• جمعه 14 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 24 شوال 1445
  • 2024 May 03
سه شنبه 4 تیر 1398
کد مطلب : 61766
+
-

فارس همچنان درگیر کم‌آبی

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان فارس اعلام کرد که با وجود بهبود وضعیت بارش و میانگین بارندگی نسبت به سال گذشته، فارس همچنان درگیر کم‌آبی است.

به گزارش ایسنا، «حمیدرضا دهقانی» با اشاره به قرار داشتن در هفته صرفه‌جویی در مصرف آب گفت: امسال میانگین بارش استان فارس افزایش 181 درصدی داشت.
وی با بیان این‌که میانگین بارش امسال 372 و سال گذشته 132 میلی‌متر بوده است گفت: افزایش میانگین بارندگی، منجر به افزایش نسبی سطح آب در مخازن سدها شد، به طوری که بالغ بر 210 میلیون متر مکعب آب از سدهای درودزن و ملاصدرا برای اراضی کشاورزی پایین‌دست رهاسازی شده است.
 دهقانی حجم ذخیره آب قابل‌استفاده مجموع سدهای استان فارس را بیش از یک میلیارد متر مکعب اعلام و در عین حال تاکید کرد که با توجه به کم‌بارشی و خشکسالی متوالی سال‌های گذشته و همچنین برداشت بی‌رویه از آب‌های زیرزمینی در فارس، این استان همچنان در کم‌آبی به سر می‌برد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای فارس با بیان این‌که تقریبا تمام دشت‌های استان فارس با افت شدید سطح آب‌های زیرزمینی مواجهند گفت: وابستگی بخش بزرگی از جمعیت فارس به کشاورزی، پایین بودن قیمت آب، راندمان کم آب در بخش کشاورزی و مصرف بیش از 90 درصدی منابع آب در این بخش مدیریت مصرف در مایه حیات و آبادانی را به یک ضرورت تبدیل کرده است.

دهقانی با اشاره به اهمیت اطلاع‌رسانی از رسانه‌ها درخواست کرد که برای ارتقای فرهنگ مصرف بهینه، خصوصا در زمینه آب، همراهی بیشتری داشته باشند. مدیرعامل آب منطقه‌ای فارس گفت: مردم فهیم استان در مصرف آب روز به روز به سمت صرفه‌جویی بیشتر و مصرف بهینه گام برمی‌دارند، اما در بخش کشاورزی، فرهنگ‌سازی و توجه به صرفه‌جویی در مدیریت مصرف آب به‌خوبی انجام نشده است و در این امر مهم نیازمند همراهی و همکاری بیش از پیش عموم مردم، کشاورزان، صدا و سیمای استان، رسانه‌های مختلف، مجموعه‌های فرهنگی، آموزش و پرورش، دانشگاهیان، نخبگان، روحانیون و غیره در این زمینه هستیم. وی گفت: با توجه به این‌که منابع آب فارس جوابگوی نیاز استان نیست، صاحب‌نظران در تمام بخش‌های مرتبط بر لزوم توقف توسعه سطح افقی سطح زیر کشت تاکید دارند.

این مقام مسئول گفت: ما به کشاورزان و باغداران استان توصیه می‌کنیم با استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری و تغییر الگوی کشت به محصولات کم‌آب‌بر و کشت‌های گلخانه‌ای روی بیاورند تا بتوانیم با ایجاد یک تعادل منطقی در تأمین، توزیع و مصرف این مایه حیات‌بخش، از امنیت غذایی و حیاتی استان و کشور صیانت کنیم.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید