• جمعه 14 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 24 شوال 1445
  • 2024 May 03
یکشنبه 10 شهریور 1398
کد مطلب : 75985
+
-

انتقاد جدی به کم‌کاری در حفظ چنارهای ولیعصر

محیط‌ زیست
انتقاد جدی به کم‌کاری در حفظ چنارهای ولیعصر


رئیس کمیسیون محیط‌زیست شورای شهر تهران گفت: در شهرداری تهران باید دغدغه حفاظت از درختان ولیعصر وجود داشته باشد اگرنه هیچ سازمان و نهاد دیگری این خیابان و درخت‌هایش را حفظ نمی‌کند. به گزارش مهر، زهرا صدراعظم نوری در جلسه‌ای که با موضوع حفظ و صیانت از درختان خیابان ولیعصر برگزار شد با بیان اینکه چنارهای ولیعصر هویت تهران محسوب می‌شوند، گفت: وقتی بخواهیم از درختان صیانت و حفاظت کنیم، باید آنچه مرتبط با درختان است مدنظر قرار گیرد؛ مثلا نهری که زیر این درختان است و پیاده‌رو و خیابانی که متصل به این نهر است باید دیده شود.

او ادامه داد: در کشورهای توسعه‌یافته اگر چنین خیابانی داشته باشند به‌دلیل زیبایی، ارزش و اهمیتی که دارد به آن ارج می‌نهند. خیابانی مانند شانزلیزه از ابتدا تا انتها محورهایی دارد که هویت بخش پاریس است، یا مثلا رودخانه تایمز لندن که شناسنامه شهر است. این عضو شورا اظهار کرد: چرا سازمان میراث فرهنگی خیابان ولیعصر را ثبت ملی کرده است و مقدمات ثبت جهانی‌اش را هم فراهم کرده؟ در استانداردهای جهانی همه‌‌چیز براساس ضابطه و قانون است، بی‌دلیل چیزی ثبت نمی‌شود و برایش‌ شناسنامه تهیه نمی‌کنند. در دنیا به چنین خیابانی چنان بها می‌دهند که طرح‌های توسعه حتما براساس حفظ هویت آن تهیه می‌شود. نوری اضافه کرد: در برخی کشورها برای نقاطی از شهرهایشان هویت می‌سازند و آن را حفظ می‌کنند که ارزششان با خیابان ولیعصر قابل مقایسه نیست! نماینده شورا در کمیسیون ماده ۷ قانون حفظ و گسترش فضای سبز شهر تهران با بیان اینکه ولیعصر گوهر تهران است و باید قدرش را بدانیم اظهار کرد: تهران شهر مهاجرپذیری است و برای ایجاد احساس تعلق در آن‌ باید از هویت‌های شهر که خیایان ولیعصر یکی از آنهاست به خوبی حراست کرد.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران گفت: در سال‌های اخیر پارک‌ها و فضاهای سبز زیادی ایجاد شده اما درختانی که از گذشتگان به ما به ارث رسیده و به لطف خدا ماندگار شده را حفظ نمی‌کنیم.اگر در شهرداری تهران این موضوع دغدغه باشد حفظ می‌شود و اگر نباشد هیچ سازمان دیگری آن را حفظ نمی‌کند. تنها شهرداری می‌تواند و باید آن را حفظ کند.

نوری با اشاره به این نکته که انتظار داریم با نگاه ویژه به این مسئله توجه شود، تأکید کرد: مسئله‌ای که در شهرداری تهران وجود دارد، تغییر مدیریت‌هاست؛ چون مدیران مرتبا تغییر می‌کنند، کارها چندان قائم به سیستم نیست و قائم به افراد است. اغلب اوقات سلیقه جای برنامه را می‌گیرد و با تغییر مدیران در سطوح مختلف، رویکردها، سیاست‌ها، برنامه‌ها و بسیاری مصوبات تغییر پیدا می‌کند. این عضو شورا با بیان اینکه چنین اتفاقاتی باعث هدررفت منابع و زمان می‌شود، اظهار کرد: همانطور که در طرح جامع هفت رود- دره به‌عنوان ستون فقرات شهر تهران تعریف شده و موضوعات مربوط به توسعه شهر تهران بر مبنای آنها تعریف شده، خیابان ولیعصر هم با 18 کیلومتر طول باید به‌عنوان یک محور دیده و توسعه در دو طرف این خیابان براساس حفظ هویت آن تعریف شود. نوری با انتقاد به کم‌کاری در اجرای مصوبه شورا مبنی بر تشکیل کمیته حفظ و صیانت از درختان ولیعصر گفت: مصوبه شورا باید بند به بند اجرا شود. باید مرتبا جلسات در سطح کمیسیون ماده 7 برگزار شده و اعضای کمیسیون ماده 7 در 4 منطقه ۱۱، ۶، ۳، ۱ و مستقر در سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران نیز به‌طور مستمر بر حفظ، نگهداری و آبیاری درختان و دفع آفات از آنها ‌اقدام کرده و نظارت کنند.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید