رونق گردشگری عشایری با ارائه تسهیلات
مدیرکل امور عشایر استان اصفهان گفت: رونق گردشگری عشایری در این خطه نیازمند حمایت مالی و ارائه تسهیلات بانکی است.
«مختار اسفندیاری» در گفتوگو با ایرنا اظهار کرد: ۴۰ نقطه مستعد برای توسعه گردشگری عشایری و روستایی در جنوب و غرب این استان شناسایی شده و در صورت تجهیز و راهاندازی این نقاط میتوان شاهد رونق هرچه بیشتر گردشگری روستایی و عشایری بود.
وی اضافه کرد: برآورد میشود که برای تجهیز و آمادهسازی هر یک از آنها به حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان نیاز باشد که نیازمند مساعدت شبکه بانکی است.
مدیرکل امور عشایر اصفهان، گردشگری در این بخش را یکی از ظرفیتهای رونق اقتصادی دانست و افزود: با سرمایهگذاری بخش خصوصی و برنامهریزی، استان اصفهان را میتوان به یکی از کانونهای بزرگ گردشگری تبدیل کرد.
اسفندیاری تصریح کرد: ایجاد زمینههای شغلی متعدد و متنوع در جامعه روستایی و عشایری در کنار مشاغل ثابت و اصیل این قشر، اهمیت زیادی دارد، برای مثال کمک به توسعه گردشگری و افزایش تولید صنایعدستی میتواند بیش از گذشته مد نظر قرار گیرد و برای بهبود وضع آن تلاش کرد.
وی به ضرورت اصلاح نژاد دام اشاره و خاطرنشان کرد: تولید هرچه بیشتر با بهرهوری بالاتر بهویژه در زمینه گوشت قرمز به انجام مطالعات و پژوهش در اصلاح نژاد نیاز دارد.
مدیرکل امور عشایر استان ارائه تسهیلات مربوط به پرواربندی را با اهمیت خواند و گفت: از ابتدای امسال بالغ بر ۲ میلیارد تومان تسهیلات پرواربندی در اختیار عشایر قرار گرفته است، توجه هر چه بیشتر به این چنین طرحهایی برای تکمیل زنجیره تولید گوشت قرمز باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.
عشایر اصفهان به عنوان یک جامعه پویا و مولد، نقش انکارناپذیری در جغرافیای استان اصفهان دارند و به خاطر ویژگیهای خاص علاوه بر مباحث اقتصادی، از غنای فرهنگی بیشتری نیز برخوردارند.
جاذبههای مختلف و متنوع محیطی، چشماندازهای زیبا، نوع زندگی (کوچ)، صنایع دستی، تولیدات لبنی و مجموع جاذبههای فرهنگی، هنری، اجتماعی و اقتصادی عشایر در یک مکان، دارای جایگاه ویژهای برای جذب گردشگران است. در شهرهای بویین میاندشت، فریدن و چادگان واقع در غرب استان ۲۷ هزار نفر عشایر ایل بختیاری، در سمیرم، دهاقان و شهرضا در شمال استان ۲۴ هزار نفر از ایل قشقایی و محمدآباد و نصرآباد در شرق اصفهان 3 هزار نفر عشایر از طایفه عرب جرقویه سکونت دارند. عشایر این خطه سالانه بالغ بر ۱۰ هزار تن گوشت قرمز یعنی ۲۸ درصد احتیاج این منطقه و ۳۰ تا ۳۵ هزار متر مربع انواع فرش، جاجیم، گلیم، کیف و محصولاتی از این دست تولید میکنند.