• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
دو شنبه 2 اردیبهشت 1398
کد مطلب : 53192
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/mmnA
+
-

وعده یک ساله بازسازی خانه‌ سیل‌زدگان

مسئولان اعلام کرده‌اند بازسازی و تعمیر واحدهای مسکونی آسیب‌دیده در خوزستان، لرستان و گلستان تا یک سال دیگر به اتمام می‌رسد

گزارش
وعده یک ساله بازسازی خانه‌ سیل‌زدگان

روزهای زیادی از وقوع سیل می‌گذرد. اوضاع در خوزستان هنوز به ثبات نرسیده و مردم بسیاری در این استان درگیر پیامدهای سیل هستند. در این بین بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آماری از تخریب خانه‌ها در 8 استان دیگری که درگیر سیل بودند، اعلام کرده است. بر اساس گزارش این مرکز، که 28 فروردین در جلسه شورای‌ عالی شهرسازی و معماری ایران ارائه شد، ۶۵ شهرستان، ۸۷ شهر و 2756 روستا در گلستان، لرستان، مازندران، خراسان‌ شمالی، ایلام، همدان، سمنان و گیلان بر اثر سیل خسارت دیدند. این خسارت‌ها موجب تخریب کامل ۳۸ هزار و ۳۸۴ واحد (4232 واحد شهری و ۳۴ هزار و ۱۵۱ واحد روستایی) شد. همچنین، تعداد واحدهای مسکونی که نیازمند تعمیر شناسایی شده‌اند در مجموع ۵۳ هزار و ۸۴۳ واحد (۲۱هزار و ۱۹۵ واحد شهری و ۳۲ هزار و ۶۴۸ واحد روستایی) است. هرچند بنیاد مسکن انقلاب اسلامی فعلا آمار نهایی  از واحدهای مسکونی تخریب‌شده در خوزستان را اعلام نکرده،‌ اما فعلا رقم بیش از 9 هزار واحد تایید شده است. 

کمک 4  استان به لرستان
4 استان اصفهان، قزوین، همدان و اردبیل برای بازسازی واحدهای تخریب‌شده لرستان به کمک بنیاد مسکن این استان آمده‌اند. مدیر کل بنیاد مسکن لرستان با بیان این‌که از کل واحدهای خسارت‌دیده در استان 16 هزار و 158 واحد مسکونی و تجاری به دلیل حجم خسارت‌ها مشمول دریافت تسهیلات بازسازی می‌شوند به همشهری می‌گوید: از این رقم، 6374 واحد (3284 واحد روستایی و 3090 واحد شهری) تعمیری و 9784 واحد (778 واحد شهری و 9006 واحد روستایی) تخریبی هستند. مسعود رضایی با بیان این‌که اصفهان بازسازی پلدختر و بخش مرکزی، اردبیل شهر و روستاهای معمولان، همدان شهرستان‌های دورود و ازنا و قزوین بازسازی شهرستان دلفان را بر عهده دارند، می‌افزاید: خرم‌آباد، بروجرد، الیگودرز، کوهدشت، سلسله، رومشکان هم از سوی بنیاد مسکن لرستان بازسازی و نوسازی خواهند شد. وی با بیان این‌که برای ساخت هر واحد شهری مبلغ 82 میلیون تومان در نظر گرفته شده است، اظهار می‌کند: از این مبلغ 65 میلیون تومان وام 4 درصد و 17 میلیون تومان تسهیلات بلاعوض است. برای واحدهای مسکونی روستایی هم مبلغ 70 میلیون تومان برای جبران خسارت در نظر گرفته شده که از این میزان مبلغ 55 میلیون تومان وام 4 درصد و 15 میلیون تومان تسهیلات بلاعوض است. به گفته رضایی، برای واحدهای مسکونی شهری و روستایی نیازمند به تعمیر 20 میلیون تومان برای جبران خسارت در نظر گرفته شده که از این مبلغ 15 میلیون تومان وام 4 درصد و 5 میلیون تومان بلاعوض خواهد بود.

پایان بازسازی‌های لرستان تا 9 ماه دیگر 
مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی لرستان البته به نکته دیگری هم اشاره می‌کند؛ آزمایش‌های ژئوفیزیک با کمک پژوهشکده سوانح طبیعی برای مکان‌یابی واحدهای تخریبی تا این مناطق بار دیگر در معرض سیل قرار نگیرند.  با توجه به این بررسی‌ها، به گفته رضایی، تاکنون جابه‌جایی 6 روستا از توابع پلدختر قطعی شده است. در کنار این بررسی‌های کارشناسی قرار است تعیین حریم رودخانه‌ها در لرستان برای کار ساخت‌و‌ساز و دیگر فعالیت‌های عمرانی تغییر کند و طرح هادی برخی روستاها هم مورد بازنگری قرار بگیرد.
او ادامه می‌دهد: واحدهای شهری خرم‌آباد و پلدختر هم که عمدتا در حاشیه رودخانه‌ها بودند در مکان فعلی ساخته نخواهد شد و آنها را هم جابه‌جا خواهیم کرد.
آن‌طور که مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی لرستان تاکید می‌کند قرار است بازسازی‌های مناطق درگیر سیل در این استان تا 9 ماه دیگر به پایان برسد. 

2  استان معین در گلستان 
در گلستان با توجه به حجم بالای تخریب‌ها به دلیل ماندگاری سیلاب، 7 استان به عنوان معین در بازسازی‌ها اعلام شده‌اند که فعلا 2 استان خراسان ‌رضوی و شمالی به کمک آمده‌اند. بر اساس آمار اعلام شده از سوی مدیریت بحران استانداری گلستان، در سیلاب اخیر استان، ۷۲۴۴ واحد مسکونی در ۲۰ شهر و ۴۳۷ روستا تخریب شده که از این میزان ۴۸۲ واحد شهری و ۶۷۶۲ واحد روستایی است. همچنین تعداد واحدهای مسکونی تعمیری شهری و روستایی گلستان در مجموع ۹۴۷۰ واحد است که از این میزان ۲۱۰۷ واحد شهری و ۷۳۶۳ واحد روستایی تعمیری برآورد شده. سرپرست استانداری گلستان با بیان این‌که از 7 استان معین انتخاب شده برای گلستان، خراسان ‌رضوی و شمالی و وزارت راه و شهرسازی به عنوان وزارتخانه معین به کمک آمده‌اند به همشهری می‌گوید: بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده از تاریخ 18 فروردین و در گنبدکاووس شروع شد. بازسازی خانه‌های روستایی و شهرهای آق‌قلا و گمیشان هم شروع شده است. هرچند میرمحمد غراوی برآورد دقیقی از زمان تکمیل بازسازی ارائه نمی‌کند، اما مسئولان این استان حداقل یک سال زمان را برای پایان بازسازی‌ها اعلام کرده‌اند.  سرپرست استانداری گلستان تسهیلات در نظر گرفته شده برای خانه‌های شهری را 50 میلیون تومان، خانه‌های روستایی 40 میلیون تومان و 10 میلیون تومان کمک بلاعوض عنوان می‌کند.

تخریب9500 واحد مسکونی در خوزستان
در خوزستان با توجه به این‌که شرایط هنوز بحرانی مانده و سیلاب در حال پیشروی است، بنیاد مسکن آمار دقیقی از میزان خسارت‌ بخش مسکونی اعلام نکرده است. با این حال هدایت‌الله خادمی، نماینده ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی، تعداد واحدهای مسکونی آسیب‌دیده در سیل را بیش از ۳۰۰ هزار عنوان می‌کند. مدیرعامل بنیاد مسکن خوزستان البته رقمی متفاوت با عدد 300 هزار واحدی که نماینده ایذه اعلام کرده را پیش می‌کشد.  مسعود انصاریان با بیان اینکه  تاکنون 9500 واحد مسکونی شهری و روستایی در ۱۰ شهرستان خوزستان آسیب دیده‌اند به همشهری می‌گوید: کار ارزیابی خسارت و پرداخت آن به مردم در مناطقی که آب فروکش کرده، شروع شده است. آمار نهایی پس از فروکش کردن آب و ارزیابی کل مناطق سیل زده اعلام می‌شود.   

آغاز بازسازی‌ها در خوزستان
  قائم مقام بنیاد مسکن خبر داد: از چند روز پیش عملیات بازسازی در گلستان و مازندران شروع شده است. با فروکش کردن سیل در برخی از مناطق لرستان و خوزستان هم استان‌های معین، بخشی از عملیات بازسازی را آغاز کرده‌اند. برای هر کدام از استان‌های لرستان و خوزستان ۵ استان معین کمک‌کار خواهد بود. هادی درفشی زمان بازسازی مناطق سیل‌زده در کل کشور را کمتر از یک سال اعلام کرد و افزود: در مناطق روستایی در کنار پرداخت ۴۰ میلیون تومان وام، ۱۰ میلیون تومان تسهیلات بلاعوض پرداخت خواهد شد. این رقم بلاعوض در مناطق شهری ۱۲ میلیون تومان خواهد بود.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید