداختن جانشان و پیمودن مسیری سخت و نفسگیر سرانجام توانستند به زوج سوئیسی رسیده و شرایط را برای بیرون کشیدن آنها از آن موقعیت فراهم کنند.
ولی‌الله مرادخانی، سرتیم کوهستان در این عملیات گفت: ما از بعدازظهر دوشنبه برای نجات این زن و مرد، به راه افتادیم و بعد از ساعت‌ها پیاده‌روی ساعت 6صبح سه‌شنبه به‌خودروی آنها رسیدیم. خوشبختانه آنها در داخل ماشین مانده بودند و با وجود آنکه وحشت کرده بودند اما آسیب جدی ندیده بودند. با این حال به‌دلیل وجود خطر در مسیر، منتظر ماندیم و سرانجام صبح چهارشنبه با بازگشایی راه توانستیم خودروی آنها را که در گل‌ولای و برف حاشیه جاده گیر افتاده بود بیرون بکشیم و آنها را به شهرستان زنجان منتقل کنیم.
شهرام میرزایی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان نیز گفت: امدادگران زنجانی در این عملیات کار بسیار بزرگی انجام دادند و بعد از 2روز عملیات سخت و نفسگیر، موفق به انتقال این زوج به شهرستان زنجان شدند و آنها را در یک مکان امن اسکان دادند.

این خبر را به اشتراک بگذارید